Articolul precedentPutere
  Articolul următorA hit ereje…

  Nu te dezice de El

  Dar părul capului lui a început iarăș să crească, după ce fusese ras. Judecători 16:22

  Pe cine ai vrea să imiți, dacă ai avea această posibilitate? În pielea cui ți-ar plăcea să intri, dacă ai putea? Îmi amintesc amuzat de colecția mea impresionantă de cartonașe cu fotbaliști, strânsă cu multă pasiune și…gumă de mestecat (fiecare gumă Turbo era însoțită de un cartonaș). Îmi doream să devin fotbalist! Și pentru că nu mai aveam răbdare, m-am hotărât să-l copiez pe unul. Ronaldo Nazario! Cea mai simplă „replică” era tunsoarea.

  M-am dus la nenea Bonț și m-am tuns chel, să fiu ca Ronaldo. Proastă alegere! Cel puțin în ce privește estetica! Am devenit obiectul batjocurii prietenilor mei. Capul meu a fost „proiectat” să rămână cât mai mult timp acoperit de păr! Visul meu de a deveni ca Ronaldo s-a transformat în scurt timp în speranța de a-mi recăpăta podoaba capilară. Așa cum am spus, problema mea a fost una estetică. A lui Samson? Ei bine, a lui a fost una de viață și de moarte! Lui Samson i-a plăcut să fie ca ceilalți. Și a făcut asta cu prețul părului.

  Între Samson și Dumnezeu exista o înțelegere secretă. Dumnezeu îi oferă putere, iar Samson Îl ia ca model pe Dumnezeu. Samson nu își schimbă doar tunsoarea (nouă ni se pare o banalitate!), ci el rupe pecetea acestei înțelegeri. Odată cu părul, i-a fost rasă și puterea lui și, mai cu seamă, a intrat într-o zonă de conflict cu Dumnezeu. Ne găsim adesea în conflict cu Dumnezeu din cauza alegerilor greșite pe care le facem. Atunci când te lași furat de frumusețea iluzorie a modelelor contemporane, renunți la cee ace te face cu adevărat frumos în fața oamenilor și înaintea lui Dumnezeu. Știi care e vestea bună? Mie mi-a crescut părul, lui Samson la fel, ba mai mult – i-a revenit și puterea! Și acesta nu e meritul omului. Dumnezeu este Cel care face părul să crească. El este Dumnezeul celei de-a doua șanse. Acolo unde ai devenit slab, El de-abia așteaptă să te refacă după chipul Lui!

  Ai grijă de înțelegerea pe care o ai cu Dumnezeu! Nu te dezice de EL!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

  Nu te dezice de El - 2020. Dar părul capului lui a început iarăș să crească, după ce fusese ras. Judecători 16:22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...