Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  Izvorul Puterii

  Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile. – Geneza 24:63

  Iată un verset mai puțin amintit din viața lui Isaac. De fapt, prin comparație cu ceilalți patriarhi, nici Biblia nu vorbește prea mult despre Isaac. Însă în majoritatea ocaziilor în care vorbește, prezintă un erou al cărui caracter merită copiat. 

  Deși versetul acesta prezintă un moment cheie din viața lui Isaac, prima întâlnire cu Rebeca, în el descoperim un lucru despre Isaac, care cu siguranță ne va provoca și pe noi. În el descoperim un obicei, care, cred eu, stă la baza puterii sale. Iată cum descrie Biblia momentul acela: “Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile.” Ai observat? Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp. Isaac medita și se ruga.

  Eu sunt sigur că nu el a inventat meditația, ci mai degrabă învățase valoarea meditației de la tatăl său Avraam, care cu siguranță și-a îndrumat fiul spre cea mai importantă relație, relația cu Dumnezeu.

  E clar că avea suficiente motive care să îl pună pe gânduri. Mama sa decedase. Eliezer plecase pentru a-i găsi o soție. Sigur ziua care trecuse prezentase suficiente provocări. Cert este un lucru, că își găsea liniștea și puterea de a merge mai departe în a sta de vorbă cu Dumnezeu. Poate despre oameni ca și Isaac vorbește Psalmul 1.

  “Ferice de omul care… își găsește plăcerea în Legea Domnului, și zi și noapte cugetă la Legea Lui!” (Psalmul 1:1,2)

  Tu ce faci atunci când treci prin necazuri, sau ai probleme. Ce faci atunci când ai bucuri de ceva? Ce faci când începi ziua și la sfârșitul ei? Sper că îți iei timp să stai de vorbă cu Dumnezeu. 

  Nu știu când vei citi acest devoțional. Poate dimineață sau poate seara. Indiferent de oră, în această seară, defapt în fiecare seară, te invit să stai de vorbă mai mult cu Dumnezeu. Poate nu vei primi răspuns la ceea ce cauți imediat, dar sunt sigur că dacă o vei face, vei ajunge să te cunoști mai bine și cu timpul, vei ajunge să îți dai seama dacă viața ta merge în aceeași direcție cu Dumnezeu. Fă din a sta de vorbă cu Dumnezeu un obicei pe viață.


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

  Izvorul Puterii - 2020. Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile. - Geneza 24:63
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...