Articolul precedentLegyél nyított
  Articolul următorSpune copiilor lui Israel să meargă

  Încă un semn

  Ghedeon a zis lui Dumnezeu: „Să nu Te aprinzi de mânie împotriva mea, și nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aș vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, și tot pământul să se acopere cu rouă.” – Judecători 6:39

  În perioada respectivă, Baal era considerat cel mai important zeu canaanit. Era zeu al ploii, furtunii, și al precipitațiilor iar de el depindea succesul și bogăția recoltei. Biblia ne spune că însuși tatăl lui Ghedeon, Ioas, ridicase un altar lui Baal la Ofra. Iar în acest context, Ghedeon dorește să se convingă că Dumnezeul lui Israel este cel care îi cere să lupte. Semnul nu este cerut la întâmplare. Este un semn ce are legătură directă cu domeniul ce se afla, în concepția majorității, sub controlul direct al lui Baal. Ambele semne cerute au de-a face cu roua, care era atribuită lui Baal. Dacă semnul funcționa acesta demonstra superioritatea Dumnezeului lui Israel asupra lui Baal. Ghedeon nu a cerut semnul pentru a ști dacă merge sau nu la luptă, ci pentru a se asigura că Cel care-i cere, este chiar Dumnezeu. Cu alte cuvinte, vroia să aibe certitudinea că este voia lui Dumnezeu să meargă la luptă și că va fi cu el.

  Pentru noi astăzi, învățătura nu este să cerem semne asemenea lui Ghedeon, ci să ne asigurăm înainte de a face ceva sau a lua o decizie, că aceasta este în acord cu voia lui Dumnezeu.

  Un exemplu în acest sens îl reprezintă evreii din Berea (Faptele Apostolilor 17,11) care studiau Scripturile pentru a se convinge dacă ce li se predică este după voia lui Dumnezeu. Iar voia lui Dumnezeu ne-a fost descoperită în Scriptură și în Isus Hristos.

  Domnul cu noi!

  Loredana Moraru, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Încă un semn - 2020. Ghedeon a zis lui Dumnezeu: "Să nu Te aprinzi de mânie împotriva mea, și nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aș vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, și tot pământul să se acopere cu rouă." - Judecători 6:39
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...