Articolul precedentVégezd a dolgodat!
  Articolul următorPăcatul originar

  O scrisoare de la fratele meu

  Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. – Geneza 43:34

  Bună dimineața drag explorator! Numele meu este Beniamin și vreau să îți povestesc cea mai marcantă poveste din viața mea.

  Cu mulți ani în urmă fratele meu Iosif a plecat de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Am aflat mai târziu de la frații mei că a fost sfâșiat de un animal sălbatic. Anii au trecut și într-o zi când frații mei sau întors cu provizii de hrană pentru familiile noastre din Egipt, mi-au spus că Guvernatorul Egiptului a cerut să mă vadă neapărat, iar ca garanție l-a reținut pe fratele nostru Simeon până când aveam să mă duc și eu în Egipt. Deși tata nu a vrut să mă lase, în cele din urmă fiind nevoiți să ne întoarcem în Egipt după hrană dar și după Simeon, am plecat în marea aventură a vieții mele.

  Când am ajuns acolo, și am intrat în audiență la marele Țafnat-Paeneah (Descoperitor de taine), am fost foarte surprins de asemănările dintre mine și el. M-am gândit că poate fi o coincidență, dar am fost bulversat de momentul în care ne-a invitat la masă. În primul rând ne-a uimit pe toți modul în care am fost așezați la masă, în ordinea vârstei și în special faptul că pe mine m-a pus chiar lângă el. Dar cea mai șocantă fază a fost următoarea: în timp ce ne-a adus fiecăruia meniul deosebit de curat și gustos, mie mi-a adus odată, . . . . de două ori . . . de trei ori, de patru ori . . . și daaaa chiar și a cincea oară. Mă tot gândeam de ce atâta mâncare DOAR pentru mine?

  Gândește-te că pentru toți ceilalți frați din cauză că au primit o singură porție cât au trebuit să aștepte până am mâncat eu cinci porții !!! Și Guvernatorul a avut răbdare și a așteptat până ce am terminat totul din farfurie. Povestea aceasta a avut un sfârșit deosebit de frumos, dar acum vreau să vă spun ce mi-a povestit mai târziu însuși guvernatorul care de fapt era fratele meu adevărat, Iosif. Faptul că mi-a dat de cinci ori mai mult a fost un test pentru ceilalți frați să vadă dacă nu sunt invidioși așa cum au fost în tinerețe cu el.

  Din această istorie pe care ți-am povestit-o am avut și eu ce să învăț, și anume lecția altruismului și sacrificiului în familie.

  Fii și tu un Iosif astăzi, dublează, și chiar triplează dacă e nevoie, iubirea, iertarea, răbdarea pentru a da dovadă că ești un descoperitor de Dumnezeu, ca Iosif, . . . fratele meu iubit.


  Daniel Daniluc, Pastor – Moldova

  O scrisoare de la fratele meu - 2020. Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. - Geneza 43:34
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...