Articolul precedentIsten hív
  Articolul următorMonumentul creațiunii

  Făuritori de visuri

  Ei au zis unul către altul: “Iată că vine făuritorul de visuri!” – Geneza 37:19

  Se simte din plin ironia mușcătoare a acestor cuvinte. Parcă ar spune: un lunatic, un nebun cu capul în nori, nu ca noi, care suntem serioși și ne vedem de treaba noastră!
Așa să fie?

  Era seară și micul Jimmy se juca. Atunci s-au auzit inevitabilele cuvinte ale mamei: „Jimmy, este timpul să te culci. Vin mai târziu să văd dacă m-ai ascultat.” Fără să comenteze, cum făcea de obicei, Jimmy a mers în camera lui. După aproximativ o oră, mama s-a dus să vadă dacă Jimmy doarme. Nu dormea! În liniște, se uita pe fereastră, la luna plină care strălucea frumos pe cerul nopții.

  – Ce faci Jimmy?

  – Mă uit la lună, mami!

  – Gata, este târziu, treci în pat!

  În timp ce mergea să se culce, a spus: „într-o zi am de gând să pășesc pe lună”

  Un vis copilăresc? Cine ar fi putut să știe că visul care a încolțit în seara aceea în mintea lui Jimmy avea să se împlinească 32 de ani mai târziu, când James Irwin a devenit al optulea dintr-o listă scurtă de numai doisprezece oameni care care au pășit pe lună! 

  Frații lui Iosif au râs de el și de visurile lui. Dar, nu peste mult timp, muți de uimire aveau să asiste la împlinirea lor. Iosif chiar a fost un „făuritor de visuri”!

  T. E. Lawrence a spus odată, „toți oamenii visează, dar nu la fel.Unii, visează noaptea, în adâncimile prăfuite ale minții lor. Se trezesc a doua zi pentru a înțelege că totul a fost deșertăciune. Dar, există unii care visează ziua și aceștia sunt periculoși, pentru că în timp ce visează cu ochii deschiși, ei lucrează pentru a face împlinirea acelor vise posibilă!!
Să fii un „făuritor de visuri”!


  Tucmeanu Adrian, Pastor – Oltenia

  Făuritori de visuri - 2020. Ei au zis unul către altul: “Iată că vine făuritorul de visuri!” - Geneza 37:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...