Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Dincolo de simțire e sfințirea

  Iosif le-a zis: “Fiți fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu? Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceeace se vede azi, și anume, să scape viața unui popor în mare număr.” – Geneza 50:19

  Suntem in Londra, anul 1666. Pe alea Pudding, domnul Thomas Farriner își conduce afacerea sa, o brutărie moștenită de la tatăl său. Îi mergea destul de bine, căci Londra era un oraș extrem de aglomerat, înțesat cu locuitori îngrămădiți in case simple înghesuite in niște străduțe cu greu încăpătoare pentru un oraș european înfloritor. 

  E toiul noptii, iar pe stradă nici țipenie de om. Printre șindrilele acoperișului finisate cu rășină se putea vedea cum în cuptor pâlpâiau limbi de foc. Încetul cu încetul flăcările se iviră printre șindrile și în scurt timp acoperișul lui Thomas Farriner deveni o făclie imensă. Îngroziți, vecinii sar in stânga și-n dreapta urlând după ajutor însă casele din împrejurimi erau înghițite cu repeziciune de flăcări. 

  Din 2 Septembrie până în 5 Septembrie Londra a fost dizolvată de prăpădul flăcărilor. Tot orașul își aduna acum puteri noi pentru a renaște din cenușa-i. 

  Când focul a fost gata, calcule au început să fie făcute: 13.200 case, 87 biserici, 2 catedrale, mulți oameni au murit in flăcări și aproape tot atâția au murit in iarna care a urmat, din lipsa adăpostului. Ai putea concluziona fără să greșești, printr-un singur cuvânt: tragedie! 

  Dar un alt calcul ar trebui adăugat aici: 

  Din 1665 și pana in 1666, din cauza străzilor îmbâcsite și a miriadelor de șobolani, ciuma bubonică ucidea londonezi cu miile anual. Nimic nu putea opri scârboasa plagă. Medicamente nu, igienă nu, nimic! Nimic pana când pârjolită accidental Londra a fost purificată de marele incendiu. 
Cu ajutorul lui Christopher Wren, fiecare strada, fiecare clădire au fost regândite, reconstruite, reașezate și reabilitate. Londra respira acum aerul de oraș european ce se pregătea de marea înflorire industrială. 

  Te Invit sa privești cu curaj la Suferințele sau chiar tragediile vieții tale. Sunt ele un sfârșit sau un nou început? 

  Când privește răul prin ochii lui Dumnezeu știi că cel mai mare rău este lipsa lui Dumnezeu. Restul sunt doar suferințe care vin și trec. Cum vei privi răul pe care îl vei întâlni astăzi și prin ce bine îl vei învinge?


  Nițu Daniel, Conducator de Zona – Muntenia

  Dincolo de simțire e sfințirea - 2020. Iosif le-a zis: “Fiți fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu? Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceeace se vede azi, și anume, să scape viața unui popor în mare număr.” - Geneza 50:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...