Articolul precedentPutere
  Articolul următorA hit ereje…

  Nu te dezice de El

  Dar părul capului lui a început iarăș să crească, după ce fusese ras. Judecători 16:22

  Pe cine ai vrea să imiți, dacă ai avea această posibilitate? În pielea cui ți-ar plăcea să intri, dacă ai putea? Îmi amintesc amuzat de colecția mea impresionantă de cartonașe cu fotbaliști, strânsă cu multă pasiune și…gumă de mestecat (fiecare gumă Turbo era însoțită de un cartonaș). Îmi doream să devin fotbalist! Și pentru că nu mai aveam răbdare, m-am hotărât să-l copiez pe unul. Ronaldo Nazario! Cea mai simplă „replică” era tunsoarea.

  M-am dus la nenea Bonț și m-am tuns chel, să fiu ca Ronaldo. Proastă alegere! Cel puțin în ce privește estetica! Am devenit obiectul batjocurii prietenilor mei. Capul meu a fost „proiectat” să rămână cât mai mult timp acoperit de păr! Visul meu de a deveni ca Ronaldo s-a transformat în scurt timp în speranța de a-mi recăpăta podoaba capilară. Așa cum am spus, problema mea a fost una estetică. A lui Samson? Ei bine, a lui a fost una de viață și de moarte! Lui Samson i-a plăcut să fie ca ceilalți. Și a făcut asta cu prețul părului.

  Între Samson și Dumnezeu exista o înțelegere secretă. Dumnezeu îi oferă putere, iar Samson Îl ia ca model pe Dumnezeu. Samson nu își schimbă doar tunsoarea (nouă ni se pare o banalitate!), ci el rupe pecetea acestei înțelegeri. Odată cu părul, i-a fost rasă și puterea lui și, mai cu seamă, a intrat într-o zonă de conflict cu Dumnezeu. Ne găsim adesea în conflict cu Dumnezeu din cauza alegerilor greșite pe care le facem. Atunci când te lași furat de frumusețea iluzorie a modelelor contemporane, renunți la cee ace te face cu adevărat frumos în fața oamenilor și înaintea lui Dumnezeu. Știi care e vestea bună? Mie mi-a crescut părul, lui Samson la fel, ba mai mult – i-a revenit și puterea! Și acesta nu e meritul omului. Dumnezeu este Cel care face părul să crească. El este Dumnezeul celei de-a doua șanse. Acolo unde ai devenit slab, El de-abia așteaptă să te refacă după chipul Lui!

  Ai grijă de înțelegerea pe care o ai cu Dumnezeu! Nu te dezice de EL!

  Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

  Nu te dezice de El - 2020. Dar părul capului lui a început iarăș să crească, după ce fusese ras. Judecători 16:22
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...