Articolul precedentPuterea mea
  Articolul următorLegyetek erőssek!

  Ascultă-i cu încredere!

  Tatăl său și mama sa i-au zis: „Nu este nici o femeie între fetele fraților tăi și în tot poporul nostru, de te duci să-ți iei nevastă dela Filisteni, cari sunt netăiați împrejur?” Și Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place.” Judecători 14:3

  Când citesc acest verset, îmi vin în minte ocaziile în care orice îmi ziceau părinții le spuneam „lasă că știu eu mai bine, nu am nevoie de sfaturile voastre, sunt deja mare”. Din nefericire de multe ori mă găseam în situația lui Samson, fiind neascultător de părinți și plătind scump pe urmă pentru neascultarea mea. Samson, un copil despre care Scriptura zice că din pântecele mamei lui a fost închinat lui Dumnezeu, un copil care va fi izbăvitorul Israelului, un bun judecător, cel mai puternic om din Sfânta Scriptură, cu o credință de invidiat, respinge sfatul călduros al părinților și le spune „Ia-mi-o, căci îmi place”, cu alte cuvinte, nu contează ce ziceți voi, nu contează ce zice Dumnezeu, eu o vreau pentru că îmi place și punct.

  Am auzit o povestire despre 2 frați, care au plecat într-o zi de vară, când era sezonul fructelor de pădure, pentru a strânge niște fructe. În drumul lor spre pădure aveau de trecut un rău, iar de obicei când mergeau la pădure treceau pe un pod improvizat. Dar de această dată mama lor i-a rugat să nu mai treacă peste acel pod, ci să meargă puțin mai mult și să treacă pe podul cel bun. Dar acești băieți la fel ca Samson, nu au ținut cont de sfaturile părinților și au pornit să treacă pe podul improvizat. Când au ajuns pe la mijlocul podului, au văzut că unul dintre lanțurile care ținea podul era rupt, iar celălalt lanț era prea slab pentru a ține podul. Când au văzut că lanțul este rupt, s-au întors îndată dar era deja prea târziu, podul picase în apă. Strigau din răsputeri după ajutor, iar din fericire mama lor era pe afară, a auzit strigătele disperate și a fugit într-un suflet la pod și i-a salvat.

  Poate și tu dragul meu explorator te găsești în situația lui Samson și poate ai zis și tu părinților tăi „că sunt de modă veche, că tu știi mai bine”, dar vreau ca în această dimineață să te convingi din experiența lui Samson, că niciun părinte nu dorește răul copilului său și chiar dacă ți se par, prea multe și prea grele regulile pe care ți le impun, te asigur că sunt spre beneficiul tău. Te îndemn, ca azi să iei decizia de a-i asculta de părinți și vei vedea că viața ta va fi plină de binecuvântări și bucurii. Doresc să înveți din viața lui Samson și să nu experimentezi pe pielea ta consecințele neascultării.

  Îți doresc o zi plină de pace și binecuvântare!

  Főldvari Ioan-Daniel, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Ascultă-i cu încredere! - 2020. Tatăl său și mama sa i-au zis: "Nu este nici o femeie între fetele fraților tăi și în tot poporul nostru, de te duci să-ți iei nevastă dela Filisteni, cari sunt netăiați împrejur?" Și Samson a zis tatălui său: "Ia-mi-o, căci îmi place." Judecători 14:3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...