Se… merită!

  Manoah a zis: „Acum, dacă se va împlini cuvântul Tău, ce va trebui să păzim cu privire la copil, și ce va fi de făcut?” Judecători 13:12

  Fiecare copil care se naște este o minune. În majoritatea cazurilor, copiii sunt mult așteptați să sosească pe lume. Dar, sunt și cazuri mai puțin fericite, unde copiii nu sunt doriți și mai mult ”încurcă” părinții. Însă, pentru acești copii există totuși o speranță, aceea că undeva, cineva își dorește să îi aibă aproape.

  La fel s-a întâmplat și în cazul unei familii care își dorea foarte mult un copil. Andrei și Elena așteptau cu nerăbdare momentul în care vor deveni părinți, dar din motive de sănătate nu au putut. S-au rugat lui Dumnezeu și au mers la centrul pentru adopții. Dupa ce li s-a dat o lista întreagă de pași pe care trebuiau să îi facă pentru a fi luată în considerare cererea lor, au pornit încrezători înainte. Au cunoscut mulți copii, însă ceea ce i-a impresionat cel mai mult a fost o fetiță de 3 ani care se juca singură într-un colț, în centrul de plasament. În acțiunile ei se putea cunoaște tristețea, durerea… Au stat și au privit-o timp de câteva minute, apoi au cerut să petreacă puțin timp cu ea. ”A fost ca o minune!”, spune Elena. ”De cum ne-am apropiat de ea, și-a lăsat jucăriile și a venit să ne îmbrățișeze. Ne-a întrebat dacă vrem să îi cunoaștem prietenii și ne-a dus spre jucăriile din cameră. Din acel moment am știut. Am știut că ea va fi cea care ne va umple viața de frumos.” Știau că trebuie multă muncă și efort pentru a finaliza dosarul de adopție, însă chipul fetiței pe care îl purtau mereu în minte le dădea speranță.

  ”Mihaela, fetița noastră, parcă a fost a noastră dintotdeauna. Ea doar s-a născut în altă parte, dar ne-a așteptat cuminte până ce am sosit în viața ei. A venit după multe frământări și o lungă disperare și am înțeles de ce a fost să fie așa, ce dar poate însemna ea și cum de poate fi o astfel de iubire așa de adâncă, nu doar un sentiment născut pe neașteptate!”

  Când Dumnezeu deschide drumul și răspunde rugăciunilor, nicio sarcină nu e prea grea pentru a reuși, niciun sacrificiu prea dureros. Oricât ar trebui să aștepți sau oricâți pași ar trebui să urci până acolo, merită. Pentru că la final, rasplata este peste așteptările tale.

  Nu contează cât trebuie să lupți pentru a-ți atinge țelul, dacă este unul bun, merită să depui toate eforturile pentru a-l atinge!

  Miron Iustina, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Se... merită! - 2020. Manoah a zis: "Acum, dacă se va împlini cuvântul Tău, ce va trebui să păzim cu privire la copil, și ce va fi de făcut?" Judecători 13:12
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...