Mici misionari

  Și iată că Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: „Domnul să fie cu voi!” Ei i-au răspuns: „Domnul să te binecuvinteze!” Rut 2:4

  Tatăl nostru ceresc își dorește ca tot mai mulți să se alăture lucrării Lui, să crească numărul celor care au grijă de cei bolnavi și nevoiași. Poate totul ar fi altfel dacă am fi mai preocupați să le spunem și altora despre iubirea lui Isus și despre Revenirea Sa… Însă, de multe ori, se pune întrebarea: Cum am putea fi mai eficienți în salvarea celor din jur, a cunoscuților și prietenilor noștri? Cum am putea influența lumea să citească din Scriptură?

  David avea 10 ani când a auzit prima dată despre misionari. Nu știa ce înseamnă acest cuvânt. S-a dus la mama lui și a întrebat-o. ”Mami, ce este un misionar?” Mama i-a spus că misionarii sunt femei care petrec mult timp împreună. A întrebat-o și pe bunica lui, sperând că ea știe mai bine. Bunica i-a spus că misionarii sunt oameni care trimit haine și alimente pentru cei nevoiași. David tot nu era lămurit.

  S-a dus la pastorul bisericii. El i-a povestit despre apostolul Pavel care a fost primul misionar. Tot de la el a aflat și despre un explorator, David Livingstone care a fost și explorator și misionar. Pastorul i-a dat o carte despre acest misionar. Inima lui David era plină de bucurie că purta același nume cu al acestui explorator, care a descoperit cascada Victoria și care și-a folosit din plin puterea și cunoștințele pentru ca oamenii să îl cunoască cât mai bine pe Isus. La sfârșitul discuției, pastorul a luat o oglindă și a întors-o către David, spunaându-i: “Vezi? Acesta este un misionar!” David a rămas surprins, dar pastorul i-a explicat că Isus ne cere și nouă, chiar copii fiind, să îi facem ucenici și pe ceilalți oameni și să îi învățăm să păzească poruncile Lui. (Matei 28:29)

  Din acea zi, David a înțeles ce înseamnă cuvântul „misionar” și că Dumnezeu așteaptă de la noi toți să fim „mici misionari”, ajutându-i pe cei din jur să Îl cunoască mai bine pe El.

  Rugăciune:

  Doamne, trimite cât mai mulți oameni pentru secerișul Tău!

  Farkas Timea, Instructor licurici – Conferința Transilvania de Nord

  Mici misionari - 2020. Și iată că Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: "Domnul să fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul să te binecuvinteze!" Rut 2:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...