Articolul precedentCe bine să fac?
  Articolul următorAz Isten jó

  Fii liniștit!

  Și Naomi a zis: „Fii liniștită, fiica mea, pînă vei ști cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă pînă nu va sfîrși lucrul chiar astăzi.” Rut 3:18

  “Când încercări și griji te lovesc
  Adu-ți aminte: Eu te iubesc!
  Nici un examen nu e prea greu
  Când Eu sunt Domnul tău!”

  Aceste versuri sunt dintr-un cântec pe care tinerii îl cântă cu drag. Și cât de bine se potrivesc pentru mesajul din această dimineață.

  Cartea biblică Rut ne invită să reflectăm asupra modului în care Dumnezeu se implică în bucuriile și greutățile de zi cu zi din viața noastră. În ea, vedem cum El poate schimba o durere mare (prezentată în capitolul 1) într-o mare bucurie (prezentată în capitolul 4). Ellen White spune: “Când ne prindem în credință de puterea Lui, El va schimba în mod minunat perspectivele cele mai fără nădejde și mai descurajatoare” (Mărturii, vol 8).

  Dragul meu explorator, dacă treci printr-o încercare, o suferință, o boală – fii liniștit! Dacă te așteaptă examene importante la școală – fii liniștit! Dacă sunt probleme în familia ta – fii liniștit! Dacă te lupți cu un păcat de care vrei să scapi – fii liniștit! În toate încercările acestea nu ești singur! Fă-ți partea ta și încrede-te în Domnul! El cunoaște situația în care te afli. El vede. El înțelege. El merge înaintea ta, te ajută când cazi, te ia pe brațele Sale la nevoie și îți spune: “Ai încredere în Mine!”

  La final, îți propun un alt cântec pe care te rog să îl asculți astăzi: “O, suflete, stai liniștit ”. (Îl găsești și în cartea de Imnuri Creștine, la numărul 251.)

  Ascultă-i cu atenție versurile frumoase și ori de câte ori te vei simți descurajat, singur sau neliniștit, cântă-l din toată inima!

  Ramona Andras, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Fii liniștit! - 2020. Și Naomi a zis: "Fii liniștită, fiica mea, pînă vei ști cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă pînă nu va sfîrși lucrul chiar astăzi." Rut 3:18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...