Cu Dumnezeu prin ceață

Așa că nu voi m-ați trimes aici, ci Dumnezeu; El m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui, și cârmuitorul întregei țări a Egiptului. – Geneza 45:8

Ai mers vreodată prin ceață? Am străbătut de mai multe ori cu mașina,pâcla albă ce uneori venea în valuri . Reacția firească a fost reducerea vitezei și atenția sporită la singurul punct de reper abia vizibil…linia de pe mijlocul drumului . Ceața este un fenomen meteorologic, care constă dintr-o aglomerație de particule de apă aflate în suspensie, în atmosferă, în apropierea solului, care reduce vizibilitatea și este una din cauzele multor situații periculoase cu urmări neplăcute și uneori fatale pentru participanții la trafic .

S-a născut în urma rugăciunii și a primit numele Adaos, ca dorință a părinților de a mai avea încă un frate. În preadolescență rămâne orfan de mamă. Tata îl iubește nespus de mult, dar aceasta face ca frații mai mari să-l urască și mai mult. Este sechestrat de aceștia și își așteaptă moartea într-o groapă. Scapă cu viață doar pentru a fi vândut ca sclav. Este condamnat pe nedrept la închisoare unde locuiește câțiva ani. Totul pare a fi împotriva fericirii lui.Totul este în ceață. De ce-urile îi invadează mintea din toate direcțiile. Este singur, departe de casa părintească, lângă el nu este iubirea tatălui și nici a singurului frate adevărat. Totuși, există ceva care îi înviorează sufletul și îi menține trează speranța, acel „ceva|” plantat de tatăl său cu mare grijă în sufletul lui de copil : dragostea pentru Dumnezeu. Tatăl Ceresc a fost lângă el, așa cum este și lângă tine. El este deasupra ceții. Poate că astăzi sau în viitor vei fi „în ceață” ,nu vei vedea clar drumul și vei simți că toate îți sunt împotrivă, iar milioane de … De ce mie? …De ce acum? …Până când?… vor încerca să pună stăpânire peste tine. Prinde-te ferm de mâna Tatălui și ceața se va risipi. Vei vedea atunci că toate trăirile tale au un sens. Iosif a ales să fie credincios în toate circumstanțele, iar Domnul și-a adus la împlinire planul Său în viața sa, făcându-l mesagerul dragostei Sale, salvându-i familia și întreg poporul egiptean. 

„Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi ,zice Domnul,gânduri de pace și nu de nenorocire , ca să vă dau un viitor și o nădejde.” Ieremia 29.11

Dumnezeu are un plan și pentru viața ta. Vrei să-l cunoști ?
Împărtășește azi cu Isus toate frământarile și bucuriile tale și îngăduie apoi să îți vorbească prin Cuvântul Său.


Adrian Petrache, Conducator de Zona – Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video