Scara îngerilor

  Și a visat o scară rezemată de pămînt, al cărei vîrf ajungea pînă la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau și se pogorau pe scara aceea. – Geneza 28:12

  Cum ar fi viața noastră dacă nu ar exista scări?

  Fiecare dintre noi am urcat și am coborât cel puțin o dată în viață pe o scară. Scopul lor este de a ne ajuta să ajungem mai sus, dar și să coborâm atunci când ne dorim să ajungem mai jos.

  V-ați gândit vreodată câte feluri de scări cunoașteți? 

  Există mai multe de tipuri de scări utilizate atât în interiorul clădirilor cât și în exteriorul acestora, în porturi, în gări, în aeroporturi, etc. Aș putea spune că aproape peste tot în lume ne folosim de scări: scări rezemate, scări glisante, scări extensibile, scări rulante, scări universale sau particulare, etc.
De ce scara din visul lui Iacov este deosebită de toate celelalte scări?

  Scara din visul lui Iacov e un simbol vizibil al neîntreruptei legături dintre Dumnezeul din cer şi poporul Său de pe pământ, iar îngerii urcau spre a prezenta nevoile oamenilor înaintea lui Dumnezeu şi coborau cu făgăduinţe de ocrotire şi ajutor divin. Scara a apărut rezemându-se de pământ, unde stătea culcat Iacov (sensul corect al traducerii este că scara se sprijinea pe Dumnezeu), iar sus, în cer, stătea Iehova, ca Domn al părinţilor lui, binevoitor să-i acorde ocrotire în călătoria sa şi o reîntoarcere acasă cu bine. 

  Aşa cum s-a petrecut în cazul patriarhului Iacov, atunci când Domnul îi face descoperiri omului care-L iubește pe El, îi arată nu lucrurile obişnuite, ci, pe acelea pe care „ …ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit…” 1 Corinteni 2, 9

  În această viziune, lui Iacov i-a fost prezentat Planul de Mântuire…Scara tainică ce i-a fost descoperită în vis era aceeași la care S-a referit Hristos… „Veți vedea cerul deschis și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul omului.” Ioan 1, 51 – Ellen White, PP 184.2

  Este important ca în viața ta să existe această Scară Cerească, ce stă între lumea lui Dumnezeu și lumea noastră, singura punte de legătură între cer și pământ: Domnul Isus Hristos! Pe aceste trepte urcă și coboară îngerii lui Dumnezeu și în viața noastră. Dacă vrei ca pe această Scară să cobore și să urce îngerii și-n viața ta, atunci, roagă-L pe Dumnezeu ca visul lui Iacov să devină și visul tău, și El va așeza azi în inima ta, această Scară a îngerilor!


  Lucian Răcilă, Pastor – Oltenia

  Scara îngerilor - 2020. Și a visat o scară rezemată de pămînt, al cărei vîrf ajungea pînă la cer. Îngerii lui Dumnezeu se suiau și se pogorau pe scara aceea. - Geneza 28:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...