Articolul precedentAz ösvény teljessége
  Articolul următorPiei de miel

  Nu doar „prezent”!

  Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului, și a zis: „Moise! Moise! ” El a răspuns: „Iată-mă!” – Exodul 3:4

  Se strigă catalogul clasei, al grupei, al taberei,oriunde există un colectiv. Spui: „prezent!” Îți reiei locul pe scaun sau în formație. Te-ai obișnuit cu acest dialog profesor – elev. Te-ai întrebat vreodată dacă in realitate ești mereu prezent când răspunzi? Uită-te la cel din fața ta! Îți împărtășesc un secret: domnul sau doamna, bătrâni sau tineri ar avea nevoie ca tu să lași puțin gândurile tale care „zboară” spre alte zări, spre chat-ul încă deschis care așteaptă un ultim emoticon, evident trist: nu mai poți comunica liber (a intrat profa, profu). Sper că nu butonezi în timp ce persoana din fața ta încearcă să transfere din experiența, din inima lui către tine…

  Îți ofer „credit” că nu faci așa, că ești prezent nu doar cu trupul tău, ci și cu mintea și sufletul tău! Nu uita acest concept holistic (minte, trup și suflet)! Aceasta este formula de succes în orice domeniu al vieții. Dacă vezi că cineva a obținut o notă mai mare la test, că excelează întrun anumit domeniu, felicită-l ! Nu este doar „prezent” la ore în timpul predării! Fii sigur că se dăruiește din pasiune pentru disciplina respectivă. A înțeles că trebuie perseverență si dedicare în acest proces educațional de transfer de informații din partea profesorilor și acumulare din partea elevilor.

  Când Moise aude chemarea lui Dumnezeu din rugul aprins: „Moise! Moise!”, el nu răspunde cu un simplu salut de curtoazie: „Doamne, mulțumesc că ai trecut și pe la mine, am 80 de ani, sunt bine, nu mă plictisesc, chiar dacă nu am cont de FB sau Instagram și evident nu am „followers”, pentru că gata oricum nu aș avea acoperire în zonă. Nu mă plictisesc pentru că am mereu ceva de făcut, da, cu oile, ele au mereu nevoie de mine.” Nu a existat un astfel de dialog. Moise răspunde cu: „Iată-mă!” Cuvântul evreiesc rostit de el este „Hineni!”, însemnând predare totală, gata de acțiune. „Doamne sunt aici și sunt al tău cu tot ceea ce sunt!”, copleșit de prezența unui Dumnezeu atât de bun care ofera surprize unui păstor aflat nu pe vreun covor roșu la decernarea premiilor Oscar, ci într-un pustiu, într-un loc parcă uitat de lume, dar nu uitat de El.

  Dumnezeu are un proiect pentru Moise. Pentru Dumnezeu nu contează vârsta (vezi cazul lui Samuel) ci disponibilitatea. Proiectul este individualizat, dedicat personal lui Moise. Dumnezeu nu-l strigă: „Păstorule!”, ci pe nume, așa cum te strigă tatăl tău când are nevoie de tine. Proiectele lui Dumnezeu sunt întotdeauna pentru salvarea oamenilor. „Moise, acesta este proiectul de eliberare a poporului Meu. Dacă ai spus „Hineni!” vino, am de lucru pentru tine!”

  Până la urmă cine este Moise? Dacă nu te-ai gândit până acum, este momentul să afli: Moise este un explorator prin excelență! 40 de ani „a lucrat” peste dealuri, munți si pustie. Restul îl cunoști.

  Astăzi începi o nouă zi. Din rugul aprins, de pe terenul de fotbal, de pe străzi, de pe internet, Dumnezeu caută și astăzi exploratori, te cheamă pe nume! Are un proiect și pentru tine. Poți să spui „Hineni!” în ebraică? Sau echivalentul românesc de astăzi “Pentru Domnul, gata oricând!”? Îți sună cunoscut?

  Andronic Amedeo, Pastor – Conferința Oltenia

  Nu doar „prezent”! - 2020. Domnul a văzut că el se întoarce să vadă; și Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului, și a zis: "Moise! Moise! " El a răspuns: "Iată-mă!" - Exodul 3:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...