Articolul precedentAscultă-i cu încredere!
  Articolul următorKrisztus az élet fórrása!

  Putere

  Când a ajuns la Lehi, Filistenii au început să strige de bucurie înaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe cari le avea la brațe S-au făcut ca niște fire de in ars în foc, și legăturile i-au căzut de pe mâni. Judecători 15:14

  Cu siguranță Samson a fost un om puternic, dar știai că tu poți fi mai puternic decât el?!

  Putere! Un cuvânt atât de mic dar cu atât de multe semnificații.

  Când eram copil mă jucam adesea cu prietenii mei în șantierele de construcții din cartierul nostru. De multe ori ajungeam la un moment în care fiecare dintre copii începea să spună cu mândrie cât de puternic este tatăl lui. Jocul începea așa: „Tatăl meu poate să ridice o piatră uite așa de mare!” Apoi fiecare căuta să impresioneze pe ceilalți încercând să-i convingă de faptul că tatăl lui este cel mai puternic. Cred că îți dai seama că jocul nu se termina niciodată, și că unele lucruri nu erau doar greu de făcut, ci și greu de crezut! De exemplu ridicarea unui elefant, a unui buldozer sau chiar a unei macarale!

  Știu, îți vine să râzi! Însă pentru Samson astfel de sarcini nu erau deloc dificile. El putea să rupă fără greutate niște funii, putea să urce un munte ducând în spate porțile unei cetăți și chiar să dărâme o clădire cu mâinile goale. Dar așa puternic cum era, Samson s-a dovedit slab în alte situații. Mușchii lui puternici erau fără putere în fața unui alt fel de provocări. Ce folos că poți omorî un leu dacă nu ai puterea de a spune adevărul? Sau cu ce te ajută să dărâmi o casă dacă nu ai puterea să asculți de Dumnezeu? Este nevoie de o putere care nu vine din mușchi, ci din cunoașterea lui Dumnezeu. Apostolul Pavel obișnuia să spună: „Pot totul în Hristos care îmi dă putere”. Puterea de a spune adevărul, puterea de a nu jigni pe colegi, puterea de a face bine cuiva care te-a rănit, puterea de a nu înjura cum fac ceilalți, de a nu fuma, de a nu copia la test, etc. Pentru toate aceste lucruri îți trebuie muuuultă putere. O putere pe care o avem atunci când ne rugăm și ascultăm de Dumnezeu.

  Te-ai gândit vreodată că poți fi mai puternic decât Samson? Chiar așa! Cere-i acum lui Dumnezeu puterea de a spune NU ispitei și vei fi primi o putere mai mare decât cea a lui Samson!

  Dorin Cristea, Director Tineret Conferinta – Conferința Moldova

  Putere - 2020. Când a ajuns la Lehi, Filistenii au început să strige de bucurie înaintea lui. Atunci Duhul Domnului a venit peste el. Funiile pe cari le avea la brațe S-au făcut ca niște fire de in ars în foc, și legăturile i-au căzut de pe mâni. Judecători 15:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...