Spirit optimist = viață

  Numai Iosua, fiul lui Nun, și Caleb, fiul lui Iefune, au rămas cu viață dintre oamenii aceia cari se duseseră să iscodească țara. – Numeri 14:38

  Doisprezece bărbați puternici, toți fruntași, au fost trimiși de Moise să exploreze țara care le fusese dată, și despre care aveau asigurarea din partea lui Dumnezeu că este a lor. Cei doisprezece au confirmat, că era o țară deosebit de frumoasă, bogată și cu roade extraordinare.

  Însă zece dintre ei au ales să descurajeze poporul în acțiunea de a urma planul Domnului. Ei au folosit contradicții și exagerări pentru a li se opune lui Caleb și lui Iosua. Datorită lipsei de credință oamenii au acceptat raportul celor zece necredincioși în loc să asculte raportul celor doi. Expresia pe care o folosește Biblia pentru relatarea lor, este că ei au “înegrit țara” înaintea poporului. De câte ori nu vedem și noi problemele noastre prin aceeași ochelari “negri” ai necredinței? Caleb a văzut aceleași probleme, însă el a avut credința că Domnul era cu ei. Caleb a potolit poporul când au început să cârtească împotriva lui Moise și nu a pierdut nici o clipă credința că vor pune mâna pe țară.

  Atunci când treci prin probleme poți să îți plângi de milă, poți să disperi și să ii descurajezi și pe cei de lângă tine, sau poți să vezi dincolo de norii negrii prin ochelarii credinței, ieșirea care a fost pregătită . Adu- ți aminte de fiecare dată că, deși tu poți tremura uneori pe stâncă, niciodată Stânca nu va tremura sub tine!

  „Nu poți pierde decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată!” O. Fodor

  Petreacă Livia, Ghid – Conferința Oltenia

  Spirit optimist = viață - 2020. Numai Iosua, fiul lui Nun, și Caleb, fiul lui Iefune, au rămas cu viață dintre oamenii aceia cari se duseseră să iscodească țara. - Numeri 14:38
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...