Articolul precedentSe… merită!
  Articolul următorKrisztus ereje

  Puterea mea

  Femeia a născut un fiu, și i-a pus numele Samson. Copilul a crescut, și Domnul l-a binecuvântat. Judecători 13:24

  De când eram mică, îmi imaginam cum era Samson. Foarte multe domnişoare îşi imaginează un partener asemenea lui Samson.

  Deşi numele lui înseamnă soare după unii cercetători, iar după alții înseamnă a sluji, pentru noi el este un pachet de muşchi. Influențați probabil şi de imaginile hollywoodiene.

  Planul lui Dumnezeu pentru el, a fost unul frumos. Judecător în Israel. A fi judecător era o onoare. Dar mai mult decât o onoare, era o responsabilitate. Mii de tineri ar fi urmat să fi privit la el ca la un exemplu, un sfătuitor, un părinte în Israel.
  Orice sfaturi ai da la problemele cele mai serioase cu care se confruntă tinerii, tu eşti repetent.

  Dalila înseamnă a sărăci. Ea nu a fost singura femeie din viața lui Samson şi cu atât mai mult din mintea lui.

  Pentru că cele mai mari bătălii se dau la nivelul minții. Dacă ai pierdut la nivelul minţii, e doar o chestiune de timp să pierzi şi pe plan fizic, Samson se ghida după ideea, “ia-mi-o că-mi place”. A câştigat bătăliile cu filistenii dar a căzut în luptele spirituale. Pentru el a fi integru nu era important, pe el îl provocă ceea ce era interzis, nu voia Lui. Samson a făcut ceea ce a vrut cu Numele Lui Dumnezeu. Însă a făcut acest lucru până într-o zi. Într-o zi, Duhul Domnului l-a părăsit şi atunci şi-a pierdut părul, cu el puterea şi fără putere, ochii. A urmat apoi o perioadă de întuneric, o perioadă a pocăinței.

  Ellen. G. White spune că l-a văzut ín veşnicie. Insă acest judecător a lui Israel putea să facă mult mai mult.

  După moartea lui Samson, în Israel a urmat o mare perioadă de întuneric spiritual.
  Întrebare:

  – Care este influența pe care o răspândeşti în jurul tău?

  Unde îți stă putere? Care este secretul reuşitei tale? Istețimea ta, prietenii tăi, banii? Sau o încredere totală în Bunul Dumnezeu?

  Dumnezeu este Cel care face ca un copil să crească, să crească în El prin har, în duh şi adevăr. Tot El desăvârşeşte creşterea.

  Predaţi astăzi viața în mâna Lui.

  Alexandra Găborean, Ghid – Transilvania de Sud

  Puterea mea - 2020. Femeia a născut un fiu, și i-a pus numele Samson. Copilul a crescut, și Domnul l-a binecuvântat. Judecători 13:24
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...