Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  Pe cine ajuți?

  Boaz a dat următoarea poruncă slujitorilor săi: „Lăsați-o să culeagă spice și între snopi, și să n’o opriți; și chiar voi să-i scoateți din snopi cîteva spice; s’o lăsați să culeagă spice, și să n’o înfruntați.” Rut 2:15

  Imaginați-vă următorul scenariu:

  „- Ai pus la loc jucăriile?

  Așa eram întrebată de mama, în special seara, când era în criză de timp și dorea să nu mai fie nevoită să stea și după jucăriile mele?

  Din clasa întâi și până la finalul celor 8 ani de școală generală, nu știu de ce, dar mă tot întrebam:

  – Cine nu a fost azi la școală? Cui trebuie să-i spun ce teme avem pentru mâine?

  Acum, după ce mi-am îndeplinit dorința de a învăța să ajut oamenii, iar „spicele sunt gata de cules”, Cineva mă întrebă:

  – Azi, pe cine ai ajutat?”

  Ei bine, Boaz și-a dorit să ajute, de aceea a rugat slujitorii să o lase pe Naomii să culeagă spice.

  În acest caz, Boaz este Dumnezeu, slujitorii sunt cei ce ascultă de El, iar pământul / țarina sunt oamenii de lângă voi.

  Azi vă întrebă Cineva:

  – Pe cine ajutați?

  Dumnezeu dorește ca prin activitățile voastre să puteți ajuta pe cei din jur, poate cu un zâmbet, poate cu o vorbă, poate cu o activitate, poate cu o rugăciune, …

  Lăsați, astăzi, să curgă din viețile voastră spicele binecuvântării lui Dumnezeu peste cei din jurul vostru și fiți adevărați slujitori a Celui căreia îi aparține moșia.

  Și nu uitați, „chiar voi să scoateți” din inima voastră spice roditoare pe care să le dați celor în nevoie, nu doar cele care „vă scapă printre degete”, ci și cele care necesită efort.

  Emima Bucur, Ajutor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Un alt fel de succes

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri;...

  Emană Bucurie

  Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)Urma ca în comunitatea noastră să...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...