Articolul precedentHasználd az elmédet!
  Articolul următorO lume vrăjită

  Roagă-te și tu!

  Moise a văzut că poporul era fără frâu, căci Aaron îl făcuse să fie fără frâu, spre batjocura vrăjmașilor săi; – Exodul 32:25

  Ai făcut vreodată ceva rău și te-ai așteptat să fi pedepsit ,dar ai scăpat fără să știi de ce?

  Moise se afla pe munte, unde stătea de vorbă cu Dumnezeu, și Dumnezeu i-a dat tablele cu cele 10 porunci scrise cu degetul său.

  Aaron se afla la conducerea poporului în lipsa lui Moise. Cum Moise întârzia prea mult, oamenii din popor au venit la Aaron cerând să le facă un vițel de aur la care să se închine și care să îi reprezinte și să meargă înaintea lor. Atunci Aaron, fără să evite acest lucru, a și făcut acel vițel de aur. După ce l-a terminat, au venit înaintea lui, i s-au închinat și au dansat în jurul lui. Poporul ajunsese fără frâu din cauza lui Aaron. El trebuia să aibă grijă de popor, să îi conducă și să îi sfătuiască, și tocmai el a fost cel care le-a făcut acel idol la care s-au închinat.

  Moise ,coborând de pe munte, și văzând ce se întâmplă cu poporul, a aruncat tablele legii și le-a spart. A dărmat vițelul de aur și l-a ars. 3000 de israeliți au murit in acea zi pentru acel păcat.

  Poate te întrebi, ce s-a întâmplat cu Aaron? Nu e interesant că tocmai cel care făcuse vițelul de aur, cel care făcuse pe Israel să păcătuiască, cel care îi făcuse fără frâu și spre batjocura vrăjmașilor, să scape și să nu fie între cei 3000 de oameni morți?

  De ce Aaron nu a murit în acea zi?

  În Deuteronom 9:20 ,Moise ne spune că Domnul a fost foarte mâniat pe Aaron și dorea ca să îl piardă, dar…de ce nu a murit Aaron?

  Moise s-a rugat pentru el! Aaron trebuia să fie pedepsit, dar Moise a mijlocit pentru el la Dumnezeu.
  Te-ai rugat vreodată pentru cineva? Ai mijlocit pentru cineva înaintea lui Dumnezeu? Această povestire biblică ne arată că atunci când te rogi pentru cineva poți să îi salvezi viața. Nu uita, rugăciunea este foarte importantă! Nu uita să te rogi pentru cei din familia ta și pentru prietenii tai!

  Ciprian Tautan, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Roagă-te și tu! - 2020. Moise a văzut că poporul era fără frâu, căci Aaron îl făcuse să fie fără frâu, spre batjocura vrăjmașilor săi; - Exodul 32:25
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...