Articolul precedentAz Úr megjeleníti magát
  Articolul următorCum a devenit Lucifer Satana

  Spirit matern

  Sora copilului pândea la o depărtare oarecare, ca să vadă ce are să i se întâmple. – Exodul 2:4

  După moartea doamnei Ann Reeves Jarvis in 1908, fiica ei Anna Jarvis a căutat o modalitate prin care să organizeze o omagiere a mamelor de pretutindeni pentru tot ceea ce fac ele. Prin urmare, prima sărbătorire a mamelor a avut loc în 1908 în clădirea bisericii Metodiste din Grafton, West Virginia. Curând mii de alte persoane au preluat ideea.

  Președintele Woodrow Wilson a proclamat-o în 1914 Ziua oficială a mamelor, sărbătorită în a doua duminică din martie, indiferent de dată.

  La scurt timp după oficializare, Ziua Mamei devine extrem de comercializată fapt ce o face pe Anna Jarvis să militeze împotriva propriei invenții. Mai mult, Anna nu a fost niciodată căsătorită deci nu s-a putut bucura de această sărbătoare. Își găsește finalul într-un azil începând cu 1940.

  Cum ar fi lumea fără spiritul matern? Iat-o pe Miriam pândind parcursul sinuos al micuțului Moise. Nu-i este mamă dar ceva din ea o face să nu se despartă de prunc.

  Trăim într-o lume pe care nu vreau s-o fardez deloc, nici cu fond de ten. De aceea afirm faptul că în lumea de azi cuvintele „mamă” și „spirit matern” nu se combină mereu afirmativ. De nașteri nu ducem lipsă, deci azi voi milita pentru spiritul matern.

  Miriam,… Gabriela, Elena, Roxana… ești soră, verișoară, mătușă? Nu uita de spiritul pus de Dumnezeu în tine!

  Nițu Daniel, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Spirit matern - 2020. Sora copilului pândea la o depărtare oarecare, ca să vadă ce are să i se întâmple. - Exodul 2:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...