Articolul precedentSzorgalom
  Articolul următorPrin lumina Ta, vom vedea lumina

  Izvorul Puterii

  Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile. – Geneza 24:63

  Iată un verset mai puțin amintit din viața lui Isaac. De fapt, prin comparație cu ceilalți patriarhi, nici Biblia nu vorbește prea mult despre Isaac. Însă în majoritatea ocaziilor în care vorbește, prezintă un erou al cărui caracter merită copiat. 

  Deși versetul acesta prezintă un moment cheie din viața lui Isaac, prima întâlnire cu Rebeca, în el descoperim un lucru despre Isaac, care cu siguranță ne va provoca și pe noi. În el descoperim un obicei, care, cred eu, stă la baza puterii sale. Iată cum descrie Biblia momentul acela: “Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile.” Ai observat? Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp. Isaac medita și se ruga.

  Eu sunt sigur că nu el a inventat meditația, ci mai degrabă învățase valoarea meditației de la tatăl său Avraam, care cu siguranță și-a îndrumat fiul spre cea mai importantă relație, relația cu Dumnezeu.

  E clar că avea suficiente motive care să îl pună pe gânduri. Mama sa decedase. Eliezer plecase pentru a-i găsi o soție. Sigur ziua care trecuse prezentase suficiente provocări. Cert este un lucru, că își găsea liniștea și puterea de a merge mai departe în a sta de vorbă cu Dumnezeu. Poate despre oameni ca și Isaac vorbește Psalmul 1.

  “Ferice de omul care… își găsește plăcerea în Legea Domnului, și zi și noapte cugetă la Legea Lui!” (Psalmul 1:1,2)

  Tu ce faci atunci când treci prin necazuri, sau ai probleme. Ce faci atunci când ai bucuri de ceva? Ce faci când începi ziua și la sfârșitul ei? Sper că îți iei timp să stai de vorbă cu Dumnezeu. 

  Nu știu când vei citi acest devoțional. Poate dimineață sau poate seara. Indiferent de oră, în această seară, defapt în fiecare seară, te invit să stai de vorbă mai mult cu Dumnezeu. Poate nu vei primi răspuns la ceea ce cauți imediat, dar sunt sigur că dacă o vei face, vei ajunge să te cunoști mai bine și cu timpul, vei ajunge să îți dai seama dacă viața ta merge în aceeași direcție cu Dumnezeu. Fă din a sta de vorbă cu Dumnezeu un obicei pe viață.


  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferinte

  Izvorul Puterii - 2020. Într-o seară, când Isaac ieșise să cugete în taină pe câmp, a ridicat ochii, și s-a uitat; și iată că veneau niște cămile. - Geneza 24:63
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....