Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Șterge-mă din cartea Ta

  Moise S-a întors la Domnul, și a zis: „Ah! poporul acesta a făcut un păcat foarte mare! Și-au făcut un dumnezeu de aur. Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, șterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!” – Exodul 32:31

  În sala de judecată a unui tribunal din New York, tânărul fiu de optsprezece ani este acuzat de a fi comis omucidere împotriva tatălui său. Cu un complet de judecată total plictisit și grăbit să prindă meciul sau sătul de tinerii fii ai mahalalelor newyorkeze, verdictul „vinovat” plutea în aer încă dinainte ca jurații să se retragă pentru deliberare.

  Ajunși într-o cameră retrasă, cei doisprezece jurați propun în grabă verdictul „vinovat” și în scurt timp unsprezece dintre ei susțin votul, cu excepția unu singur jurat. Sub sudalmele împroșcate de colegii jurați, curajosul oponent se hotărăște să nu pice în plasa stereotipurilor și a unei deliberări pripite nevrând să arunce o viață fragedă în ruina penitenciarelor americane. Chiar dacă atmosfera sufocantă a micului cabinet și dorința nebună de a scăpa mai repede de caz îi împingeau la disperare pe cei doisprezece, juratul oponent nu renunță la poziția sa, ba mai mult, mai convinge încă unul să voteze împotrivă. Ce-i și mai sâcâitor, la scurt timp, unul câte unul, jurații aleg să voteze „nevinovat”. Timpul trece agasant și ceea ce părea o simplă formalitate se prevede a fi o totală răsturnare de situație. După ore de dezbateri, certuri și transpirație, unsprezece jurați spun „nevinovat” și doar unul singur spune cu încăpățânare „vinovat”. Urmează presiuni puternice în finalul cărora, juratul 3, fiindcă empatiza cu victima datorită unei relații dezastruase cu fiul său adolescent, scoate din buzunar poza cu fiul său, o rupe plângând și strigă plin de deznădejde „nevinovat!”. Chinul s-a sfârșit. Acum toți sunt liberi să plece fiecare la viața lui. Scenariul nu ne spune dacă tânărul chiar era nevinovat. Verdictul, însă, atârna numai de o inimă zdrobită.

  V-ați gândit vreodată cine era acest Moise care spunea „Șterge-mă din cartea Ta”? Și nu o spunea fiindcă se ruga la amvon în auzul tuturor ci chiar trăia ceea ce spunea. Cu patru zeci de ani în urmă nici prin gând nu-i trecea să moară în locul altcuiva, ba din contră… Verdictul, însă, atârnă numai de o inimă zdrobită.

  Ești chemat să pledezi pentru viața sau moartea atâtor oameni. Verdictul atârnă numai de o inimă zdrobită. Pledează smerit!

  Daniel Nițu, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Șterge-mă din cartea Ta - 2020. Moise S-a întors la Domnul, și a zis: "Ah! poporul acesta a făcut un păcat foarte mare! Și-au făcut un dumnezeu de aur. Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, șterge-mă din cartea Ta, pe care ai scris-o!" - Exodul 32:31
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Protecție Divină

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Domnul este Păstorul meu

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...