Articolul precedentVégezd a dolgodat!
  Articolul următorPăcatul originar

  O scrisoare de la fratele meu

  Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. – Geneza 43:34

  Bună dimineața drag explorator! Numele meu este Beniamin și vreau să îți povestesc cea mai marcantă poveste din viața mea.

  Cu mulți ani în urmă fratele meu Iosif a plecat de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Am aflat mai târziu de la frații mei că a fost sfâșiat de un animal sălbatic. Anii au trecut și într-o zi când frații mei sau întors cu provizii de hrană pentru familiile noastre din Egipt, mi-au spus că Guvernatorul Egiptului a cerut să mă vadă neapărat, iar ca garanție l-a reținut pe fratele nostru Simeon până când aveam să mă duc și eu în Egipt. Deși tata nu a vrut să mă lase, în cele din urmă fiind nevoiți să ne întoarcem în Egipt după hrană dar și după Simeon, am plecat în marea aventură a vieții mele.

  Când am ajuns acolo, și am intrat în audiență la marele Țafnat-Paeneah (Descoperitor de taine), am fost foarte surprins de asemănările dintre mine și el. M-am gândit că poate fi o coincidență, dar am fost bulversat de momentul în care ne-a invitat la masă. În primul rând ne-a uimit pe toți modul în care am fost așezați la masă, în ordinea vârstei și în special faptul că pe mine m-a pus chiar lângă el. Dar cea mai șocantă fază a fost următoarea: în timp ce ne-a adus fiecăruia meniul deosebit de curat și gustos, mie mi-a adus odată, . . . . de două ori . . . de trei ori, de patru ori . . . și daaaa chiar și a cincea oară. Mă tot gândeam de ce atâta mâncare DOAR pentru mine?

  Gândește-te că pentru toți ceilalți frați din cauză că au primit o singură porție cât au trebuit să aștepte până am mâncat eu cinci porții !!! Și Guvernatorul a avut răbdare și a așteptat până ce am terminat totul din farfurie. Povestea aceasta a avut un sfârșit deosebit de frumos, dar acum vreau să vă spun ce mi-a povestit mai târziu însuși guvernatorul care de fapt era fratele meu adevărat, Iosif. Faptul că mi-a dat de cinci ori mai mult a fost un test pentru ceilalți frați să vadă dacă nu sunt invidioși așa cum au fost în tinerețe cu el.

  Din această istorie pe care ți-am povestit-o am avut și eu ce să învăț, și anume lecția altruismului și sacrificiului în familie.

  Fii și tu un Iosif astăzi, dublează, și chiar triplează dacă e nevoie, iubirea, iertarea, răbdarea pentru a da dovadă că ești un descoperitor de Dumnezeu, ca Iosif, . . . fratele meu iubit.


  Daniel Daniluc, Pastor – Moldova

  O scrisoare de la fratele meu - 2020. Iosif a pus să le dea din bucatele cari erau înaintea lui; iar Beniamin a căpătat de cinci ori mai mult decât ceilalți. Și au băut, și s-au veselit împreună cu el. - Geneza 43:34
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...