Articolul precedentGyőzni kell Isten ereje által
  Articolul următorToate erau foarte bune

  Căile tainice ale lui Dumnezeu

  Mai marele paharnicilor nu s-a mai gîndit însă la Iosif. L-a uitat. După doi ani, Faraon a visat un vis. Geneza 40:23, 41:1

  Interpretarea visului avut de mai-marele paharnicilor a fost întocmai după cum spusese Iosif. După trei zile mai-marele paharnicilor a fost eliberat.

  Cât de bucuros trebuie să fi fost mai-marele paharnicilor când a văzut că ușile temniței se deschid iar el își poate relua viața pe care o avusese mai înainte! 

  Dar te-ai întrebat vreodată la cât de bucuros trebuie să fi fost Iosif când a văzut că mai-marele paharnicilor a fost eliberat? Cu siguranță că Iosif și-a spus: ”În curând și eu voi ieși din temniță! Sunt sigur că mai-marele paharnicilor îi va spune lui faraon că sunt nevinovat și în sfârșit se va face dreptate. Chiar și Dumnezeu știe că nu sunt vinovat și că întotdeauna L-am slujit cu credincioșie! Nu cred că El va îngădui ca această nedreptate să continue.

  Dar, în bucuria lui fără de margini, mai-marele paharnicilor, pur și simplu a uitat complet de Iosif. De parcă nu l-ar fi cunoscut niciodată. Cât de dezamăgit trebuie să fi fost Iosif când a văzut că zilele treceau una după alta, iar el era tot în temniță.

  Ai fost și tu vreodată dezamăgit de cineva? Trebuie să învățăm să nu mai avem așteptări de la oameni. Oamenii, ființe păcătoase și supuse greșelilor, mai devreme sau mai târziu ne vor dezamăgi. Încrederea noastră trebuie pusă doar în Dumnezeu. Rezolvarea perfectă a problemelor noastre vine doar de la El, de la Cel care nu poate greși niciodată.

  Dacă mai-marele paharnicilor a uitat de Iosif, Dumnezeu nu a uitat, chiar dacă, în înțelepciunea Lui infinită, El a îngăduit ca Iosif să sufere pentru încă doi ani de zile. Cât de tainic lucrează Dumnezeu! Cât de neînțelese sunt căile Lui! Să nu uităm niciodată că ”toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu! (Romani 8:28).

  După doi ani, faraon a avut un prim vis. Dumnezeu conducea evenimentele pe făgașul dorit de El. Eliberarea lui Iosif era aproape. 

  Să nu uităm că Dumnezeu este și la cârma vieților noastre. Să ne punem încrederea în El și să nu uităm niciodată că, pentru Dumnezeu, lucrurile imposibile sunt specialitatea Lui!


  Gheorghe Julien, Pastor – Oltenia

  Căile tainice ale lui Dumnezeu - 2020. Mai marele paharnicilor nu s-a mai gîndit însă la Iosif. L-a uitat. După doi ani, Faraon a visat un vis. Geneza 40:23, 41:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...