Articolul precedentÚrnak öröksége
  Articolul următorFață în față cu Dumnezeu

  Provocarea unui pensionar

  Dă-mi dar muntele acesta despre care a vorbit Domnul pe vremea aceea; căci ai auzit atunci că acolo sunt Anachimi, și că sunt cetăți mari și întărite. Domnul va fi, poate, cu mine, și-i voi izgoni, cum a spus Domnul.” – Iosua 14:12

  De foarte multe ori suntem întrebați ce o să facem când o să fim mari, dar aproape niciodată nimeni nu ne întreabă, nici măcar noi înșine, despre ce vom face la bătrânețe. În general oamenii nu-și fac planuri pentru această perioadă a vieții. Fie nu se așteaptă să ajungă până atunci, fie nu mai au nici o așteptare de la viață pentru acea perioadă. Ori o consideră atât de nesemnificativă încât nu merită să i se rezerve un vis. Astăzi te provoc să te inspiri pentru cea mai îndepărtată perioadă din viața ta.

  Caleb în momentul în care face cererea din textul de mai sus avea peste 80 de ani. Își formulase acest vis cu mai bine de 40 de ani în urmă când a văzut pentru prima dată acel munte. Pentru ca un vis să reziste atât de mult are nevoie și de multă capacitate de visare, de multă perseverență și mai ales are nevoie să fie fundamentat pe valori puternice. El nu consideră că este prea bătrân pentru a își îndeplini visul ci este dispus chiar în ciuda vârstei lui să pornească la luptă în acest scop.

  Într-un anume fel în viața fiecărui om există câte un „munte” foarte mult dorit dar imposibil de cucerit. În unele cazuri acest „munte” se transformă într-un dor și mai târziu spre sfârșitul vieții duce la sentimentul de neîmplinire. Capacitatea de a visa măreț în direcția valorilor tale este un medicament care lungește vița și dă putere la orice vârstă.

  Tatăl meu în tinerețe visa să își cumpere motocicletă. A adunat banii necesari dar alte priorități au absorbit fondurile, apoi s-a mulțumit cu o bicicletă și toată lumea a crezut că a depășit pentru totdeauna acel moment al tinereții lui. Recent când a aflat că intenționez să vând mașina, m-a întrebat care este prețul. Când a aflat că are banii necesari m-a întrebat daca nu i-o vând lui. Am râs cu poftă pentru că a trecut de vreo doi ani de bariera de 90 de ani. L-am întrebat pentru ce îi trebuie mașină că oricum mai poate lua permis de conducere. Mi-a răspuns că de peste 60 de ani are un vis care nu i s-a împlinit și că acum ar fi șansa lui.

  Tu ce vei face cu visele tale. Vei lupta până în ultima zi a vieții pentru ele sau consideri că visele nu sunt pentru oamenii serioși? Alege încă de azi valorile care îți vor defini viața și care îți vor formula și visele pentru care merită să trăiești cu folos.

  Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

  Provocarea unui pensionar - 2020. Dă-mi dar muntele acesta despre care a vorbit Domnul pe vremea aceea; căci ai auzit atunci că acolo sunt Anachimi, și că sunt cetăți mari și întărite. Domnul va fi, poate, cu mine, și-i voi izgoni, cum a spus Domnul." - Iosua 14:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...