De ce duh ești însulfețit?

Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însuflețit de un alt duh, și a urmat în totul calea Mea, îl voi face să intre în țara în care S-a dus, și urmașii lui o vor stăpâni. – Numeri 14:24

Când învățăm din experiențele trecutului ne va fi bine în viitor. Îmi amintesc de două experiențe, ambele legate de activități ale exploratorilor. Lecția o învățăm din reactia parintilor unor copii care au mers într-o excursie cu grupele de exploratori.

În prima deplasare, la întoarcerea acasă, câteva picături de ploaie ne-au arătat că nu am avut echipamentul corespunzător. Când am ajuns în gară, și ne-am întâlnit cu părinții copiilor am fost suprinsi de reacția foarte acidă a unor părinți că nu am avut grijă de copiii lor care au fost “umeziți “un pic, deși nu era nimic grav.

În cea de-a doua deplasare, unde am trăit o experiență de “viață și moarte”, parinții copilului afectat, au fost cei care ne-au încurajat și susținut .
Mă întreb, ce duh a însuflețit aceste familii? Și îmi pun întrebarea legitimă: Pe mine ce duh mă însuflețește? Nu uitați că alegerea ne aparține, și rezultatele vor fi pe masură.
Caleb a fost însuflețot de un duh, care l-a ajutat să urmeze în “totul calea “ lui Dumnezeu, și a primit ca rasplată, și el și urmașii lui, ceea ce li s-a promis.
Fiți întotdeauna gata, însuflețiți de Duhul lui Dumnezeu.

Calota Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor