Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Cel mai bun content

  Ghedeon a fost îmbrăcat cu Duhul Domnului; a sunat din trîmbiță, și Abiezer a fost chemat ca să meargă după el. – Judecători 6:34

  Te-ai simțit vreodată jenat de numele pe care îl porți? Sau ți-a fost rușine în vreo ipostază de statutul tău de creștin? Fără îndoială, pentru noi, cei tineri, apartenența la Dumnezeu a devenit mult mai complicată decât ne așteptam. Motiv pentru care mulți au dat bir cu fugiții sau s-au resemnat, adoptând o atitudine dezinteresată și indiferentă față de „calea lui Hristos”.

  Îl regăsim pe Ghedeon în aceeași postură existențială. Fiind greu apăsați de jugul madianit, el constată sincer: „Acum Domnul ne părăsește și ne dă în mâinile lui Madian.” Motivele resemnării lui nu sunt de condamnat. Spune el însuși că face parte din cea mai săracă familie din tribul Manase, iar el este cel mai mic din casă. Și peste toate, familia lui era idolatră! Combinație mai nefastă, greu de închipuit! Ce să ofere el? Mai mult, Dumnezeu îi spune că îl va folosi în lupta împotriva madianiților, care semănau groaza în Israel de șapte ani.

  Cu alte cuvinte, content-ul (să vorbim în limbajul contemporan) cu care se lăuda Ghedeon era jalnic. Dumnezeu îl cheamă să conducă națiunea, dar el nu are nimic de oferit. (Astăzi este la modă să ajungi în top (vlogging, Instagram, etc…) chiar dacă nu ai nicio valoare în conținut). Dar Ghedeon nu se mulțumește să fie superficial sau ignorant. Își dă seama de chemare și se comportă ca atare, începând să-și rezolve problemele personale (idolatria familiei și imaginea de sine). Se transformă astfel, din cel mai mic copil al celei mai sărace familii din Manase, în salvatorul poporului. CUM?! Ei bine, schimbă sursa conținutului vieții lui. Înainte era condus de resemnare și frică. Dar acum, întâlnirea cu Dumnezeu creează o reacție în lanț. Mai întâi, este umplut de Duhul Sfânt, apoi sună din trâmbiță și în final, devine un lider. Atunci când sursa existenței tale este Duhul Sfânt, nu poți să te mai ascunzi!

  În ultima vreme se poartă religia din cămăruță, știi tu, să nu bați toba că ești „pocăit”. Dacă ești condus de Duhul, nu poți fi discret. Ghedeon a sunat din trâmbiță! Ești o voce pentru Dumnezeu! Folosește-te de darurile Lui pentru a-ți conduce familia și prietenii la Hristos! Ieși din ascunzătoarea confortabilă și fii biruitor!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Transilvania de Nord

  Cel mai bun content - 2020. Ghedeon a fost îmbrăcat cu Duhul Domnului; a sunat din trîmbiță, și Abiezer a fost chemat ca să meargă după el. - Judecători 6:34
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...