Articolul precedentÖsszpontosíts Jézusra!
  Articolul următorMinuni false

  Succesorul vrednic

  Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.” – Iosua 1:9

  Cu mult drag îmi amintesc de acele întâlniri cu juniorii, când în discuțiile noastre despre anumite personaje biblice, inevitabil, apărea și întrebarea: „Care este personajul biblic favorit?” Fetele o favorizau pe Estera, Rut sau Rebeca, iar băieții îi numeau pe David, care „a doborât leul și ursul”, pe Samson, care „a sfâșiat pe leu, cum se sfâșie un ied”, pe Daniel, care a fost aruncat în groapa cu lei și a ieșit de acolo nevătămat, etc…

  Uneori, suntem tentați să ne placă acele personaje biblice care dau dovadă de vitejie, curaj, eroism sau fac ceva deosebit, cu ajutorul Aceluia care îi trece prin felurite încercări pentru binele lor, privind din perspectiva veșniciei. Dar, să-l alegem pe Iosua, ca personaj biblic preferat? Acel Iosua, care la prima vedere (sau citire) ne dă impresia că are nevoie de îmbărbătare din partea Domnului?… Și nu o singură dată, ci chiar de trei ori… Ce minunat că Domnul are un alt gen de sistem de valori! Atunci când Moise l-a rugat pe Dumnezeu să-i numească un succesor pentru ca Israel să nu ajungă „ca niște oi care n-au păstor”(Deut. 27:17), El l-a ales pe Iosua, fiind „bărbat în care este Duhul Meu” (Numeri 27:18). Ce recomandare minunată! Dumnezeu a observat credința lui Iosua, aptitudinile sale și că era persoana potrivită pentru misiunea pe care trebuia s-o îndeplinească, aceea de a conduce poporul în Canaan.

  „În timpul rămânerii în pustie, el (Iosua) lucrase ca prim sfetnic al lui Moise şi, prin credincioșia lui nepretențioasă și liniștită, prin statornicia lui când alții se clătinau, prin hotărârea lui de a susține adevărul în timp de primejdie, dovedise, cu mult timp înainte de a fi chemat prin glasul lui Dumnezeu în acest loc, că era vrednic să fie urmașul lui Moise.” PP 481.4

  Domnul, atunci când l-a chemat pe Iosua să conducă oastea lui Israel pe pământul făgăduit, i-a promis că va fi cu el în tot ceea ce va face. Dragi tineri, așa dorește să vă încurajeze și pe voi, că în tot ceea ce faceți după voia Lui, va fi cu voi și vă va oferi putere și răbdare. Să ne încredem în El, că ceea ce promite, așa se va întâmpla.

  Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Succesorul vrednic - 2020. Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face." - Iosua 1:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...