Credința nu e limitată de timp și spațiu…

  Apoi S-a sculat, ea și nurorile ei, ca să se întoarcă în țara ei din țara Moabului, căci aflase în țara Moabului că Domnul cercetase pe poporul Său și-i dăduse pîne. Rut 1:6

  Ai pierdut vreodată ceva valoros în viață? Dar pe cineva valoros fără de care viața parcă nu mai este aceeași? Din nefericire, în lumea în care trăim ne confruntăm pe parcursul vieții cu pierderi mai mici sau mai mari, iar aceasta întotdeauna este dureros, chiar foarte dureros, atunci când ne gândim la persoane dragi.

  Naomi este o femeie care a cunoscut ce înseamnă pierderea, pe toate planurile. Mai întâi, își pierde soțul, prin moarte. Apoi, urmează cei doi feciori ai ei, aflați în floarea vârstei, secerați și ei prea devreme de moartea nemiloasă. Putea să urmeze ceva mai bun, care să aducă măcar un zâmbet pe fața acestei femei, brăzdată de ridurile bătrâneții și de prea multe râuri de lacrimi? Aflată într-o țară străină, fără nici un sprijin și cu două nurori cărora nu le putea promite un viitor mai bun, ea află ceva care îi reaprinde flacăra speranței: Domnul a cercetat pe poporul Său și i-a dat pâine! Foametea din fața căreia se refugiase în Moab împreună cu toată familia ei, s-a sfârșit! Există din nou pâine în țara lui Israel. Se poate întoarce. Dar nu se întoarce singură. Rut, una dintre nurorile ei, nu renunță cu nici un chip să o urmeze. De ce oare?

  Naomi a pierdut într-adevăr multe lucruri prețioase în viața ei. Dar i-a mai rămas unul, mai valoros decât toate celelalte: credința în Dumnezeul poporului ei. Deși a fost nevoită să plece într-o țară străină din cauza foametei, ea L-a luat pe Dumnezeul ei cu ea, acolo, în țara Moabului. Acest Dumnezeu a susținut-o în momentele de durere, acest Dumnezeu a făcut din ea o ființă plăcută și prin acest Dumnezeu văzut atât de clar în viața ei de fiecare zi, Rut cunoaște și primește credința adevărată!

  Nu știu încotro te va îndrepta viața sau care vor fi provocările de azi. Dar te asigur că dacă Îl vei lua pe Dumnezeu cu tine, El nu te va părăsi. Chiar dacă va trebui să te „refugiezi‟ în locuri mai puțin familiare sau confortabile, nu uita care e țara ta, poporul lui Dumnezeu și că El încă își cercetează poporul pentru a-i oferi binecuvântări. Trăiește fiecare zi, oriunde, în așa fel încât atunci când te vei întoarce din propriul tău Moab, să nu te întorci singur. Sunt atâția care tânjesc după Dumnezeul tău fără ca măcar să fie conștienți de lucrul acesta, însă Îl pot descoperi în tine. Încearcă să oglindești cât mai frumos și mai clar chipul acestui Dumnezeu în sufletul tău în așa fel încât ei să fie fascinați de chipul Lui și să dorească să-L urmeze!

  Florin Orodan, Pastor – Conferința Banat

  Credința nu e limitată de timp și spațiu... - 2020. Apoi S-a sculat, ea și nurorile ei, ca să se întoarcă în țara ei din țara Moabului, căci aflase în țara Moabului că Domnul cercetase pe poporul Său și-i dăduse pîne. Rut 1:6
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...