Articolul precedentTörvény és kegyelem
  Articolul următorCoroana creațiunii

  Interviu de succes in camasa zdrenturoasa

  Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: “Scoateți dumnezeii străini cari sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă, și schimbați-vă hainele, ca să ne sculăm, și să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu, și care a fost cu mine în călătoria, pe care am făcut-o.” – Geneza 35:2

  Acest drum al lui Iacov urma sa fie cel in care primea asigurarea ca va fi tatal multor neamuri odata cu schimbarea numelui in Israel, va fi prosper si bogat (“chiar si imparati vor iesi din tine”)

  Filmul “The Pursuit of Happyness” este o drama autobiografica bazata pe viata unui antreprenor care aproape un an de zile a fost “homeless”.

  La un moment dat obtine un interviu la o companie de vanzari, iar in ziua cu pricina, datorita unor imprejurari aparte ajunge la interviu imbracat intr-un maieu cu o camasa zdrenturoasa plina de vopsea.

  La finalul interviului este un mic dialog interesant:

  “Chris, what would you say if a guy walked in for an interview without a shirt on and I hire him? What would you say? (Chris, ce-ai zice daca un tip ar veni la interviu fara camasa, iar eu l-as angaja?)

  La care Chris, dupa un moment de tacere raspunde: “He must had on some really nice pants” (Trebuie sa fi avut niste pantaloni super faini)

  Glumita de sfarsit a fost savurata de toti, dar interviul era pentru un internship neplatit – deci nu urma sa aiba salariu.

  Dupa cele 6 luni de proba are loc un al doilea interviu, el avand probleme mari financiare si doar un singur rand de “haine bune”.

  De data aceasta vine imbracat la costum, camasa si cravata, primele lui cuvinte fiind “I wear a shirt today being my last day here” (Port o camasa in ultima mea zi aici), iar managerul ii raspunde “Thank you, we appreciate it but wear one tomorrow though, because tomorrow will be your first day” (Multumesc, apreciez, dar ia-ti una si maine, pentru ca maine va fi prima ta zi).

  In epilog aflam ca Chris Gardner urma sa isi formeze propria firma de brokeraj, devenind multi milionar.

  Infatisarea inaintea lui Dumnezeu este posibila chiar si in circumstante nefavorabile!!! Primirea binecuvantarilor bogate ale lui Dumnezeu, pe de alta parte, necesita pregatire prealabila 😉 

  O zi excelenta iti doresc!


  Adrian Bob, Ghid – Transilvania de Nord

  Interviu de succes in camasa zdrenturoasa - 2020. Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: “Scoateți dumnezeii străini cari sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă, și schimbați-vă hainele, ca să ne sculăm, și să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu, și care a fost cu mine în călătoria, pe care am făcut-o.” - Geneza 35:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...