Mici misionari

  Și iată că Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: „Domnul să fie cu voi!” Ei i-au răspuns: „Domnul să te binecuvinteze!” Rut 2:4

  Tatăl nostru ceresc își dorește ca tot mai mulți să se alăture lucrării Lui, să crească numărul celor care au grijă de cei bolnavi și nevoiași. Poate totul ar fi altfel dacă am fi mai preocupați să le spunem și altora despre iubirea lui Isus și despre Revenirea Sa… Însă, de multe ori, se pune întrebarea: Cum am putea fi mai eficienți în salvarea celor din jur, a cunoscuților și prietenilor noștri? Cum am putea influența lumea să citească din Scriptură?

  David avea 10 ani când a auzit prima dată despre misionari. Nu știa ce înseamnă acest cuvânt. S-a dus la mama lui și a întrebat-o. ”Mami, ce este un misionar?” Mama i-a spus că misionarii sunt femei care petrec mult timp împreună. A întrebat-o și pe bunica lui, sperând că ea știe mai bine. Bunica i-a spus că misionarii sunt oameni care trimit haine și alimente pentru cei nevoiași. David tot nu era lămurit.

  S-a dus la pastorul bisericii. El i-a povestit despre apostolul Pavel care a fost primul misionar. Tot de la el a aflat și despre un explorator, David Livingstone care a fost și explorator și misionar. Pastorul i-a dat o carte despre acest misionar. Inima lui David era plină de bucurie că purta același nume cu al acestui explorator, care a descoperit cascada Victoria și care și-a folosit din plin puterea și cunoștințele pentru ca oamenii să îl cunoască cât mai bine pe Isus. La sfârșitul discuției, pastorul a luat o oglindă și a întors-o către David, spunaându-i: “Vezi? Acesta este un misionar!” David a rămas surprins, dar pastorul i-a explicat că Isus ne cere și nouă, chiar copii fiind, să îi facem ucenici și pe ceilalți oameni și să îi învățăm să păzească poruncile Lui. (Matei 28:29)

  Din acea zi, David a înțeles ce înseamnă cuvântul „misionar” și că Dumnezeu așteaptă de la noi toți să fim „mici misionari”, ajutându-i pe cei din jur să Îl cunoască mai bine pe El.

  Rugăciune:

  Doamne, trimite cât mai mulți oameni pentru secerișul Tău!

  Farkas Timea, Instructor licurici – Conferința Transilvania de Nord

  Mici misionari - 2020. Și iată că Boaz a venit din Betleem, și a zis secerătorilor: "Domnul să fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul să te binecuvinteze!" Rut 2:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...