Ce bine să fac?

  Naomi a zis atunci celor două nurori ale ei: „Duceți-vă și întoarceți-vă fiecare la casa mamei ei! Domnul să Se îndure de voi, cum v’ați îndurat și voi de cei ce au murit și de mine! Rut 1:8

  Ați hotărât împreună cu grupa de exploratori să mergeți într-o zi la grădina zoologică. Îți plac întâlnirile de club și nu lipsești la nici o întâlnire. Programul e interesant și vremea superbă.

  În grupă este un băiat cu buget limitat care nu își poate permite cheltuielile neprevăzute. Și ca să intrați într-un loc de joacă nou amenajat ce nu era în program, trebuie să dați fiecare câte 5 lei ca să plătiți și lui biletul. Însă cu 5 lei tu ai vrea să mănânci o clătită mare.

  Așa că apare o dilemă: să faci bine pentru colegul tău, adică oferi banii instructorului, sau bine pentru tine cumpărându-ți clătita?

  Ce bine să faci? Bine pentru aproapele sau bine pentru tine?

  Naomi se întoarce împreună cu nurorile ei, Orpa și Rut, acasă în Israel. Cu atât rămăsese după anii petrecuți în străinătate. Era în vârstă, văduvă, săracă și avea mare nevoie de ajutorul lor. În Israel ele ar putea munci, ar procura hrană, ar face curățenie; și ce și-ar putea dori un bătrân mai mult decât să aibă pe cineva lângă el care să îl îngrijească? În contextul social de atunci era o datorie ca nurorile să îngrijească de mama soacră la bătrânețe.

  Aceeași dilemă: ce bine să facă Naomi? Bine pentru ea, să le țină pe nurori aproape ca să o ajute la bătrânețe, sau bine pentru ele dându-le voie să plece și să își refacă viața?

  Naomi, o femeie credincioasă și temătoare de Dumnezeu, alege să facă bine pentru aproapele și nu pentru sine. Le dă voie nurorilor, chiar le roagă și insistă să se întoarcă acasă. Le ”dezleagă” de obligația socială de a rămâne cu ea. Nu vrea să le condamne la văduvie și singurătate printre străini. Le dorește binele. Își exprimă recunoștința pentru ajutorul oferit și se roagă ca Dumnezeu să le poarte de grijă și să le refacă viețile.

  Naomi alege înțelept: nu ține nurorile lângă ea ca să îi fie ei bine ci le dă voie să meargă unde doresc ca să le fie lor bine.

  Tu ce bine faci? Pentru tine sau pentru aproapele tău? Când faci bine aproapelui nu vei pierde nimic, ci vei câștiga un prieten. Când faci bine aproapelui, îți va fi mai bine. Când faci bine aproapelui faci bine lui Isus!

  Dragoș Apostol, Pastor – Conferința Moldova

  Ce bine să fac? - 2020. Naomi a zis atunci celor două nurori ale ei: "Duceți-vă și întoarceți-vă fiecare la casa mamei ei! Domnul să Se îndure de voi, cum v'ați îndurat și voi de cei ce au murit și de mine! Rut 1:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....