Bazează-te pe Mine

  Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v’o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stați liniștiți.” – Exodul 14:13,14

  Carla și Andreea sunt cele mai bune prietene. Au crescut împreună de mici si se cunosc foarte bine. Au aceleași preferințe și chiar unele persoane au crezut că sunt surori.

  Într-o zi, au decis să facă un traseu interesant în pădurea de la marginea satului în care locuia bunica Andreei. Acestea au plecat de dimineață și au ales să se joace de-a alpinismul. Au găsit un gard înalt de lemn care se sprijina de un copac foarte înalt și gros. Atunci Carlei i-a venit o idee: „Andreea, hai să facem întrecere! Putem urca in același timp eu în copac, iar tu poți urca pe acest gard. Ce zici?” Andreea a acceptat propunerea prietenei și au început escaladarea. La început a fost ușor, dar pe măsură ce urcau, mâinile începeau să le doară, iar, la un moment dat, Andreea care urca pe gard, a auzit un zgomot și bucata de lemn pe care se afla piciorul ei drept s-a desprins. Atunci, Carla a coborât rapid din copac și a căutat rapid un mijloc de a-și ajuta prietena. Din întâmplare, chiar atunci a trecut prin acel loc pădurarul care, văzând pericolul în care se afla Andreea, a strigat la ea să își dea drumul în brațele lui: „Ai incredere căci te voi prinde! Aruncă-te acum!” Deși nu îl cunoștea, Andreea s-a aruncat la timp în brațele lui și a fost salvată.

  Prin astfel de momente a trecut și poporul Israel, dar asigurarea lui Dumnezeu i-a ajutat să meargă în continuare, indiferent de provocări. Lasă-L pe El să îți conducă viața!

  Alice Coditoiu, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

  Bazează-te pe Mine - 2020. Moise a răspuns poporului: "Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v'o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stați liniștiți." - Exodul 14:13,14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....