Articolul precedentMenekülj az önteltségtől…
  Articolul următorA cui e vina?

  Aaron și Hur

  Mânile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o subt el, și el a șezut pe ea. Aaron și Hur îi sprijineau mânile, unul deoparte, iar altul de alta; și mânile lui au rămas întinse pînă la asfințitul soarelui. – Exodul 17:12

  De îndată ce au ajuns la Refidim, o nouă primejdie amenința poporul Israel. „Amaleciții, un trib crud și războinic care locuia în acea regiune, au ieșit la luptă împotriva lor și i-au lovit pe cei care, obosiți și slăbiți, rămăseseră în urmă.” Moise i-a poruncit lui Iosua să aleagă oameni destoinici de luptă din fiecare seminție și a doua zi să meargă la luptă împotriva lui Amalec.

  În acest timp Moise avea să stea pe munte cu toiagul lui Dumnezeu în mână și să se roage cu mâinile ridicate către cer. Când Moise își lăsa mâinile Amalec era mai tare, dar când le ridica și se ruga Israel era mai puternic. Prin urmare Moise a trebuit să se roage cu mânile în sus toată ziua, cât a ținut lupta. Pentru această lucrare de mijlocire a avut nevoie de ajutorul lui Aaron și Hur pentru a-i susține mâinile.

  Astăzi este nevoie de oameni precum Moise, Iosua, Aaron și Hur pentru a susține Biserica lui Dumnezeu. Deseori ea este atacată atât din exterior cât și din interior. Conducătorii Bisericii precum pastorii, prezbiterii și ceilalți membrii ai comitetelor se luptă pentru ca Biserica să prospere, să fie sănătoasă din punct de vedere spiritual. Însă așa cum Moise a avut nevoie de Aaron și Hur pentru a-l susține, tot așa și slujitorii comunităților din Biserica Domnului au nevoie de susținere.

  Dragi tineri, voi puteți foarte bine să jucați rolul lui Aron și Hur și să ajutați la bunăstarea comunităților unde frecventați sau a celor mici în care prezbiterul se luptă de unul singur pentru a susține serviciile divine și a păstra acea bisericuță vie, ca ușile să nu se închidă.

  Găsiți-vă locul în biserică. Implicați-vă! Slujiți prin darurile pe care Dumnezeu le-a pus în voi. Gândiți-vă la ce ați putea face pentru a da o mână de ajutor. Fără implicarea voastră lucrarea Domnului va avea de suferit. Nici Moise și nici Iosua fără ajutorul celor care au mers la luptă și au participat într-un fel sau altul, nu ar fi putut câștiga în lupta cu vrăjmașul.

  Vă invit ca în această dimineață să vă gândiți dacă vreți să fiți un Aaron sau un Hur pentru Biserica lui Dumnezeu de astăzi. În timp ce vă plecați pe genunchi să vă rugați cereți-I lui Dumnezeu putere și ajutor pentru a lupta pentru cauza Sa.

  Lazăr Andrei Valentin, Ghid – Conferința Oltenia

  Aaron și Hur - 2020. Mânile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o subt el, și el a șezut pe ea. Aaron și Hur îi sprijineau mânile, unul deoparte, iar altul de alta; și mânile lui au rămas întinse pînă la asfințitul soarelui. - Exodul 17:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...