Articolul precedentAz Úr kézben tartja sorsunkat
  Articolul următorMielul lui Dumnezeu

  Slujesc Domnului!

  Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de Râu, sau dumnezeilor Amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” – Iosua 24:15

  Iosua era urmașul lui Moise. Anii trecuseră și acum, la bătrânețe fiind, chemă conducătorii și reprezentanții semințiilor la Sihem. Acest loc era atât de bogat în amintiri sfinte: legământul lui Dumnezeu cu Avraam și Iacov, apoi făgăduințele lor solemne făcute cu ocazia intrării în Canaan. Peste tot erau dovezi ale ocrotirii lui Dumnezeu: primiseră un pământ pe care nu-l lucraseră și cetăți pe care nu ei le zidiseră, livezi de pomi pe care nu ei le sădiseră. Toate erau daruri. Cu toate acestea, în ascuns, unii se închinau la idoli.

  Iosua le vorbește despre bunătatea lui Dumnezeu și despre slujirea de bunăvoie! Fără constrângere, fără regrete, fără interes material. Slujirea “în ascuns” îți determină și slujirea „la vedere”! Poate că nu e întotdeauna perfectă, dar e reală…nu e deplină, dar e autentică!

  Poporul răspunde: “Și noi vom sluji Domnului, căci El este Dumnezeul nostru.” Minunat răspuns! O decizie luată sub influența mulțimii? Posibil! Un angajament sau doar cuvinte frumoase, era alegerea lor!

  Hai să revenim la noi, tu și cu mine! Cum putem să Îi slujim lui Dumnezeu azi? Prin vorbe sau fapte? Ambele sunt importante! În particular sau în public? Ambele sunt necesare! La școală sau în Biserică? Oriunde te-ai afla, cu tot ceea ce ai și poți! Îți sugerez să începi din interior spre exterior, din familia ta spre ceilalți! Domnul are un plan deja pregătit pentru tine! Succesul este garantat!

  Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Slujesc Domnului! - 2020. Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de Râu, sau dumnezeilor Amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului." - Iosua 24:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...