Neînfricații

  Numai, nu vă răzvrătiți împotriva Domnului, și nu vă temeți de oamenii din țara aceea, căci îi vom mânca. Ei nu mai au niciun sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeți de ei!” – Numeri 14:9

  Ți-a fost vreodată teamă de cineva? Dacă da, probabil că ai simțit inima bătându-ți mai tare, ai început să tremuri, să transpiri sau pur și simplu ai rămas blocat neștiind ce să spui sau ce să faci.

  De foarte multe ori motivul temerii este lipsa de încredere și incertitudinea viitorului. Dar ce minunat că avem un Dumnezeu care ne cunoaște atât de bine și care a știut că în astfel de momente vom avea nevoie de o certitudine cu privire la viitor și de cineva pe care să ne putem baza. Biblia este plină de făgăduințe și Dumnezeu este bucuros când îi cerem să își împlinească promisiunile dovedind încredere în Cuvântul Său.

  Poporul evreu își pierduse credința în Dumnezeu și în făgăduința acelei țări unde curge lapte și miere. Necredința i-a condus la pierderea speranței, pierderea speranței a atras după sine teama iar teama i-a făcut să nu mai gândească rațional și au ajuns să le fie frică mai mult de oameni decât de Dumnezeu.

  Este posibil să apară și în viața ta probleme și să fii amenințat într-un fel sau altul. Nu trebuie să te descurajezi. Rămâi calm și plin de voie bună. Roagă-te pentru înțelepciunea de a rezolva problemele vieții cu tact, prevenind astfel pierderi și dezastre. Fă tot ceea ce poți pentru a avea bune rezultate. Domnul îți promite că este cu tine.

  Paradoxal, dorința noastră de a nu mai simți alerta este de fapt ceea ce întreține frica.

  Însă doar atunci când vom ajunge să înțelegem că stările de neliniște pot fi acceptate ca stări normale, naturale și sănătoase, vom putea sa ne controlăm temerile, ajungând la starea de echilibru, deoarece stresul indus de teamă produce adevărate ravagii în corp afectând sistemul imunitar. O teamă pe care reușim să o controlăm, adaugă energie și inspiră o încredere care va crește cu fiecare zi ce trece.

  Cei care nu Îl cunosc pe Dumnezeu, în momentele grele „nu mai au nici un sprijin” dar tu, nu uita niciodată că atâta timp cât rămâi lângă El și te încrezi în făgăduințele Lui, nu ai de ce să te temi: Domnul este cu tine!

  Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

  Neînfricații - 2020. Numai, nu vă răzvrătiți împotriva Domnului, și nu vă temeți de oamenii din țara aceea, căci îi vom mânca. Ei nu mai au niciun sprijin: Domnul este cu noi, nu vă temeți de ei!" - Numeri 14:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...