Întâlnire de gradul zero

  Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. – Geneza 32:24

  Crezi că tu ești rău? Crezi că ești un mincinos pentru că ai exagerat adevărul în fața colegilor tăi să fii și tu mai grozav? Crezi că ești un hoț pentru că ai copiat formulele la testul de la matematică și profesoara nu te-a prins? Crezi că ești obraznic pentru că nu îți respecți părinții și le mai și întorci vorba? Am o veste rea și una bună! 

  Vestea rea e că dacă ai făcut una din cele de mai sus, ai dreptate: ești mincinos, hoț sau obraznic.

  Vestea bună e că……

  Ai auzit de Iacov? Cel mai mare obraznic, mincinos și hoț! Cât de obraznic să fii să te dai drept altcineva în fața tatălui tău care și-a pierdut vederea? Cu câtă nonșalanță să minți și să faci în așa fel ca totul să fie credibil pentru un lucru care nu ți se cuvine? Cum să furi pe fratele tău sau să îl privezi de un lucru atât de important ca dreptul de întâi născut? Doar un om cu adevărat rău ar putea face toate acestea.

  Totuși, vestea bună la el o găsim. În experiența lui găsești răspuns pentru rezolvarea tuturor problemelor sau încercărilor cu care te confrunți! Biblia spune că el a rămas singur. Deci, primul pas pe care trebuie să-l faci e să cauți să rămâi singur. Dumnezeu vrea să-ți vorbească dar nu poate pentru că tu ești mereu pe fugă, ești mereu înconjurat de prieteni sau mereu ai ceva mai important de făcut decât să stai de vorbă cu El. Când ai rămas singur, atunci El își face simțită prezența. Când stai în liniște, poți să-I auzi glasul și să îi ceri sfatul. Niciodată de la întâlnirea cu El nu pleci așa cum ai venit. 

  Următorul lucru pe care trebuie să-l faci e să „te lupți” cu El pentru ceea ce îți dorești. Dumnezeu vrea să vadă că vrei acel lucru din toată inima! Roagă-L dimineața, roagă-L seara, roagă-L toată săptămâna aceasta sau tot anul dacă trebuie, dar nu te lăsa. Isus spune în Matei 21:22 „Tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi.” 

  Iacov s-a schimbat și a primit biruință după întâlnirea cu Dumnezeu. Te provoc azi să te întâlnești cu El! Dar te avertizez că întâlnirea aceasta aduce schimbare în viața ta!


  Andra Petru Ciprian, Conducator de Zona – Banat

  Întâlnire de gradul zero - 2020. Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. - Geneza 32:24
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...