Întâlnire de gradul zero

  Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. – Geneza 32:24

  Crezi că tu ești rău? Crezi că ești un mincinos pentru că ai exagerat adevărul în fața colegilor tăi să fii și tu mai grozav? Crezi că ești un hoț pentru că ai copiat formulele la testul de la matematică și profesoara nu te-a prins? Crezi că ești obraznic pentru că nu îți respecți părinții și le mai și întorci vorba? Am o veste rea și una bună! 

  Vestea rea e că dacă ai făcut una din cele de mai sus, ai dreptate: ești mincinos, hoț sau obraznic.

  Vestea bună e că……

  Ai auzit de Iacov? Cel mai mare obraznic, mincinos și hoț! Cât de obraznic să fii să te dai drept altcineva în fața tatălui tău care și-a pierdut vederea? Cu câtă nonșalanță să minți și să faci în așa fel ca totul să fie credibil pentru un lucru care nu ți se cuvine? Cum să furi pe fratele tău sau să îl privezi de un lucru atât de important ca dreptul de întâi născut? Doar un om cu adevărat rău ar putea face toate acestea.

  Totuși, vestea bună la el o găsim. În experiența lui găsești răspuns pentru rezolvarea tuturor problemelor sau încercărilor cu care te confrunți! Biblia spune că el a rămas singur. Deci, primul pas pe care trebuie să-l faci e să cauți să rămâi singur. Dumnezeu vrea să-ți vorbească dar nu poate pentru că tu ești mereu pe fugă, ești mereu înconjurat de prieteni sau mereu ai ceva mai important de făcut decât să stai de vorbă cu El. Când ai rămas singur, atunci El își face simțită prezența. Când stai în liniște, poți să-I auzi glasul și să îi ceri sfatul. Niciodată de la întâlnirea cu El nu pleci așa cum ai venit. 

  Următorul lucru pe care trebuie să-l faci e să „te lupți” cu El pentru ceea ce îți dorești. Dumnezeu vrea să vadă că vrei acel lucru din toată inima! Roagă-L dimineața, roagă-L seara, roagă-L toată săptămâna aceasta sau tot anul dacă trebuie, dar nu te lăsa. Isus spune în Matei 21:22 „Tot ce veți cere cu credință, prin rugăciune, veți primi.” 

  Iacov s-a schimbat și a primit biruință după întâlnirea cu Dumnezeu. Te provoc azi să te întâlnești cu El! Dar te avertizez că întâlnirea aceasta aduce schimbare în viața ta!


  Andra Petru Ciprian, Conducator de Zona – Banat

  Întâlnire de gradul zero - 2020. Iacov însă a rămas singur. Atunci un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. - Geneza 32:24
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...