Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Om de succes

  El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăție decât comorile Egiptului, pentrucă avea ochii pironiți spre răsplătire. – Evrei 11:26

  Gândiți-vă la câțiva oameni de succes ai lumii noastre. Fie că este vorba de oameni din vechime, regi, înțelepți, sau din istoria recentă, oameni de știință, sportivi, politicieni, muzicieni, etc. Ceea ce au în comun toți aceștia sunt faima și banii. Sunt lucrurile despre care oamenii cred că le vor aduce fericirea.

  Gândiți și la câțiva oameni de succes din Biblie. Ce te impresionează în mod deosebit la acești oameni? Cred că ceea ce ne impactează este succesul de care s-au bucurat datorită credinței lor. Ucenicii Domnului Hristos l-au urmat la început cu gândul, exprimat de mama fiilor lui Zebedei, de a ocupa locuri de cinste în Împărăție. A merge după Isus este o afacere profitabilă, care poate aduce succesul căutat. Ceea ce noi așteptăm de la Dumnezeu este uneori, un succes pământesc obținut printr-o modalitate spirituală. Oare acesta este succesul pe care dorește Dumnezeu să-l obțin?

  „Căci pentru mine a trăi este Hristos, şi a muri este un câştig.” Filipeni 1,21 Ce părere aveți despre această perspectivă asupra succesului? Toți acești oameni amintiți în Evrei 11 ca eroi ai credinței, au fost gata să renunțe la tot pentru Dumnezeu. Viața aceasta nedreaptă, blestemată datorită păcatului, ne poate răpi totul, dar nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu. Uneori ca să nu te despărți de dragostea lui Dumnezeu înseamnă să pierzi tot ceea ce îți oferă mai bun lumea asta, însă poți avea tot ceea ce este mai bun pe lumea asta, dar dacă nu-l ai pe Dumnezeu, ai pierdut totul. Boris Becker, la scurt timp după ce a pus racheta în cui a afirmat: „am fost pe acoperișul lumii și n-am gasit nimic.” Jim Elliot un misionar modern declara: „nu este nebun cel care renunță la ceea ce nu poate păstra pentru a câștiga ceea ce nu poate pierde.” Iar soția sa Elisabeth întărea cuvintele lui: „El și celălalt bărbat cu care a murit au fost aclamați ca eroi, martiri. Nu sunt de acord. Nici ei n-ar fi de acord. La urma urmei, diferența dintre a trăi pentru Hristos și a muri pentru El este atât de mare? A trăi pentru Dumnezeu nu înseamnă a muri „zilnic”, așa cum s-a exprimat apostolul Pavel? Înseamnă a pierde totul pentru a-L putea câștiga pe Hristos. În această predare a vieții noastre ne găsim cu adevărat viața.” Tu în ce îți găsești viața și succesul?

  Beniamin Sisu, Pastor – Conferința Oltenia

  Om de succes - 2020. El socotea ocara lui Hristos ca o mai mare bogăție decât comorile Egiptului, pentrucă avea ochii pironiți spre răsplătire. - Evrei 11:26
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...