Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Șterge-mă din cartea Ta

  Moise S-a întors la Domnul, și a zis: „Ah! poporul acesta a făcut un păcat foarte mare! Și-au făcut un dumnezeu de aur. Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, șterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!” – Exodul 32:31

  În sala de judecată a unui tribunal din New York, tânărul fiu de optsprezece ani este acuzat de a fi comis omucidere împotriva tatălui său. Cu un complet de judecată total plictisit și grăbit să prindă meciul sau sătul de tinerii fii ai mahalalelor newyorkeze, verdictul „vinovat” plutea în aer încă dinainte ca jurații să se retragă pentru deliberare.

  Ajunși într-o cameră retrasă, cei doisprezece jurați propun în grabă verdictul „vinovat” și în scurt timp unsprezece dintre ei susțin votul, cu excepția unu singur jurat. Sub sudalmele împroșcate de colegii jurați, curajosul oponent se hotărăște să nu pice în plasa stereotipurilor și a unei deliberări pripite nevrând să arunce o viață fragedă în ruina penitenciarelor americane. Chiar dacă atmosfera sufocantă a micului cabinet și dorința nebună de a scăpa mai repede de caz îi împingeau la disperare pe cei doisprezece, juratul oponent nu renunță la poziția sa, ba mai mult, mai convinge încă unul să voteze împotrivă. Ce-i și mai sâcâitor, la scurt timp, unul câte unul, jurații aleg să voteze „nevinovat”. Timpul trece agasant și ceea ce părea o simplă formalitate se prevede a fi o totală răsturnare de situație. După ore de dezbateri, certuri și transpirație, unsprezece jurați spun „nevinovat” și doar unul singur spune cu încăpățânare „vinovat”. Urmează presiuni puternice în finalul cărora, juratul 3, fiindcă empatiza cu victima datorită unei relații dezastruase cu fiul său adolescent, scoate din buzunar poza cu fiul său, o rupe plângând și strigă plin de deznădejde „nevinovat!”. Chinul s-a sfârșit. Acum toți sunt liberi să plece fiecare la viața lui. Scenariul nu ne spune dacă tânărul chiar era nevinovat. Verdictul, însă, atârna numai de o inimă zdrobită.

  V-ați gândit vreodată cine era acest Moise care spunea „Șterge-mă din cartea Ta”? Și nu o spunea fiindcă se ruga la amvon în auzul tuturor ci chiar trăia ceea ce spunea. Cu patru zeci de ani în urmă nici prin gând nu-i trecea să moară în locul altcuiva, ba din contră… Verdictul, însă, atârnă numai de o inimă zdrobită.

  Ești chemat să pledezi pentru viața sau moartea atâtor oameni. Verdictul atârnă numai de o inimă zdrobită. Pledează smerit!

  Daniel Nițu, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Șterge-mă din cartea Ta - 2020. Moise S-a întors la Domnul, și a zis: "Ah! poporul acesta a făcut un păcat foarte mare! Și-au făcut un dumnezeu de aur. Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, șterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!" - Exodul 32:31
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...