Articolul precedentEgyed és igyad Krisztust
  Articolul următorNoe a găsit har

  Pile în cer

  Domnul a zis lui Moise: „Voi face și ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea, și te cunosc pe nume!” – Exodul 33:17

  Se apropia ziua care ne îngrijora pe toți: 5 iunie 1999. Cei 680 de elevi adventiști din clasa a VIII-a erau puși la mare încercare. Una dintre probele examenului național de capacitate era programată sâmbăta. Fără a se prezenta la acea probă, nu puteau să se înscrie la liceu. Singura soluție părea să fie amânarea examenului pentru sesiunea următoare, în luna august, dar nu ar mai fi avut acces la liceele bune.

  I-am întrebat pe cei doi copii din grupa mea de exploratori ce aveau de gând să facă și am fost fericit că doreau să nu-și încalce principiile. Ne-am rugat împreună și i-am asigurat că Dumnezeu îi cunoaște pe nume și e gata să le ofere o soluție, chiar dacă noi nu o puteam întrezări. Întreaga biserică adventistă s-a rugat pentru elevii aflați în această situație.

  Ziua încercării a venit, a trecut, și copiii noștri au picat examenul prin neprezentarea la proba de cultură generală. Pentru ei, credincioșia față de Dumnezeu era mai importantă decât ocuparea unui loc la un liceu bun. Și chiar dacă povestirea s-ar opri aici, tot minunată ar fi. Numai că Dumnezeu avea alte planuri.

  Încercarea soluționării pe cale amiabilă nu a dat rezultate și s-a ajuns la acționarea în judecată a Ministerului Educației Naționale pentru încălcarea drepturilor omului. Instanța ne-a dat câștig de cauză, astfel că, după 72 de zile de la ziua încercării, un Ordin al Ministerului Educației le permitea elevilor adventiști să susțină în luna august doar proba la care nu participaseră și să aibă acces la orice liceu ca și când ar fi dat examenul în luna iunie.

  Credincioșii adventiști din România se adunaseră în rugăciune pentru acea situație și căpătaseră trecere înaintea lui Dumnezeu. El a făcut ceea ce Îi cerusem, pentru că ne cunoștea pe nume și ne iubea.

  Dumnezeu cunoaște pe nume fiecare copil care Îi este credincios. El este pregătit să răspundă rugăciunilor tale așa cum a răspuns lui Daniel în groapa cu lei, celor trei tineri în cuptorul aprins, lui Moise în pustie și elevilor adventiști din clasa a VIII-a în 1999.

  Am simțit o bucurie deosebită când unul dintre curajoșii mei exploratori de clasa a VIII-a mi-a spus încântat: „Știam că se va rezolva! Eu am pile sus… în cer!”

  Cătălin Strâmbu-Dima, Pastor – Conferința Muntenia

  Pile în cer - 2020. Domnul a zis lui Moise: "Voi face și ceea ce-mi ceri acum, căci ai căpătat trecere înaintea Mea, și te cunosc pe nume!" - Exodul 33:17
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...