Articolul precedentKrisztus szeretette magához vonz
  Articolul următorDumnezeu este dragoste

  Cine poate transforma totul?

  Domnul i-a zis: „Ce ai în mână? ” El a răspuns: „Un toiag .” Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ .” El l-a aruncat la pământ, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe. Moise fugea de el. – Exodul 4:2

  – Perenelle! Am reușit! Vom fi bogați de acum! Soția lui Flamel se grăbi să ajungă în laboratorul renumitului alchimist. Era curioasă să vadă dacă într-adevăr soțul ei reușise să transforme plumbul în aur.

  Pe la sfârșitul anilor 1300 Flamel cumpărase o carte ”pentru suma de doi florini, o carte aurită, foarte veche și mare.” Flamel a studiat cartea și s-a convins că aceasta conținea secretul creării Pietrei Filozofale, care, așa cum credeau alchimiștii (alchimia – o pseudoștiință care amesteca știința de atunci cu ocultismul și filozofia). În autobiografia lui, Nicolas Flamel spune că ar fi reușit să transforme plumbul în aur de trei ori, suficient cât să devină bogat.

  Nu e așa că ar fi minunat să putem transforma un obiect în ceea ce ne dorim noi? Dar realitatea nu este așa. Povestea lui Flamel nu e credibilă, știința demonstrând că nu se poate obține aur din alte metale.

  Ei bine, dar cum să transformi un băț într-un șarpe? Am putea spune că această relatare despre Moise e și ea falsă? Nu. Biblia ne spune că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință. În Scriptură găsim multe descrieri ale unor minuni. Dumnezeu a ales în anumite ocazii să se folosească de supranatural pentru a face ceva necesar pentru oameni. În cazul lui Moise, acesta avea nevoie de o dovadă pentru el și pentru cei la care urma să meargă că este trimis de Dumnezeu.

  Poate că și tu ai nevoie câteodată de ceva care să-ți ofere încredințarea că Dumnezeu că este alături de tine. El poate face minuni și azi ca și în trecut, dar această posibilitate îi aparține alegerii divine. Chiar dacă nu vei fi martor vreodată la ceva supranatural aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu e prezent în viața ta. Experiența unei legături cu Dumnezeu prin intermediul studiului Bibliei, a rugăciunii, a acceptării în viața ta a lui Isus Hristos ca Mântuitor, aceasta este o adevărata mare minune. Domnul va face o transformare uimitoare cum spune Scriptura: Voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne (Ezechiel 36:26). Poate că chiar acesta este semnul pe care îl aștepți!

  Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

  Cine poate transforma totul? - 2020. Domnul i-a zis: "Ce ai în mână? " El a răspuns: "Un toiag ." Domnul a zis: "Aruncă-l la pământ ." El l-a aruncat la pământ, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe. Moise fugea de el. - Exodul 4:2
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...