Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Un nou capitol

  Femeile au zis Naomei: „Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, și al cărui nume va fi lăudat în Israel! Rut 4:14

  Îți amintești vreun basm? Dacă te gândești puțin, multe basme au aceeași temă: personajul principal se află într-o situație dificilă, poate chiar imposibilă, și cineva vine să-l salveze. Situația poate fi cauzată de încăpățânare, mândrie, gelozie sau nedreptate. Salvatorul poate fi un prinț sau o prințesă, un pădurar etc.

  Te-ai întrebat vreodată de unde vine această fascinație pentru salvatori? Poveștile reflectă nevoile și dorințele noastre ascunse și de multe ori ne dorim să apară cineva în viața noastră să repare totul.

  Rut și Naomi au și ele nevoie în povestirea lor de un salvator. Rămase văduve într-o țară străină, situația lor nu e deloc strălucită. Primul pas spre găsirea unui salvator e declarația lui Rut: “Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”, pentru că întotdeauna calea către salvare începe cu Dumnezeu! Urmează o serie de alegeri corecte și atitudini potrivite pe care cele două le iau. Rut se dovedește a fi loială, harnică și înțeleaptă. Ascultă de sfaturile lui Naomi și se prezintă înaintea lui Boaz respectând tradiția locală. Astfel că Dumnezeu le binecuvântează pe amândouă cu un Răscumpărător, cu un Salvator în Boaz.

  În povestea vieții tale treci prin situații dificile? Te simți neapreciat, trist, nerespectat? Ai probleme în familie, nu te înțeleg părinții? Nu ai prieteni? Sau poate prietenii pe care-i ai așteaptă de la tine să-ți încalci principiile? Poate că problemele pe care le ai vin de pe urma păcatului și nu găsești cale de ieșire. În povestea vieții tale există un Salvator?

  Dumnezeu ți-a pregătit și ție un Răscumpărător. El stă la ușa inimii tale dornic să-ți aducă salvare. Deschide-i ușa, primește-L în povestea ta și începe un nou capitol alături de El!

  Ovidiu Pescar, Conducator de Zona – Conferința Banat

  Un nou capitol - 2020. Femeile au zis Naomei: "Binecuvântat să fie Domnul, care nu te-a lăsat lipsită azi de un bărbat cu drept de răscumpărare, și al cărui nume va fi lăudat în Israel! Rut 4:14
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...