Slujesc Domnului!

Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de Râu, sau dumnezeilor Amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” – Iosua 24:15

Iosua era urmașul lui Moise. Anii trecuseră și acum, la bătrânețe fiind, chemă conducătorii și reprezentanții semințiilor la Sihem. Acest loc era atât de bogat în amintiri sfinte: legământul lui Dumnezeu cu Avraam și Iacov, apoi făgăduințele lor solemne făcute cu ocazia intrării în Canaan. Peste tot erau dovezi ale ocrotirii lui Dumnezeu: primiseră un pământ pe care nu-l lucraseră și cetăți pe care nu ei le zidiseră, livezi de pomi pe care nu ei le sădiseră. Toate erau daruri. Cu toate acestea, în ascuns, unii se închinau la idoli.

Iosua le vorbește despre bunătatea lui Dumnezeu și despre slujirea de bunăvoie! Fără constrângere, fără regrete, fără interes material. Slujirea “în ascuns” îți determină și slujirea „la vedere”! Poate că nu e întotdeauna perfectă, dar e reală…nu e deplină, dar e autentică!

Poporul răspunde: “Și noi vom sluji Domnului, căci El este Dumnezeul nostru.” Minunat răspuns! O decizie luată sub influența mulțimii? Posibil! Un angajament sau doar cuvinte frumoase, era alegerea lor!

Hai să revenim la noi, tu și cu mine! Cum putem să Îi slujim lui Dumnezeu azi? Prin vorbe sau fapte? Ambele sunt importante! În particular sau în public? Ambele sunt necesare! La școală sau în Biserică? Oriunde te-ai afla, cu tot ceea ce ai și poți! Îți sugerez să începi din interior spre exterior, din familia ta spre ceilalți! Domnul are un plan deja pregătit pentru tine! Succesul este garantat!

Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor