Articolul precedentAz Úr határt szab!
  Articolul următorLacrimile lui Iosif

  Obișnuința transformată în emblemă

  Ea ședea subt finicul Deborei, între Rama și Betel, în muntele lui Efraim; și copiii lui Israel se suiau la ea ca să fie judecați. – Judecători 4:5

  Pe vremea când s-au întâmplat cele relatate aici, rolul de conducător de orice fel era al bărbatului, femeia avea un statut inferior bărbatului. În cazul de față, surpriză: găsim ca judecător în Israel o femeie, Debora. Ea era numită și proorociță.

  Debora a răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu și astfel ajunge să slujească Domnului, fiind într-o strânsă legătură cu El, căci numai așa putea primi puterea necesară rezolvării problemelor copiilor lui Israel. Cred că nu de puține ori a dat soluții care nu erau pe placul oamenilor, dar nu schimba răspunsul primit de la Domnul, rămânând fermă de partea lui Dumnezeu.

  Putem zice: „Cu Debora a fost simplu, că a ales-o Dumnezeu, dar eu nu sunt nici judecător, nici prooroc.” Fiecare ne putem îndeplini conștiincios datoria în familie, la biserică, la joacă, la școală, oriunde. Regula este aceeași: să avem o relație profundă cu Dumnezeu și o continuă părtășie cu El. Caută să te deschizi față de El și El îți va vorbi și te va îndruma. Binecuvântările din partea Lui nu vor întârzia.

  Nu vom deveni toți personalități cu renume, dar ceea ce facem, contează dacă facem cu dăruire.

  La 92 de ani, Sara Dappen ar trebui să fie de multă vreme la pensie înconjurată de nepoți și strănepoți, dar femeia nu se dă dusă de la locul de muncă. Plină de energie, ea încă mai lucrează la un restaurant din Story City, Jowa, Statele Unite. La cei 92 de ani, cu siguranță este cea mai în vârstă angajată din lume. La restaurant, doamna Dappen se ocupă ca totul să fie curat pentru clienți. Șterge mesele, șterge pe jos, adună resturile și le aruncă la gunoi, dar cel mai mult îi place să stea de povești cu clienții. De fapt, cam asta e și principala sarcină de pe fișa postului, deoarece a devenit o emblemă a restaurantului din Story City.

  Debora era într-o continuă părtășie cu Dumnezeu, drept dovadă avem influența pe care o avea asupra poporului și aplicarea poruncilor Domnului, cunoscute din relatările biblice cu privire la perioada în care a trăit această femeie.

  Sara avea o slujbă modestă, dar amabilitatea ei a făcut celebru restaurantul respectiv prin faptul că ea obișnuia să converseze cu clientii.

  Apelează în orice situație la Dumnezeu și cu siguranță nu te va bloca, nu va suna ocupat,nici nu îți va respinge apelul.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Transilvania de Nord

  Obișnuința transformată în emblemă - 2020. Ea ședea subt finicul Deborei, între Rama și Betel, în muntele lui Efraim; și copiii lui Israel se suiau la ea ca să fie judecați. - Judecători 4:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...