Articolul precedentCe faci cu darul tău?
  Articolul următorMennyei állampolgárság

  Super puterea Cuvântului

  Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului.”Și S-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:27, 28

  Eroul nostru de astăzi este Ana, mama lui Samuel. Ea este un erou datorită caracterului ei. Nu știu cum ți-o imaginezi tu pe Ana, dar eu, citind cuvintele Bibliei despre ea, îi văd gingășia, tandrețea și frumusețea. Reușești să o vezi ridicându-l pe Samuel după ce cade? O vezi ștergându-i obrăjiorii de lacrimi? Vezi câtă delicatețe pune în măiestria cu care lucrează hăinuța pentru el? Tu cum o vezi?
  Eu văd și frumusețea ei. Nu doar o frumusețe a feței, ci și a inimii. Iar aici în versetele de azi, aceasta se vede cel mai bine. O vezi?
  Frumusețea unui caracter curat. Un caracter care reușește să-L vadă pe Dumnezeu în spatele tuturor lucrurilor. Pentru ea, Samuel este răspunsul lui Dumnezeu la cererile ei necontenite.
  Defapt așa i-a pus și numele. “Dumnezeu a ascultat”.
  Însă cel mai mult, eu văd frumusețea ei în modul în încrederea ei în Dumnezeu nu doar pentru ieri și azi, ci și pentru mâine. APentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.
  Dă-mi voie să explic.
  Ascultă cuvintele ei: “Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului.”
  Ți-ai rugat vreodată părinții pentru ceva, rostind poate în cererea ta și o promisiune? Ceva de genul, dacă îmi vei cumpăra lucrul acela, voi face curat în camera mea în fiecare zi, sau voi lua doar note mari. Îți mai ți primisiunea?
  L-ai rugat vreodată pe Dumnezeu pentru ceva, rostind în rugăciunea ta și o promisiune, uitând poate de promisiune odată ce rugăciunea ți-a fost ascultată? Să nu crezi că Ana nu se putea gândi să facă același lucru.
  Dar era greu pentru ea să nu își țină promisiunea. Și asta nu pentru că se temea de Dumnezeu, ci pentru că avea mai multă încredere în El ca tată, decât în ea însăși ca mamă. Deja știa că El poate. Ce anume? Totul. Mai presus de toate mântuirea. Și a ales ca “toată viața lui să fie dat Domnului”. Iar dacă Samuel a devenit mai târziu el însuși un erou pentru Dumnezeu, acest lucru se datorează mamei sale, și încrederii ei în Dumnezeu.
  Cultivă și tu un caracter frumos pentru Dumnezeu. Închină-te și tu înaintea Domnului, și ține-ți cuvântul. Fă asta super puterea ta.

  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  Super puterea Cuvântului - 2020. Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului."Și S-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:27, 28
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...