Articolul precedentJézus mindent megfontolt
  Articolul următorPrietenia cu Dumnezeu

  Just do it!

  Atunci Debora a zis lui Barac: „Scoală-te, căci iată ziua când dă Domnul pe Sisera în mânile tale. Într-adevăr, Domnul, merge înaintea ta.” – Judecători 4:14

  Nu știu cum ești tu, dar una dintre marile provocări pe care un om trebuie să le învingă în viață este amânarea. E posibil să îți sune cunoscut măcar una dintre următoarele expresii „O să îmi fac tema data viitoare”, „fac mâine ordine în cameră”, „o să strâng imediat masa”.

  Se povestește că un tânăr se îndrăgostise de frumoasa fată a unui fermier. El a mers pentru a o cere de soție, dar fermierul l-a pus să treacă un test. El i-a spus, „ Tinere, mergi în câmp. Eu voi elibera trei tauri, pe rând. Dacă reușești să îl prinzi pe unul dintre ei de coadă, atunci poți să te căsătorești cu fiica mea.” Tânărul a mers în câmp așteptând primul taur. Când acesta a fost eliberat tânărul a rămas uimit. Era cel mai mare și puternic taur pe care îl văzuse vreodată și s-a hotărât să îl lase să treacă așteptând un taur mai mărunțel. Imediat a pornit din țarc al doilea taur. Acesta surprinzător era mai mare decât celălalt. Tânărului nostru ii era frică de el, așa că a decis să se tragă deoparte. Nu putea să fie un taur mai mare, așa că sigur ultimul taur era mai mic. Când ușa s-a deschis a treia dată, un zâmbet mare a apărut pe fața tânărului. Acesta era taurul pe care o să îl prindă. Era un taur mic și slab. Credea ca e ziua lui norocoasă așa că s-a pregătit să sară și să îl prindă pe taur de coadă. Taurul a trecut pe lângă el, iar tânărul a sărit imediat. Dar când să îl prindă… a realizat că acesta nu avea coadă. A lăsat să treacă oportunitățile pe lângă el și a pierdut șansa de a câștiga acest test.

  Barac a primit o oportunitate din partea Lui Dumnezeu, avea ocazia de a-și salva poporul.

  Poate că tu nu ai oportunități la fel de mari ca Barac, dar Dumnezeu îți oferă mici ocazii în fiecare zi să arăți bunătate celor din jurul tău. Uită-te în jur și vei vedea oameni care au nevoie de ajutorul tău. Nu e ușor să ajuți pe cineva, și dacă o să aștepți până o să fie ușor ocaziile vor trece pe lângă tine și nu le vei mai putea „prinde de coadă”, pentru că nu vor mai avea una. Profită de fiecare oportunitate pe care Dumnezeu ți-o pune în cale pentru a putea ajuta pe cineva și a-l face fericit.

  Te provoc să faci ceea ce a făcut și Barac, „s-a repezit”, doar a făcut-o. Just do it!

  Pașca Adrian, Ghid – Transilvania de Nord

  Just do it! - 2020. Atunci Debora a zis lui Barac: "Scoală-te, căci iată ziua când dă Domnul pe Sisera în mânile tale. Într-adevăr, Domnul, merge înaintea ta." - Judecători 4:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...