Roagă-te și tu!

Moise a văzut că poporul era fără frâu, căci Aaron îl făcuse să fie fără frâu, spre batjocura vrăjmașilor săi; – Exodul 32:25

Ai făcut vreodată ceva rău și te-ai așteptat să fi pedepsit ,dar ai scăpat fără să știi de ce?

Moise se afla pe munte, unde stătea de vorbă cu Dumnezeu, și Dumnezeu i-a dat tablele cu cele 10 porunci scrise cu degetul său.

Aaron se afla la conducerea poporului în lipsa lui Moise. Cum Moise întârzia prea mult, oamenii din popor au venit la Aaron cerând să le facă un vițel de aur la care să se închine și care să îi reprezinte și să meargă înaintea lor. Atunci Aaron, fără să evite acest lucru, a și făcut acel vițel de aur. După ce l-a terminat, au venit înaintea lui, i s-au închinat și au dansat în jurul lui. Poporul ajunsese fără frâu din cauza lui Aaron. El trebuia să aibă grijă de popor, să îi conducă și să îi sfătuiască, și tocmai el a fost cel care le-a făcut acel idol la care s-au închinat.

Moise ,coborând de pe munte, și văzând ce se întâmplă cu poporul, a aruncat tablele legii și le-a spart. A dărmat vițelul de aur și l-a ars. 3000 de israeliți au murit in acea zi pentru acel păcat.

Poate te întrebi, ce s-a întâmplat cu Aaron? Nu e interesant că tocmai cel care făcuse vițelul de aur, cel care făcuse pe Israel să păcătuiască, cel care îi făcuse fără frâu și spre batjocura vrăjmașilor, să scape și să nu fie între cei 3000 de oameni morți?

De ce Aaron nu a murit în acea zi?

În Deuteronom 9:20 ,Moise ne spune că Domnul a fost foarte mâniat pe Aaron și dorea ca să îl piardă, dar…de ce nu a murit Aaron?

Moise s-a rugat pentru el! Aaron trebuia să fie pedepsit, dar Moise a mijlocit pentru el la Dumnezeu.
Te-ai rugat vreodată pentru cineva? Ai mijlocit pentru cineva înaintea lui Dumnezeu? Această povestire biblică ne arată că atunci când te rogi pentru cineva poți să îi salvezi viața. Nu uita, rugăciunea este foarte importantă! Nu uita să te rogi pentru cei din familia ta și pentru prietenii tai!

Ciprian Tautan, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor