Articolul precedentMinden nap…
  Articolul următorNici măcar un câine nu va scheuna

  Cu ce să izbăvesc pe Israel?

  Ghedeon I-a zis: „Rogu-te, domnul meu, cu ce să izbăvesc pe Israel? Iată că familia mea eate cea mai săracă din Manase, și eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu.” – Judecători 6:15

  Cu ce să izbăvesc pe Israel? Familia mea este cea mai săracă. Eu sunt cel mai mic. Probabil și tu ai gândit și ai spus aceste lucruri când ai fost chemat să faci ceva. Dacă aș avea bani mai mulți… dacă aș avea niște prieteni mai importanți… dacă aș avea o familie mai cu vază…dar așa… Sunt cel mai mic. Nu am talent. Nu mă pricep. Sunt alții mai buni, mai mari. Găsești suficiente motive să nu faci nimic.

  Exact la fel gândea și tânărul Ghedeon până când Domnul s-a oprit lângă el și l-a anunțat că are, de fapt, prea multe lucruri și trebuie să renunțe la ele, ca de exemplu: altarul și stâlpul tatălui său care era închinat altui dumnezeu, vițeii tatălui său, nu unul ci doi, astfel realizează că are câteva lucruri și nu este chiar sărac. Construiește un altar Domnului iar Domnul îi dă făgăduința “Eu voi fi cu tine și vei fi biruitor.”

  Vrei să fii un erou azi? Scapă de lucrurile ce te depărtează de Dumnezeu, dărâmă obiceiuri sau lucruri rele și apoi lasă-L pe Dumnezeu să meargă cu tine și vei fi un eliberator pentru toți cei dragi ai tăi și inclusiv pentru tine. Nu crezi în victorie? Mai citește încă o dată aceste cuvinte care vin din partea Domnului “Eu voi fi cu tine!” De ce? Pentru că te vezi mic, neînsemnat, sărac, tocmai de aceea ești bun pentru a fi erou.

  Rugăciunea de astăzi să îți fie atar. Adu pe ea tinerețea ta și Domnul va fi cu tine azi, “micuțule”!

  Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Cu ce să izbăvesc pe Israel? - 2020. Ghedeon I-a zis: "Rogu-te, domnul meu, cu ce să izbăvesc pe Israel? Iată că familia mea eate cea mai săracă din Manase, și eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu." - Judecători 6:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...