Bazează-te pe Mine

  Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v’o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stați liniștiți.” – Exodul 14:13,14

  Carla și Andreea sunt cele mai bune prietene. Au crescut împreună de mici si se cunosc foarte bine. Au aceleași preferințe și chiar unele persoane au crezut că sunt surori.

  Într-o zi, au decis să facă un traseu interesant în pădurea de la marginea satului în care locuia bunica Andreei. Acestea au plecat de dimineață și au ales să se joace de-a alpinismul. Au găsit un gard înalt de lemn care se sprijina de un copac foarte înalt și gros. Atunci Carlei i-a venit o idee: „Andreea, hai să facem întrecere! Putem urca in același timp eu în copac, iar tu poți urca pe acest gard. Ce zici?” Andreea a acceptat propunerea prietenei și au început escaladarea. La început a fost ușor, dar pe măsură ce urcau, mâinile începeau să le doară, iar, la un moment dat, Andreea care urca pe gard, a auzit un zgomot și bucata de lemn pe care se afla piciorul ei drept s-a desprins. Atunci, Carla a coborât rapid din copac și a căutat rapid un mijloc de a-și ajuta prietena. Din întâmplare, chiar atunci a trecut prin acel loc pădurarul care, văzând pericolul în care se afla Andreea, a strigat la ea să își dea drumul în brațele lui: „Ai incredere căci te voi prinde! Aruncă-te acum!” Deși nu îl cunoștea, Andreea s-a aruncat la timp în brațele lui și a fost salvată.

  Prin astfel de momente a trecut și poporul Israel, dar asigurarea lui Dumnezeu i-a ajutat să meargă în continuare, indiferent de provocări. Lasă-L pe El să îți conducă viața!

  Alice Coditoiu, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Bazează-te pe Mine - 2020. Moise a răspuns poporului: "Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v'o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stați liniștiți." - Exodul 14:13,14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...