Puterea mea

Femeia a născut un fiu, și i-a pus numele Samson. Copilul a crescut, și Domnul l-a binecuvântat. Judecători 13:24

De când eram mică, îmi imaginam cum era Samson. Foarte multe domnişoare îşi imaginează un partener asemenea lui Samson.

Deşi numele lui înseamnă soare după unii cercetători, iar după alții înseamnă a sluji, pentru noi el este un pachet de muşchi. Influențați probabil şi de imaginile hollywoodiene.

Planul lui Dumnezeu pentru el, a fost unul frumos. Judecător în Israel. A fi judecător era o onoare. Dar mai mult decât o onoare, era o responsabilitate. Mii de tineri ar fi urmat să fi privit la el ca la un exemplu, un sfătuitor, un părinte în Israel.
Orice sfaturi ai da la problemele cele mai serioase cu care se confruntă tinerii, tu eşti repetent.

Dalila înseamnă a sărăci. Ea nu a fost singura femeie din viața lui Samson şi cu atât mai mult din mintea lui.

Pentru că cele mai mari bătălii se dau la nivelul minții. Dacă ai pierdut la nivelul minţii, e doar o chestiune de timp să pierzi şi pe plan fizic, Samson se ghida după ideea, “ia-mi-o că-mi place”. A câştigat bătăliile cu filistenii dar a căzut în luptele spirituale. Pentru el a fi integru nu era important, pe el îl provocă ceea ce era interzis, nu voia Lui. Samson a făcut ceea ce a vrut cu Numele Lui Dumnezeu. Însă a făcut acest lucru până într-o zi. Într-o zi, Duhul Domnului l-a părăsit şi atunci şi-a pierdut părul, cu el puterea şi fără putere, ochii. A urmat apoi o perioadă de întuneric, o perioadă a pocăinței.

Ellen. G. White spune că l-a văzut ín veşnicie. Insă acest judecător a lui Israel putea să facă mult mai mult.

După moartea lui Samson, în Israel a urmat o mare perioadă de întuneric spiritual.
Întrebare:

– Care este influența pe care o răspândeşti în jurul tău?

Unde îți stă putere? Care este secretul reuşitei tale? Istețimea ta, prietenii tăi, banii? Sau o încredere totală în Bunul Dumnezeu?

Dumnezeu este Cel care face ca un copil să crească, să crească în El prin har, în duh şi adevăr. Tot El desăvârşeşte creşterea.

Predaţi astăzi viața în mâna Lui.

Alexandra Găborean, Ghid – Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor