Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Dincolo de simțire e sfințirea

  Iosif le-a zis: “Fiți fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu? Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceeace se vede azi, și anume, să scape viața unui popor în mare număr.” – Geneza 50:19

  Suntem in Londra, anul 1666. Pe alea Pudding, domnul Thomas Farriner își conduce afacerea sa, o brutărie moștenită de la tatăl său. Îi mergea destul de bine, căci Londra era un oraș extrem de aglomerat, înțesat cu locuitori îngrămădiți in case simple înghesuite in niște străduțe cu greu încăpătoare pentru un oraș european înfloritor. 

  E toiul noptii, iar pe stradă nici țipenie de om. Printre șindrilele acoperișului finisate cu rășină se putea vedea cum în cuptor pâlpâiau limbi de foc. Încetul cu încetul flăcările se iviră printre șindrile și în scurt timp acoperișul lui Thomas Farriner deveni o făclie imensă. Îngroziți, vecinii sar in stânga și-n dreapta urlând după ajutor însă casele din împrejurimi erau înghițite cu repeziciune de flăcări. 

  Din 2 Septembrie până în 5 Septembrie Londra a fost dizolvată de prăpădul flăcărilor. Tot orașul își aduna acum puteri noi pentru a renaște din cenușa-i. 

  Când focul a fost gata, calcule au început să fie făcute: 13.200 case, 87 biserici, 2 catedrale, mulți oameni au murit in flăcări și aproape tot atâția au murit in iarna care a urmat, din lipsa adăpostului. Ai putea concluziona fără să greșești, printr-un singur cuvânt: tragedie! 

  Dar un alt calcul ar trebui adăugat aici: 

  Din 1665 și pana in 1666, din cauza străzilor îmbâcsite și a miriadelor de șobolani, ciuma bubonică ucidea londonezi cu miile anual. Nimic nu putea opri scârboasa plagă. Medicamente nu, igienă nu, nimic! Nimic pana când pârjolită accidental Londra a fost purificată de marele incendiu. 
Cu ajutorul lui Christopher Wren, fiecare strada, fiecare clădire au fost regândite, reconstruite, reașezate și reabilitate. Londra respira acum aerul de oraș european ce se pregătea de marea înflorire industrială. 

  Te Invit sa privești cu curaj la Suferințele sau chiar tragediile vieții tale. Sunt ele un sfârșit sau un nou început? 

  Când privește răul prin ochii lui Dumnezeu știi că cel mai mare rău este lipsa lui Dumnezeu. Restul sunt doar suferințe care vin și trec. Cum vei privi răul pe care îl vei întâlni astăzi și prin ce bine îl vei învinge?


  Nițu Daniel, Conducator de Zona – Muntenia

  Dincolo de simțire e sfințirea - 2020. Iosif le-a zis: “Fiți fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu? Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceeace se vede azi, și anume, să scape viața unui popor în mare număr.” - Geneza 50:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...