Just do it!

Atunci Debora a zis lui Barac: „Scoală-te, căci iată ziua când dă Domnul pe Sisera în mânile tale. Într-adevăr, Domnul, merge înaintea ta.” – Judecători 4:14

Nu știu cum ești tu, dar una dintre marile provocări pe care un om trebuie să le învingă în viață este amânarea. E posibil să îți sune cunoscut măcar una dintre următoarele expresii „O să îmi fac tema data viitoare”, „fac mâine ordine în cameră”, „o să strâng imediat masa”.

Se povestește că un tânăr se îndrăgostise de frumoasa fată a unui fermier. El a mers pentru a o cere de soție, dar fermierul l-a pus să treacă un test. El i-a spus, „ Tinere, mergi în câmp. Eu voi elibera trei tauri, pe rând. Dacă reușești să îl prinzi pe unul dintre ei de coadă, atunci poți să te căsătorești cu fiica mea.” Tânărul a mers în câmp așteptând primul taur. Când acesta a fost eliberat tânărul a rămas uimit. Era cel mai mare și puternic taur pe care îl văzuse vreodată și s-a hotărât să îl lase să treacă așteptând un taur mai mărunțel. Imediat a pornit din țarc al doilea taur. Acesta surprinzător era mai mare decât celălalt. Tânărului nostru ii era frică de el, așa că a decis să se tragă deoparte. Nu putea să fie un taur mai mare, așa că sigur ultimul taur era mai mic. Când ușa s-a deschis a treia dată, un zâmbet mare a apărut pe fața tânărului. Acesta era taurul pe care o să îl prindă. Era un taur mic și slab. Credea ca e ziua lui norocoasă așa că s-a pregătit să sară și să îl prindă pe taur de coadă. Taurul a trecut pe lângă el, iar tânărul a sărit imediat. Dar când să îl prindă… a realizat că acesta nu avea coadă. A lăsat să treacă oportunitățile pe lângă el și a pierdut șansa de a câștiga acest test.

Barac a primit o oportunitate din partea Lui Dumnezeu, avea ocazia de a-și salva poporul.

Poate că tu nu ai oportunități la fel de mari ca Barac, dar Dumnezeu îți oferă mici ocazii în fiecare zi să arăți bunătate celor din jurul tău. Uită-te în jur și vei vedea oameni care au nevoie de ajutorul tău. Nu e ușor să ajuți pe cineva, și dacă o să aștepți până o să fie ușor ocaziile vor trece pe lângă tine și nu le vei mai putea „prinde de coadă”, pentru că nu vor mai avea una. Profită de fiecare oportunitate pe care Dumnezeu ți-o pune în cale pentru a putea ajuta pe cineva și a-l face fericit.

Te provoc să faci ceea ce a făcut și Barac, „s-a repezit”, doar a făcut-o. Just do it!

Pașca Adrian, Ghid – Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor