Cu Dumnezeu prin ceață

  Așa că nu voi m-ați trimes aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui, și cârmuitorul întregei țări a Egiptului. – Geneza 45:8

  Ai mers vreodată prin ceață? Am străbătut de mai multe ori cu mașina,pâcla albă ce uneori venea în valuri . Reacția firească a fost reducerea vitezei și atenția sporită la singurul punct de reper abia vizibil…linia de pe mijlocul drumului . Ceața este un fenomen meteorologic, care constă dintr-o aglomerație de particule de apă aflate în suspensie, în atmosferă, în apropierea solului, care reduce vizibilitatea și este una din cauzele multor situații periculoase cu urmări neplăcute și uneori fatale pentru participanții la trafic .

  S-a născut în urma rugăciunii și a primit numele Adaos, ca dorință a părinților de a mai avea încă un frate. În preadolescență rămâne orfan de mamă. Tata îl iubește nespus de mult, dar aceasta face ca frații mai mari să-l urască și mai mult. Este sechestrat de aceștia și își așteaptă moartea într-o groapă. Scapă cu viață doar pentru a fi vândut ca sclav. Este condamnat pe nedrept la închisoare unde locuiește câțiva ani. Totul pare a fi împotriva fericirii lui.Totul este în ceață. De ce-urile îi invadează mintea din toate direcțiile. Este singur, departe de casa părintească, lângă el nu este iubirea tatălui și nici a singurului frate adevărat. Totuși, există ceva care îi înviorează sufletul și îi menține trează speranța, acel „ceva|” plantat de tatăl său cu mare grijă în sufletul lui de copil : dragostea pentru Dumnezeu. Tatăl Ceresc a fost lângă el, așa cum este și lângă tine. El este deasupra ceții. Poate că astăzi sau în viitor vei fi „în ceață” ,nu vei vedea clar drumul și vei simți că toate îți sunt împotrivă, iar milioane de … De ce mie? …De ce acum? …Până când?… vor încerca să pună stăpânire peste tine. Prinde-te ferm de mâna Tatălui și ceața se va risipi. Vei vedea atunci că toate trăirile tale au un sens. Iosif a ales să fie credincios în toate circumstanțele, iar Domnul și-a adus la împlinire planul Său în viața sa, făcându-l mesagerul dragostei Sale, salvându-i familia și întreg poporul egiptean. 

  „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi ,zice Domnul,gânduri de pace și nu de nenorocire , ca să vă dau un viitor și o nădejde.” Ieremia 29.11

  Dumnezeu are un plan și pentru viața ta. Vrei să-l cunoști ?
Împărtășește azi cu Isus toate frământarile și bucuriile tale și îngăduie apoi să îți vorbească prin Cuvântul Său.


  Adrian Petrache, Conducator de Zona – Banat

  Cu Dumnezeu prin ceață - 2020. Așa că nu voi m-ați trimes aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui, și cârmuitorul întregei țări a Egiptului. - Geneza 45:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...