Cu Dumnezeu prin ceață

  Așa că nu voi m-ați trimes aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui, și cârmuitorul întregei țări a Egiptului. – Geneza 45:8

  Ai mers vreodată prin ceață? Am străbătut de mai multe ori cu mașina,pâcla albă ce uneori venea în valuri . Reacția firească a fost reducerea vitezei și atenția sporită la singurul punct de reper abia vizibil…linia de pe mijlocul drumului . Ceața este un fenomen meteorologic, care constă dintr-o aglomerație de particule de apă aflate în suspensie, în atmosferă, în apropierea solului, care reduce vizibilitatea și este una din cauzele multor situații periculoase cu urmări neplăcute și uneori fatale pentru participanții la trafic .

  S-a născut în urma rugăciunii și a primit numele Adaos, ca dorință a părinților de a mai avea încă un frate. În preadolescență rămâne orfan de mamă. Tata îl iubește nespus de mult, dar aceasta face ca frații mai mari să-l urască și mai mult. Este sechestrat de aceștia și își așteaptă moartea într-o groapă. Scapă cu viață doar pentru a fi vândut ca sclav. Este condamnat pe nedrept la închisoare unde locuiește câțiva ani. Totul pare a fi împotriva fericirii lui.Totul este în ceață. De ce-urile îi invadează mintea din toate direcțiile. Este singur, departe de casa părintească, lângă el nu este iubirea tatălui și nici a singurului frate adevărat. Totuși, există ceva care îi înviorează sufletul și îi menține trează speranța, acel „ceva|” plantat de tatăl său cu mare grijă în sufletul lui de copil : dragostea pentru Dumnezeu. Tatăl Ceresc a fost lângă el, așa cum este și lângă tine. El este deasupra ceții. Poate că astăzi sau în viitor vei fi „în ceață” ,nu vei vedea clar drumul și vei simți că toate îți sunt împotrivă, iar milioane de … De ce mie? …De ce acum? …Până când?… vor încerca să pună stăpânire peste tine. Prinde-te ferm de mâna Tatălui și ceața se va risipi. Vei vedea atunci că toate trăirile tale au un sens. Iosif a ales să fie credincios în toate circumstanțele, iar Domnul și-a adus la împlinire planul Său în viața sa, făcându-l mesagerul dragostei Sale, salvându-i familia și întreg poporul egiptean. 

  „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi ,zice Domnul,gânduri de pace și nu de nenorocire , ca să vă dau un viitor și o nădejde.” Ieremia 29.11

  Dumnezeu are un plan și pentru viața ta. Vrei să-l cunoști ?
Împărtășește azi cu Isus toate frământarile și bucuriile tale și îngăduie apoi să îți vorbească prin Cuvântul Său.


  Adrian Petrache, Conducator de Zona – Banat

  Cu Dumnezeu prin ceață - 2020. Așa că nu voi m-ați trimes aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui, și cârmuitorul întregei țări a Egiptului. - Geneza 45:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...