Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Un nou capitol

  Femeile au zis Naomei: „Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, și al cărui nume va fi lăudat în Israel! Rut 4:14

  Îți amintești vreun basm? Dacă te gândești puțin, multe basme au aceeași temă: personajul principal se află într-o situație dificilă, poate chiar imposibilă, și cineva vine să-l salveze. Situația poate fi cauzată de încăpățânare, mândrie, gelozie sau nedreptate. Salvatorul poate fi un prinț sau o prințesă, un pădurar etc.

  Te-ai întrebat vreodată de unde vine această fascinație pentru salvatori? Poveștile reflectă nevoile și dorințele noastre ascunse și de multe ori ne dorim să apară cineva în viața noastră să repare totul.

  Rut și Naomi au și ele nevoie în povestirea lor de un salvator. Rămase văduve într-o țară străină, situația lor nu e deloc strălucită. Primul pas spre găsirea unui salvator e declarația lui Rut: “Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”, pentru că întotdeauna calea către salvare începe cu Dumnezeu! Urmează o serie de alegeri corecte și atitudini potrivite pe care cele două le iau. Rut se dovedește a fi loială, harnică și înțeleaptă. Ascultă de sfaturile lui Naomi și se prezintă înaintea lui Boaz respectând tradiția locală. Astfel că Dumnezeu le binecuvântează pe amândouă cu un Răscumpărător, cu un Salvator în Boaz.

  În povestea vieții tale treci prin situații dificile? Te simți neapreciat, trist, nerespectat? Ai probleme în familie, nu te înțeleg părinții? Nu ai prieteni? Sau poate prietenii pe care-i ai așteaptă de la tine să-ți încalci principiile? Poate că problemele pe care le ai vin de pe urma păcatului și nu găsești cale de ieșire. În povestea vieții tale există un Salvator?

  Dumnezeu ți-a pregătit și ție un Răscumpărător. El stă la ușa inimii tale dornic să-ți aducă salvare. Deschide-i ușa, primește-L în povestea ta și începe un nou capitol alături de El!

  Ovidiu Pescar, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Un nou capitol - 2020. Femeile au zis Naomei: "Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, și al cărui nume va fi lăudat în Israel! Rut 4:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...