Un nou capitol

Femeile au zis Naomei: „Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, și al cărui nume va fi lăudat în Israel! Rut 4:14

Îți amintești vreun basm? Dacă te gândești puțin, multe basme au aceeași temă: personajul principal se află într-o situație dificilă, poate chiar imposibilă, și cineva vine să-l salveze. Situația poate fi cauzată de încăpățânare, mândrie, gelozie sau nedreptate. Salvatorul poate fi un prinț sau o prințesă, un pădurar etc.

Te-ai întrebat vreodată de unde vine această fascinație pentru salvatori? Poveștile reflectă nevoile și dorințele noastre ascunse și de multe ori ne dorim să apară cineva în viața noastră să repare totul.

Rut și Naomi au și ele nevoie în povestirea lor de un salvator. Rămase văduve într-o țară străină, situația lor nu e deloc strălucită. Primul pas spre găsirea unui salvator e declarația lui Rut: “Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”, pentru că întotdeauna calea către salvare începe cu Dumnezeu! Urmează o serie de alegeri corecte și atitudini potrivite pe care cele două le iau. Rut se dovedește a fi loială, harnică și înțeleaptă. Ascultă de sfaturile lui Naomi și se prezintă înaintea lui Boaz respectând tradiția locală. Astfel că Dumnezeu le binecuvântează pe amândouă cu un Răscumpărător, cu un Salvator în Boaz.

În povestea vieții tale treci prin situații dificile? Te simți neapreciat, trist, nerespectat? Ai probleme în familie, nu te înțeleg părinții? Nu ai prieteni? Sau poate prietenii pe care-i ai așteaptă de la tine să-ți încalci principiile? Poate că problemele pe care le ai vin de pe urma păcatului și nu găsești cale de ieșire. În povestea vieții tale există un Salvator?

Dumnezeu ți-a pregătit și ție un Răscumpărător. El stă la ușa inimii tale dornic să-ți aducă salvare. Deschide-i ușa, primește-L în povestea ta și începe un nou capitol alături de El!

Ovidiu Pescar, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor