Adevărul ca uleiul

  Când îi puneau oamenii locului aceluia întrebări cu privire la nevasta lui, el zicea: “Este sora mea”. Căci îi era frică să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii locului aceluia, fiindcă Rebeca era frumoasă la chip. – Geneza 26:7

  Într-o zi profesoara a dat copiilor un test, iar după ce au rezolvat cerințele, doamna i-a rugat pe elevi ca fiecare dintre ei să schimbe lucrarea cu colegul lui de bancă. Apoi le-a cerut copiilor ca fiecare să corecteze lucrarea celuilalt si să pună o notă. După ce Mihai și Alex și-au zâmbit cu subînțeles (pentru că nu erau doar colegi de bancă, ci și prieteni foarte buni), fiecare a notat lucrarea celuilalt cu nota 10, fără să o citească cu mare atenție. La final, profesoara a strâns lucrările copiilor pentru a le corecta. A doua zi când Alex a venit de la școală, mama lui l-a întrebat: „Alex, ce notă ai luat la test?” Cu un zâmbet scurt el a răspuns: 10! În mintea lui, Alex și-a spus că din moment de Mihai îi dăduse 10, nu era o problemă să-i spună mamei că a luat o notă bună. Însă adevărata problemă era că profesoara notase lucrarea lui doar cu 5. Cum să-i spună Alex mamei lui așa ceva?! La urma urmei nu era o minciună. Dar Alex știa că nici adevărat nu era…

  Tu ce crezi? A spus Alex adevărul sau a mințit? Care dintre note era cea adevărată, nota lui Mihai sau nota doamnei? Crezi că Alex nu știa asta? Ba da! Știa chiar foarte bine! Poți să-ți imaginezi uimirea mamei când a aflat adevărul la ședința cu părinții?! 

  Problema lui Alex era aceeași cu problema lui Isaac: îi era frică să spună adevărul. De fapt, problema lui Alex și a lui Isaac este problema noastră a tuturor. În unele situații ne este teamă să spunem adevărul, uitând că adevărul este ca uleiul. Da, exact ca uleiul! Dacă pui câteva picături de ulei într-un pahar cu apă curată și amesteci bine, după câteva secunde vei vedea cum uleiul iese la suprafață. Adevărul este din Dumnezeu iar Dumnezeu nu va lăsa niciodată adevărul să rămână ascuns. Dar mai este ceva ce nu trebuie să uiți: și dragostea tot din Dumnezeu este! El ne iubește chiar atunci când greșim, însă se bucură cel mai mult atunci când spunem adevărul, pentru că atunci semănăm cu El!

  Să nu-ți fie teamă niciodată să spui adevărul. Nu uita, adevărul este ca uleiul: până la urmă tot iese la iveală!


  Dorin Cristea, Director Tineret Conferinta – Moldova

  Adevărul ca uleiul - 2020. Când îi puneau oamenii locului aceluia întrebări cu privire la nevasta lui, el zicea: “Este sora mea”. Căci îi era frică să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii locului aceluia, fiindcă Rebeca era frumoasă la chip. - Geneza 26:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un ordin de respectat

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Dragul meu...

  Căutați-Mă!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Cu siguranță...

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...