Articolul precedentBölcs vagy csak okos?
  Articolul următorCrearea atmosferei

  Nu îți vinde dreptul și binecuvântările!

  Odată, pe când ferbea Iacov o ciorbă, Esau s-a întors dela câmp, rupt de oboseală. Și Esau a zis lui Iacov: “Dă-mi, te rog, să mănânc din ciorba aceasta roșiatică, fiindcă sunt rupt de oboseală”… Iacov a zis: “Vinde-mi azi dreptul tău de întâi născut!” – Geneza 25:29

  Ne este cunoscut tuturor episodul evocat de textul biblic de astăzi! Esau are parte de una dintre puținele zile nereușite la vânătoare. Cu siguranță, situația aceasta îl frustra! Nu mă îndoiesc că era obosit! În mod clar, flămânzise! Iar atunci când ajunge în preajma fratelui său, Iacov, care tocmai termina de pregătit o delicioasă ciorbă de linte, consideră, în mod total eronat și total vinovat, că nimic pe lumea asta nu e mai de preț decât ciorba respectivă! Iar Iacov, înșelătorul, știe cum să profite de situație! Astfel, într-un episod teribil de trist, Esau își vinde dreptul de întâi născut pentru o porție, posibil consistentă, de ciorbă roșiatică! 

  Știi că și noi astăzi ne confruntăm cu un înșelător chiar mai parșiv decât Iacov și că există riscul să repetăm greșeala lui Esau? 

  Te rog să citești atent, să gândești profund și să încerci să te evaluezi în lumina următoarei declarații a autorului motivațional Zig Ziglar: ”Cea mai mare tragedie a vieții este să vinzi ceea ce îți dorești cel mai mult pentru ceea ce îți dorești acum!”

  Știu că îți dorești multe lucruri bune și frumoase! Îți dorești să le aduci motive de mândrie și bucurie părinților tăi, fiind un copil bun! Îți dorești să treci frumos prin anii de școală, să ai o meserie bună! Îți dorești ca, la vremea potrivită, să te îndrăgostești frumos, să ai o căsnicie fericită! Și cred că și în relație cu Dumnezeu și Biserica Sa ai gânduri de bine și ai vrea o experiență reușită! Doar că, chiar acum, simți că îți este tare poftă de … o ”ciorbă de linte”, că nu poți fără ea, că dacă nu o servești chiar acum, mai bine mori! Marele înșelător îți oferă experiențe ademenitoare, alături de prieteni, la o țigară, la un party mai descătușat de prejudecăți și decență, la o întâlnire prea încărcată de exprimări de intimitate cu fata sau băiatul visurilor tale … și uite așa, ceea ce îți dorești acum, te determină să îți vinzi, pe nimic, valorile, principiile, dreptul și binecuvântarea de copil al lui Dumnezeu! 

  Învață din experiența nefericită a lui Esau! Nu îți vinde cele mai prețioase valori pentru ”ciorbe” ieftine, chiar dacă acestea te atrag acum! Prețuiește-ți și onorează-ți dreptul și binecuvântarea de copil de Dumnezeu mai presus de orice altceva!


  Narcis Ardelean, Director Tineret Conferinta – Banat

  Nu îți vinde dreptul și binecuvântările! - 2020. Odată, pe când ferbea Iacov o ciorbă, Esau s-a întors dela câmp, rupt de oboseală. Și Esau a zis lui Iacov: “Dă-mi, te rog, să mănânc din ciorba aceasta roșiatică, fiindcă sunt rupt de oboseală”… Iacov a zis: “Vinde-mi azi dreptul tău de întâi născut!” - Geneza 25:29
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...