Articolul precedentPe cine ajuți?
  Articolul următorMinden nap új manna vár rád.

  Ce faci cu darul tău?

  Ea a făcut o juruință, și a zis: „Doamne, Dumnezeul oștirilor! Dacă vei binevoi să cauți spre întristarea roabei Tale, dacă-Ți vei aduce… aminte de mine și nu vei uita pe roaba Ta, și dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieții lui, și brici…… nu va trece peste capul lui.” 1 Samuel 1:11

  Aveam în jur de 10 ani când cineva mi-a spus: „E mai mare bucuria să împarți cu cineva un cadou/premiu decât să te bucuri singură de el. „În mintea mea de copil, atunci, părea că ceva nu se potrivește. -„Poate că am depus un efort considerabil să-l dobândesc. Mi-am făcut temele cu conștiinciozitate, camera mea e în ordine perfectă, disciplina și perseverența m-au ajutat să dobândesc tot ce am. Vreau și eu să mă bucur de lucrul pentru care am muncit atât!”

  Cu timpul conștientizăm cât de mult ne clădim unii pe alții prin fapte de bunătate. Oricum ar fi privită, ideea de a împărtăși rodul muncii tale cu altcineva, se acceptă și se descoperă în timp ~RECUNOȘTINȚA

  Și dacă privim la relațiile dintre oameni și la darurile pe care le putem împărtăși unii cu alții, haideți să ne gândim și la Dumnezeu.

  Ori… cât de minunate sunt lucrările Lui!? Și cât de frumos este să observam că defapt acestea sunt cele pe care El dorește să le împărtășim cu alții, fie ele individuale sau de grup.

  Ți-ai pus vreodată întrebarea: „Cum sau cu ce pot să Îl răsplătesc pe Dumnezeu?”

  „Fiule, dă-mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi în căile mele.” (Proverbe 23:26) ~O viață predata Lui.

  Așa cum Ana a recunoscut mâna Lui Dumnezeu și i-a fost recunoscătoare, consacrându-l pe micuțul Samuel iar acesta mai târziu a răspuns chemării:

  “Vorbește, Doamne, căci robul Tău ascultă” Părinții noștri ne-au predat Lui Dumnezeu, dovadă a recunoștinței lor. Rămâne dar să răspundem și noi. Cum vom împărtăși cu Dumnezeu această viață și fiecare binecuvântare pe care ne-o oferă?

  „Fiule, dă-mi inima ta… ”

  Domnul nu cere mult. Raspunde-I azi! El așteaptă să se bucure împreună cu tine de cadoul tău!

  Ți se rezervă zilnic 86.400 de secunde. Folosește măcar una pentru a-I spune mulțumesc, și măcar încă câteva pentru a împărtăși cu El și cu cei din jur binecuvântări! Vei câștiga mult mai multe decât ai crede că pierzi :))

  Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

  Ce faci cu darul tău? - 2020. Ea a făcut o juruință, și a zis: "Doamne, Dumnezeul oștirilor! Dacă vei binevoi să cauți spre întristarea roabei Tale, dacă-Ți vei aduce... aminte de mine și nu vei uita pe roaba Ta, și dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieții lui, și brici...... nu va trece peste capul lui." 1 Samuel 1:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...