Articolul precedentIsten hív
  Articolul următorMonumentul creațiunii

  Făuritori de visuri

  Ei au zis unul către altul: “Iată că vine făuritorul de visuri!” – Geneza 37:19

  Se simte din plin ironia mușcătoare a acestor cuvinte. Parcă ar spune: un lunatic, un nebun cu capul în nori, nu ca noi, care suntem serioși și ne vedem de treaba noastră!
Așa să fie?

  Era seară și micul Jimmy se juca. Atunci s-au auzit inevitabilele cuvinte ale mamei: „Jimmy, este timpul să te culci. Vin mai târziu să văd dacă m-ai ascultat.” Fără să comenteze, cum făcea de obicei, Jimmy a mers în camera lui. După aproximativ o oră, mama s-a dus să vadă dacă Jimmy doarme. Nu dormea! În liniște, se uita pe fereastră, la luna plină care strălucea frumos pe cerul nopții.

  – Ce faci Jimmy?

  – Mă uit la lună, mami!

  – Gata, este târziu, treci în pat!

  În timp ce mergea să se culce, a spus: „într-o zi am de gând să pășesc pe lună”

  Un vis copilăresc? Cine ar fi putut să știe că visul care a încolțit în seara aceea în mintea lui Jimmy avea să se împlinească 32 de ani mai târziu, când James Irwin a devenit al optulea dintr-o listă scurtă de numai doisprezece oameni care care au pășit pe lună! 

  Frații lui Iosif au râs de el și de visurile lui. Dar, nu peste mult timp, muți de uimire aveau să asiste la împlinirea lor. Iosif chiar a fost un „făuritor de visuri”!

  T. E. Lawrence a spus odată, „toți oamenii visează, dar nu la fel.Unii, visează noaptea, în adâncimile prăfuite ale minții lor. Se trezesc a doua zi pentru a înțelege că totul a fost deșertăciune. Dar, există unii care visează ziua și aceștia sunt periculoși, pentru că în timp ce visează cu ochii deschiși, ei lucrează pentru a face împlinirea acelor vise posibilă!!
Să fii un „făuritor de visuri”!


  Tucmeanu Adrian, Pastor – Oltenia

  Făuritori de visuri - 2020. Ei au zis unul către altul: “Iată că vine făuritorul de visuri!” - Geneza 37:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...