Adevărul ca uleiul

  Când îi puneau oamenii locului aceluia întrebări cu privire la nevasta lui, el zicea: “Este sora mea”. Căci îi era frică să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii locului aceluia, fiindcă Rebeca era frumoasă la chip. – Geneza 26:7

  Într-o zi profesoara a dat copiilor un test, iar după ce au rezolvat cerințele, doamna i-a rugat pe elevi ca fiecare dintre ei să schimbe lucrarea cu colegul lui de bancă. Apoi le-a cerut copiilor ca fiecare să corecteze lucrarea celuilalt si să pună o notă. După ce Mihai și Alex și-au zâmbit cu subînțeles (pentru că nu erau doar colegi de bancă, ci și prieteni foarte buni), fiecare a notat lucrarea celuilalt cu nota 10, fără să o citească cu mare atenție. La final, profesoara a strâns lucrările copiilor pentru a le corecta. A doua zi când Alex a venit de la școală, mama lui l-a întrebat: „Alex, ce notă ai luat la test?” Cu un zâmbet scurt el a răspuns: 10! În mintea lui, Alex și-a spus că din moment de Mihai îi dăduse 10, nu era o problemă să-i spună mamei că a luat o notă bună. Însă adevărata problemă era că profesoara notase lucrarea lui doar cu 5. Cum să-i spună Alex mamei lui așa ceva?! La urma urmei nu era o minciună. Dar Alex știa că nici adevărat nu era…

  Tu ce crezi? A spus Alex adevărul sau a mințit? Care dintre note era cea adevărată, nota lui Mihai sau nota doamnei? Crezi că Alex nu știa asta? Ba da! Știa chiar foarte bine! Poți să-ți imaginezi uimirea mamei când a aflat adevărul la ședința cu părinții?! 

  Problema lui Alex era aceeași cu problema lui Isaac: îi era frică să spună adevărul. De fapt, problema lui Alex și a lui Isaac este problema noastră a tuturor. În unele situații ne este teamă să spunem adevărul, uitând că adevărul este ca uleiul. Da, exact ca uleiul! Dacă pui câteva picături de ulei într-un pahar cu apă curată și amesteci bine, după câteva secunde vei vedea cum uleiul iese la suprafață. Adevărul este din Dumnezeu iar Dumnezeu nu va lăsa niciodată adevărul să rămână ascuns. Dar mai este ceva ce nu trebuie să uiți: și dragostea tot din Dumnezeu este! El ne iubește chiar atunci când greșim, însă se bucură cel mai mult atunci când spunem adevărul, pentru că atunci semănăm cu El!

  Să nu-ți fie teamă niciodată să spui adevărul. Nu uita, adevărul este ca uleiul: până la urmă tot iese la iveală!


  Dorin Cristea, Director Tineret Conferinta – Moldova

  Adevărul ca uleiul - 2020. Când îi puneau oamenii locului aceluia întrebări cu privire la nevasta lui, el zicea: “Este sora mea”. Căci îi era frică să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii locului aceluia, fiindcă Rebeca era frumoasă la chip. - Geneza 26:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...