Cel mai bun content

Ghedeon a fost îmbrăcat cu Duhul Domnului; a sunat din trîmbiță, și Abiezer a fost chemat ca să meargă după el. – Judecători 6:34

Te-ai simțit vreodată jenat de numele pe care îl porți? Sau ți-a fost rușine în vreo ipostază de statutul tău de creștin? Fără îndoială, pentru noi, cei tineri, apartenența la Dumnezeu a devenit mult mai complicată decât ne așteptam. Motiv pentru care mulți au dat bir cu fugiții sau s-au resemnat, adoptând o atitudine dezinteresată și indiferentă față de „calea lui Hristos”.

Îl regăsim pe Ghedeon în aceeași postură existențială. Fiind greu apăsați de jugul madianit, el constată sincer: „Acum Domnul ne părăsește și ne dă în mâinile lui Madian.” Motivele resemnării lui nu sunt de condamnat. Spune el însuși că face parte din cea mai săracă familie din tribul Manase, iar el este cel mai mic din casă. Și peste toate, familia lui era idolatră! Combinație mai nefastă, greu de închipuit! Ce să ofere el? Mai mult, Dumnezeu îi spune că îl va folosi în lupta împotriva madianiților, care semănau groaza în Israel de șapte ani.

Cu alte cuvinte, content-ul (să vorbim în limbajul contemporan) cu care se lăuda Ghedeon era jalnic. Dumnezeu îl cheamă să conducă națiunea, dar el nu are nimic de oferit. (Astăzi este la modă să ajungi în top (vlogging, Instagram, etc…) chiar dacă nu ai nicio valoare în conținut). Dar Ghedeon nu se mulțumește să fie superficial sau ignorant. Își dă seama de chemare și se comportă ca atare, începând să-și rezolve problemele personale (idolatria familiei și imaginea de sine). Se transformă astfel, din cel mai mic copil al celei mai sărace familii din Manase, în salvatorul poporului. CUM?! Ei bine, schimbă sursa conținutului vieții lui. Înainte era condus de resemnare și frică. Dar acum, întâlnirea cu Dumnezeu creează o reacție în lanț. Mai întâi, este umplut de Duhul Sfânt, apoi sună din trâmbiță și în final, devine un lider. Atunci când sursa existenței tale este Duhul Sfânt, nu poți să te mai ascunzi!

În ultima vreme se poartă religia din cămăruță, știi tu, să nu bați toba că ești „pocăit”. Dacă ești condus de Duhul, nu poți fi discret. Ghedeon a sunat din trâmbiță! Ești o voce pentru Dumnezeu! Folosește-te de darurile Lui pentru a-ți conduce familia și prietenii la Hristos! Ieși din ascunzătoarea confortabilă și fii biruitor!

Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor