Articolul precedentCopii săraci
  Articolul următorNe adjátok fel!

  Tu de cine asculți?

  Ea i-a răspuns: „Voi face tot ce ai spus.” Rut 3:5

  Maica Tereza (1910-1997) a fost o călugăriță catolică de origine albaneză care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata, India. Timp de peste 45 de ani, ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări. La 10 septembrie 1946, Teresa a avut ceea ce a descris ulterior drept „chemarea dinăuntrul chemării” atunci când a călătorit cu trenul de la Calcutta la mănăstirea Loreto din Darjeeling pentru odihna anuală. „Trebuia să plec din mănăstire și să-i ajut pe săraci trăind în mijlocul lor. Era o poruncă. A nu o urma ar fi însemnat o încălcare a credinței.” Tereza a adoptat cetățenia indiană, a stat câteva luni în Patna pentru a primi o pregătire minimală în medicină de la Holy Family Hospital, apoi s-a aventurat în mahalalele sărace. A înființat o școală la Motijhil, Kolkata, înainte să înceapă să-i îngrijească pe cei săraci și înfometați.

  Maica Tereza a ales să asculte și să își dedice viața celorlalți. Tu de cine asculți? Îți asculți și îți respecți părinții? Bunicii? Profesorii? Îl asculți pe Dumnezeu?

  Uneori, tinerilor le este greu să asculte sfaturile celor mai în vârstă, care au mai multă experiență. Unii consideră că adulții nu înțeleg dificultățile și problemele cu care ei se confruntă. Însă și Biblia ne dă modele și exemple de urmat. Exemplul de ascultare și de umilință al lui Rut ne amintește că vom fi răsplătiți din plin dacă ascultăm sfaturile înțelepte ale celor mai în vârstă care ne iubesc și ne vor binele. Ea o respectă pe Naomi atât de mult, încât ascultă cu atenție fiecare cuvânt. Deși Naomi o sfătuiește să facă ceva ce părea jenant sau ciudat, Rut acceptă și spune cu umilință „Voi face tot ce ai spus”. Credința lui Rut, manifestată prin fapte, este un exemplu pentru toți cei care se străduiesc să facă față problemelor din prezent.

  Dacă manifestăm iubire loială asemenea lui Rut și urmăm exemplul ei de umilință, de hărnicie și de recunoștință, vom constata că și credința noastră va fi un exemplu pentru alții.

  Andrada Sîngeorzan, Master Ghid – Conferința Conferința Conferința Transilvania de Sud

  Tu de cine asculți? - 2020. Ea i-a răspuns: "Voi face tot ce ai spus." Rut 3:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...