Articolul precedentTörvény és kegyelem
  Articolul următorCoroana creațiunii

  Interviu de succes in camasa zdrenturoasa

  Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: “Scoateți dumnezeii străini cari sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă, și schimbați-vă hainele, ca să ne sculăm, și să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu, și care a fost cu mine în călătoria, pe care am făcut-o.” – Geneza 35:2

  Acest drum al lui Iacov urma sa fie cel in care primea asigurarea ca va fi tatal multor neamuri odata cu schimbarea numelui in Israel, va fi prosper si bogat (“chiar si imparati vor iesi din tine”)

  Filmul “The Pursuit of Happyness” este o drama autobiografica bazata pe viata unui antreprenor care aproape un an de zile a fost “homeless”.

  La un moment dat obtine un interviu la o companie de vanzari, iar in ziua cu pricina, datorita unor imprejurari aparte ajunge la interviu imbracat intr-un maieu cu o camasa zdrenturoasa plina de vopsea.

  La finalul interviului este un mic dialog interesant:

  “Chris, what would you say if a guy walked in for an interview without a shirt on and I hire him? What would you say? (Chris, ce-ai zice daca un tip ar veni la interviu fara camasa, iar eu l-as angaja?)

  La care Chris, dupa un moment de tacere raspunde: “He must had on some really nice pants” (Trebuie sa fi avut niste pantaloni super faini)

  Glumita de sfarsit a fost savurata de toti, dar interviul era pentru un internship neplatit – deci nu urma sa aiba salariu.

  Dupa cele 6 luni de proba are loc un al doilea interviu, el avand probleme mari financiare si doar un singur rand de “haine bune”.

  De data aceasta vine imbracat la costum, camasa si cravata, primele lui cuvinte fiind “I wear a shirt today being my last day here” (Port o camasa in ultima mea zi aici), iar managerul ii raspunde “Thank you, we appreciate it but wear one tomorrow though, because tomorrow will be your first day” (Multumesc, apreciez, dar ia-ti una si maine, pentru ca maine va fi prima ta zi).

  In epilog aflam ca Chris Gardner urma sa isi formeze propria firma de brokeraj, devenind multi milionar.

  Infatisarea inaintea lui Dumnezeu este posibila chiar si in circumstante nefavorabile!!! Primirea binecuvantarilor bogate ale lui Dumnezeu, pe de alta parte, necesita pregatire prealabila 😉 

  O zi excelenta iti doresc!


  Adrian Bob, Ghid – Transilvania de Nord

  Interviu de succes in camasa zdrenturoasa - 2020. Iacov a zis casei lui și tuturor celor ce erau cu el: “Scoateți dumnezeii străini cari sunt în mijlocul vostru, curățiți-vă, și schimbați-vă hainele, ca să ne sculăm, și să ne suim la Betel; căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului, care m-a ascultat în ziua necazului meu, și care a fost cu mine în călătoria, pe care am făcut-o.” - Geneza 35:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...