Articolul precedentGyere ahogy vagy!
  Articolul următorCreați pentru a iubi

  Perseverența

  Isaac a făcut sămănături în țara aceea, și a strâns rod însutit în anul acela; căci Domnul l-a binecuvântat. – Geneza 26:12

  Roman Abramovici s-a născut pe 24 octombrie 1966, într-o familie de muncitori. Când băiatul avea doar un an, și-a pierdut mama. Una dintre zilele de pe șantier, a fost fatală pentru tatăl lui Roman, ca urmare a unui accident, a murit. Astfel, a rămas fără amândoi părinții, îngrijindu-se de băiat un unchi. La vârsta de 8 ani, îl ia în grijă un alt unchi, la Moscova, unde începe să meargă la școală. 

  În anii 80, din banii adunați ca muncitor, a deschis prima lui afacere, o fabrică de jucării. De la fabrica de jucării, și la ce afaceri are acum, nici el nu și-a imaginat la început. Dar nu a cedat deloc. Astăzi, este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei: este proprietarul Clubului de Fotbal Chelsea, are două iahturi, unul este considerat cel mai lung iaht din lume: 162,5 m; două avioane, două elicoptere, două limuzine blindate, iar parcul său auto deține adevărate bijuterii: Maybach, Ferrari, Bugatti sau Maserati. 

  Pe Isaac, Domnul l-a trimis într-o țară străină. Și-a luat familia și ce avea și a respectat porunca, plecând acolo. Domnul l-a binecuvântat; dar, dacă Isaac nu ar fi semănat, ar fi pierdut binecuvântarea „rodului însutit „.

  Nu am găsit undeva scris că Abramovici ar fi avut vreun sprijin material de la vreo rudă, însă și-a concentrat mintea și forțele în măiestria lui de a face negoț. 

  Câteodată avem situații din care nu găsim ieșire. Asta atunci când uităm de promisiunea că ce este cu neputință la noi este cu putință la Dumnezeu. 

  „Există o dovadă care este la îndemâna tuturor – atât celor mai cultivați, cât și a celor mai neînvățați – și anume dovada experienței. Dumnezeu ne invită să experimentăm pentru noi realitatea Cuvântului Său, adevărul făgăduințelor Sale. El ne îndeamnă ” să gustăm și să vedem ce bun este Domnul ” (Psalmi 34,8). În loc de a ne baza pe cuvântul altora, să gustăm și să vedem noi înșine. El declară: „Cereți și veți căpăta” (Ioan 16,24). Făgăduințele Sale vor fi împlinite. Ele n-au dat greș niciodată. Pe măsură ce ne apropiem de Domnul Hristos și ne bucurăm de plinătatea iubirii Sale, îndoiala și întunericul vor dispărea în lumina prezenței Sale.” (Calea către Hristos pag.104)


  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Transilvania de Sud

  Perseverența - 2020. Isaac a făcut sămănături în țara aceea, și a strâns rod însutit în anul acela; căci Domnul l-a binecuvântat. - Geneza 26:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...