Articolul precedentTereld a gondolatod a menny felé!
  Articolul următorProcesul ispitirii

  Ascultarea te face plăcut

  Domnul a zis lui Moise: „Ia-ți pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, și să-ți pui mâna peste el.” – Numeri 27:18

  Ceea ce îl aștepta pe Iosua, nu era tocmai simplu, avea de nimicit popoare și de cucerit țara promisă și mult dorită.

  Când Moise i-a cerut Domnului să aleagă un om, oare l-a ales Dumnezeu la întâmplare? Cred că nu. Iosua a avut parte de o serie de experiențe deosebit de valoroase în compania lui Moise pentru o lungă perioadă de timp, slujindu-i acestuia ca asistent și de asemenea ca general de armată în celebra bătălie de la Refidim, când Moise îi era sprijin cu mâinile ridicate și susținute de Aaron și Hur.

  Cel mai important era prezența Duhului Sfânt în viața sa, deoarece el trebuia să rămână mereu în strânsă legătură cu Domnul și să urmeze calea arătată de Acesta.

  Domnul i-a cerut lui Moise să-și pună mâna peste Iosua, o ceremonie de binecuvântare și consacrare, însoțită și urmată de călăuzirea și înțelepciunea Duhului Sfânt.

  De cine ascultăm, în cine avem încredere și de cine ne lăsăm conduși, nu putem ține ascuns, iese la iveală.

  Ducele de Wellington, care l-a înfrânt pe Napoleon, era odată cu mai mulți prieteni la vânătoare. Au ajuns la poarta unei țarini, unde stătea de pază un băiat.

  – Deschide poarta băiatule, a strigat ducele.
  – N-o deschid, a răspuns băiatul, tata mi-a poruncit să nu deschid nimănui.

  – Eu sunt ducele de Wellington și nu permit nimănui să mi se împotrivească! a zis ducele cu asprime.

  Băiatul l-a salutat cu respect.

  – Acum vrei să deschizi? a întrebat ducele.

  – Nu, a răspuns băiatul din nou. Marele duce nu va vrea ca un sărman băiat ca mine să fie neascultător de tatăl său.

  Wellington i-a întins băiatului mâna și a zis celor ce-l însoțeau:

  – Ne întoarcem domnilor. Dacă aș avea o mie de băieți ca acesta, aș cuceri lumea.

  Suntem noi ascultători în totul de Domnul și Mântuitorul nostru? Iosua a experimentat puterea lui Dumnezeu prin ascultare și a avut parte de împlinirea făgăduințelor Domnului în dreptul lui. Fii ascultător și Dumnezeu nu te va lăsa dezamăgit

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Ascultarea te face plăcut - 2020. Domnul a zis lui Moise: "Ia-ți pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, și să-ți pui mâna peste el.” - Numeri 27:18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...