Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Cine poate transforma totul?

  Domnul i-a zis: „Ce ai în mână? ” El a răspuns: „Un toiag .” Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ .” El l-a aruncat la pământ, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe. Moise fugea de el. – Exodul 4:2

  – Perenelle! Am reușit! Vom fi bogați de acum! Soția lui Flamel se grăbi să ajungă în laboratorul renumitului alchimist. Era curioasă să vadă dacă într-adevăr soțul ei reușise să transforme plumbul în aur.

  Pe la sfârșitul anilor 1300 Flamel cumpărase o carte ”pentru suma de doi florini, o carte aurită, foarte veche și mare.” Flamel a studiat cartea și s-a convins că aceasta conținea secretul creării Pietrei Filozofale, care, așa cum credeau alchimiștii (alchimia – o pseudoștiință care amesteca știința de atunci cu ocultismul și filozofia). În autobiografia lui, Nicolas Flamel spune că ar fi reușit să transforme plumbul în aur de trei ori, suficient cât să devină bogat.

  Nu e așa că ar fi minunat să putem transforma un obiect în ceea ce ne dorim noi? Dar realitatea nu este așa. Povestea lui Flamel nu e credibilă, știința demonstrând că nu se poate obține aur din alte metale.

  Ei bine, dar cum să transformi un băț într-un șarpe? Am putea spune că această relatare despre Moise e și ea falsă? Nu. Biblia ne spune că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință. În Scriptură găsim multe descrieri ale unor minuni. Dumnezeu a ales în anumite ocazii să se folosească de supranatural pentru a face ceva necesar pentru oameni. În cazul lui Moise, acesta avea nevoie de o dovadă pentru el și pentru cei la care urma să meargă că este trimis de Dumnezeu.

  Poate că și tu ai nevoie câteodată de ceva care să-ți ofere încredințarea că Dumnezeu că este alături de tine. El poate face minuni și azi ca și în trecut, dar această posibilitate îi aparține alegerii divine. Chiar dacă nu vei fi martor vreodată la ceva supranatural aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu e prezent în viața ta. Experiența unei legături cu Dumnezeu prin intermediul studiului Bibliei, a rugăciunii, a acceptării în viața ta a lui Isus Hristos ca Mântuitor, aceasta este o adevărata mare minune. Domnul va face o transformare uimitoare cum spune Scriptura: Voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne (Ezechiel 36:26). Poate că chiar acesta este semnul pe care îl aștepți!

  Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Cine poate transforma totul? - 2020. Domnul i-a zis: "Ce ai în mână? " El a răspuns: "Un toiag ." Domnul a zis: "Aruncă-l la pământ ." El l-a aruncat la pământ, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe. Moise fugea de el. - Exodul 4:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...