Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  Pe cine ajuți?

  Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi: „Lăsați-o să culeagă spice și între snopi, și să n’o opriți; și chiar voi să-i scoateți din snopi cîteva spice; s’o lăsați să culeagă spice, și să n’o înfruntați.” Rut 2:15

  Imaginați-vă următorul scenariu:

  „- Ai pus la loc jucăriile?

  Așa eram întrebată de mama, în special seara, când era în criză de timp și dorea să nu mai fie nevoită să stea și după jucăriile mele?

  Din clasa întâi și până la finalul celor 8 ani de școală generală, nu știu de ce, dar mă tot întrebam:

  – Cine nu a fost azi la școală? Cui trebuie să-i spun ce teme avem pentru mâine?

  Acum, după ce mi-am îndeplinit dorința de a învăța să ajut oamenii, iar „spicele sunt gata de cules”, Cineva mă întrebă:

  – Azi, pe cine ai ajutat?”

  Ei bine, Boaz și-a dorit să ajute, de aceea a rugat slujitorii să o lase pe Naomii să culeagă spice.

  În acest caz, Boaz este Dumnezeu, slujitorii sunt cei ce ascultă de El, iar pământul / țarina sunt oamenii de lângă voi.

  Azi vă întrebă Cineva:

  – Pe cine ajutați?

  Dumnezeu dorește ca prin activitățile voastre să puteți ajuta pe cei din jur, poate cu un zâmbet, poate cu o vorbă, poate cu o activitate, poate cu o rugăciune, …

  Lăsați, astăzi, să curgă din viețile voastră spicele binecuvântării lui Dumnezeu peste cei din jurul vostru și fiți adevărați slujitori a Celui căreia îi aparține moșia.

  Și nu uitați, „chiar voi să scoateți” din inima voastră spice roditoare pe care să le dați celor în nevoie, nu doar cele care „vă scapă printre degete”, ci și cele care necesită efort.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Moldova

  Pe cine ajuți? - 2020. Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi: "Lăsați-o să culeagă spice și între snopi, și să n'o opriți; și chiar voi să-i scoateți din snopi cîteva spice; s'o lăsați să culeagă spice, și să n'o înfruntați." Rut 2:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...