Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  Pe cine ajuți?

  Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi: „Lăsați-o să culeagă spice și între snopi, și să n’o opriți; și chiar voi să-i scoateți din snopi cîteva spice; s’o lăsați să culeagă spice, și să n’o înfruntați.” Rut 2:15

  Imaginați-vă următorul scenariu:

  „- Ai pus la loc jucăriile?

  Așa eram întrebată de mama, în special seara, când era în criză de timp și dorea să nu mai fie nevoită să stea și după jucăriile mele?

  Din clasa întâi și până la finalul celor 8 ani de școală generală, nu știu de ce, dar mă tot întrebam:

  – Cine nu a fost azi la școală? Cui trebuie să-i spun ce teme avem pentru mâine?

  Acum, după ce mi-am îndeplinit dorința de a învăța să ajut oamenii, iar „spicele sunt gata de cules”, Cineva mă întrebă:

  – Azi, pe cine ai ajutat?”

  Ei bine, Boaz și-a dorit să ajute, de aceea a rugat slujitorii să o lase pe Naomii să culeagă spice.

  În acest caz, Boaz este Dumnezeu, slujitorii sunt cei ce ascultă de El, iar pământul / țarina sunt oamenii de lângă voi.

  Azi vă întrebă Cineva:

  – Pe cine ajutați?

  Dumnezeu dorește ca prin activitățile voastre să puteți ajuta pe cei din jur, poate cu un zâmbet, poate cu o vorbă, poate cu o activitate, poate cu o rugăciune, …

  Lăsați, astăzi, să curgă din viețile voastră spicele binecuvântării lui Dumnezeu peste cei din jurul vostru și fiți adevărați slujitori a Celui căreia îi aparține moșia.

  Și nu uitați, „chiar voi să scoateți” din inima voastră spice roditoare pe care să le dați celor în nevoie, nu doar cele care „vă scapă printre degete”, ci și cele care necesită efort.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Moldova

  Pe cine ajuți? - 2020. Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi: "Lăsați-o să culeagă spice și între snopi, și să n'o opriți; și chiar voi să-i scoateți din snopi cîteva spice; s'o lăsați să culeagă spice, și să n'o înfruntați." Rut 2:15
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...