Articolul precedentA mustármag ereje
  Articolul următorKemény beszéd

  Cea mai importantă luptă

  Ghedeon le-a zis: „Eu nu voi domni peste voi, nici fiii mei nu vor domni peste voi, ci Domnul va domni peste voi.” – Judecători 8:23

  Nu știu cum este să fii cel mai mic dintre frați pentru că m-am născut primul din familia mea. Nu am considerat un privilegiu acest lucru, ci mai degrabă o responsabilitate. Mai mereu când trebuia să luăm decizii importante, frații mei se uitau la mine și așteptau să vadă ce voi spune, ce voi face? Luarea deciziilor este o slujbă foarte importantă și de multe ori riscantă.

  În războiul cu madianiții și fiii răsăritului, Ghedeon a avut o victorie zdrobitoare. Cine s-ar fi putut gândi că o mână de oameni, mai cu seamă trei sute, puteau să câștige un război împotriva a o sută douăzeci de mii de inamici bine antrenați și obișnuiți cu războiul?
  Încă din procesul selectării și conducerii celor care aveau să meargă la luptă, Ghedeon arătase multă înțelepciune. Astfel, a reușit să câștige încrederea oamenilor săi. Dintr-un nimeni, așa cum bine se vedea el la început, Dumnezeu îl transformase într-un lider. Poziția privilegiată în care se afla acum, era de o importanță vitală pentru viața spirituală întregului Israel. Următoarele decizii ale lui Ghedeon puteau să determine soarta poporului.

  „În recunoștința lui pentru eliberarea de madianiți, poporul i-a propus lui Ghedeon să-l facă împărat și tronul să le rămână urmașilor lui. Propunerea aceasta era o directă nesocotire a principiului teocrației. Dumnezeu era Împăratul lui Israel, iar așezarea pe tron a unui om însemna lepădarea Cârmuitorului divin. Ghedeon a recunoscut aceasta; răspunsul lui a arătat cât de adevărate și nobile erau principiile lui. El a declarat: „Eu nu voi domni peste voi, nici fiii mei nu vor domni peste voi, ci Domnul va domni peste voi” (PP 555.4).

  Prin aceste cuvinte, Ghedeon câștigă o luptă mai importantă decât cea cu madianiții, lupta cu sine. Neacceptarea propunerii de a fi împărat peste Israel, arată de unde venea înțelepciunea și puterea sa. Iar recunoașterea autorității lui Dumnezeu îi oferă și mai mult credit, înaintea poporului și a cerului, decât victoria împotriva cotropitorilor.

  Vince Lombardi, un mare lider și unul dintre cei mai buni antrenori, a spus cândva: „Calitatea vieții unei persoane este direct proporțională cu angajarea sa pe calea desăvârșirii.”

  Atunci când țintești spre desăvârșire, îi împingi pe cei din jurul tău să țintească sus de tot „la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus” (Evrei 12.2).

  Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

  Cea mai importantă luptă - 2020. Ghedeon le-a zis: "Eu nu voi domni peste voi, nici fiii mei nu vor domni peste voi, ci Domnul va domni peste voi." - Judecători 8:23
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...