Articolul precedentCe bine să fac?
  Articolul următorAz Isten jó

  Fii liniștit!

  Și Naomi a zis: „Fii liniștită, fiica mea, pînă vei ști cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă pînă nu va sfîrși lucrul chiar astăzi.” Rut 3:18

  “Când încercări și griji te lovesc
  Adu-ți aminte: Eu te iubesc!
  Nici un examen nu e prea greu
  Când Eu sunt Domnul tău!”

  Aceste versuri sunt dintr-un cântec pe care tinerii îl cântă cu drag. Și cât de bine se potrivesc pentru mesajul din această dimineață.

  Cartea biblică Rut ne invită să reflectăm asupra modului în care Dumnezeu se implică în bucuriile și greutățile de zi cu zi din viața noastră. În ea, vedem cum El poate schimba o durere mare (prezentată în capitolul 1) într-o mare bucurie (prezentată în capitolul 4). Ellen White spune: “Când ne prindem în credință de puterea Lui, El va schimba în mod minunat perspectivele cele mai fără nădejde și mai descurajatoare” (Mărturii, vol 8).

  Dragul meu explorator, dacă treci printr-o încercare, o suferință, o boală – fii liniștit! Dacă te așteaptă examene importante la școală – fii liniștit! Dacă sunt probleme în familia ta – fii liniștit! Dacă te lupți cu un păcat de care vrei să scapi – fii liniștit! În toate încercările acestea nu ești singur! Fă-ți partea ta și încrede-te în Domnul! El cunoaște situația în care te afli. El vede. El înțelege. El merge înaintea ta, te ajută când cazi, te ia pe brațele Sale la nevoie și îți spune: “Ai încredere în Mine!”

  La final, îți propun un alt cântec pe care te rog să îl asculți astăzi: “O, suflete, stai liniștit ”. (Îl găsești și în cartea de Imnuri Creștine, la numărul 251.)

  Ascultă-i cu atenție versurile frumoase și ori de câte ori te vei simți descurajat, singur sau neliniștit, cântă-l din toată inima!

  Ramona Andras, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Fii liniștit! - 2020. Și Naomi a zis: "Fii liniștită, fiica mea, pînă vei ști cum se va isprăvi lucrul acesta, căci omul acesta nu va avea odihnă pînă nu va sfîrși lucrul chiar astăzi." Rut 3:18
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...