Articolul precedentAz Úr határt szab!
  Articolul următorLacrimile lui Iosif

  Obișnuința transformată în emblemă

  Ea ședea subt finicul Deborei, între Rama și Betel, în muntele lui Efraim; și copiii lui Israel se suiau la ea ca să fie judecați. – Judecători 4:5

  Pe vremea când s-au întâmplat cele relatate aici, rolul de conducător de orice fel era al bărbatului, femeia avea un statut inferior bărbatului. În cazul de față, surpriză: găsim ca judecător în Israel o femeie, Debora. Ea era numită și proorociță.

  Debora a răspuns afirmativ chemării lui Dumnezeu și astfel ajunge să slujească Domnului, fiind într-o strânsă legătură cu El, căci numai așa putea primi puterea necesară rezolvării problemelor copiilor lui Israel. Cred că nu de puține ori a dat soluții care nu erau pe placul oamenilor, dar nu schimba răspunsul primit de la Domnul, rămânând fermă de partea lui Dumnezeu.

  Putem zice: „Cu Debora a fost simplu, că a ales-o Dumnezeu, dar eu nu sunt nici judecător, nici prooroc.” Fiecare ne putem îndeplini conștiincios datoria în familie, la biserică, la joacă, la școală, oriunde. Regula este aceeași: să avem o relație profundă cu Dumnezeu și o continuă părtășie cu El. Caută să te deschizi față de El și El îți va vorbi și te va îndruma. Binecuvântările din partea Lui nu vor întârzia.

  Nu vom deveni toți personalități cu renume, dar ceea ce facem, contează dacă facem cu dăruire.

  La 92 de ani, Sara Dappen ar trebui să fie de multă vreme la pensie înconjurată de nepoți și strănepoți, dar femeia nu se dă dusă de la locul de muncă. Plină de energie, ea încă mai lucrează la un restaurant din Story City, Jowa, Statele Unite. La cei 92 de ani, cu siguranță este cea mai în vârstă angajată din lume. La restaurant, doamna Dappen se ocupă ca totul să fie curat pentru clienți. Șterge mesele, șterge pe jos, adună resturile și le aruncă la gunoi, dar cel mai mult îi place să stea de povești cu clienții. De fapt, cam asta e și principala sarcină de pe fișa postului, deoarece a devenit o emblemă a restaurantului din Story City.

  Debora era într-o continuă părtășie cu Dumnezeu, drept dovadă avem influența pe care o avea asupra poporului și aplicarea poruncilor Domnului, cunoscute din relatările biblice cu privire la perioada în care a trăit această femeie.

  Sara avea o slujbă modestă, dar amabilitatea ei a făcut celebru restaurantul respectiv prin faptul că ea obișnuia să converseze cu clientii.

  Apelează în orice situație la Dumnezeu și cu siguranță nu te va bloca, nu va suna ocupat,nici nu îți va respinge apelul.

  Pogăcean Iuliana, Ghid Asistent – Transilvania de Nord

  Obișnuința transformată în emblemă - 2020. Ea ședea subt finicul Deborei, între Rama și Betel, în muntele lui Efraim; și copiii lui Israel se suiau la ea ca să fie judecați. - Judecători 4:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...