Articolul precedentLegyél nyított
  Articolul următorSpune copiilor lui Israel să meargă

  Încă un semn

  Ghedeon a zis lui Dumnezeu: „Să nu Te aprinzi de mânie împotriva mea, și nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aș vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, și tot pământul să se acopere cu rouă.” – Judecători 6:39

  În perioada respectivă, Baal era considerat cel mai important zeu canaanit. Era zeu al ploii, furtunii, și al precipitațiilor iar de el depindea succesul și bogăția recoltei. Biblia ne spune că însuși tatăl lui Ghedeon, Ioas, ridicase un altar lui Baal la Ofra. Iar în acest context, Ghedeon dorește să se convingă că Dumnezeul lui Israel este cel care îi cere să lupte. Semnul nu este cerut la întâmplare. Este un semn ce are legătură directă cu domeniul ce se afla, în concepția majorității, sub controlul direct al lui Baal. Ambele semne cerute au de-a face cu roua, care era atribuită lui Baal. Dacă semnul funcționa acesta demonstra superioritatea Dumnezeului lui Israel asupra lui Baal. Ghedeon nu a cerut semnul pentru a ști dacă merge sau nu la luptă, ci pentru a se asigura că Cel care-i cere, este chiar Dumnezeu. Cu alte cuvinte, vroia să aibe certitudinea că este voia lui Dumnezeu să meargă la luptă și că va fi cu el.

  Pentru noi astăzi, învățătura nu este să cerem semne asemenea lui Ghedeon, ci să ne asigurăm înainte de a face ceva sau a lua o decizie, că aceasta este în acord cu voia lui Dumnezeu.

  Un exemplu în acest sens îl reprezintă evreii din Berea (Faptele Apostolilor 17,11) care studiau Scripturile pentru a se convinge dacă ce li se predică este după voia lui Dumnezeu. Iar voia lui Dumnezeu ne-a fost descoperită în Scriptură și în Isus Hristos.

  Domnul cu noi!

  Loredana Moraru, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Încă un semn - 2020. Ghedeon a zis lui Dumnezeu: "Să nu Te aprinzi de mânie împotriva mea, și nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aș vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, și tot pământul să se acopere cu rouă." - Judecători 6:39
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului!

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...