Articolul precedentCe faci cu darul tău?
  Articolul următorMennyei állampolgárság

  Super puterea Cuvântului

  Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului.”Și S-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:27, 28

  Eroul nostru de astăzi este Ana, mama lui Samuel. Ea este un erou datorită caracterului ei. Nu știu cum ți-o imaginezi tu pe Ana, dar eu, citind cuvintele Bibliei despre ea, îi văd gingășia, tandrețea și frumusețea. Reușești să o vezi ridicându-l pe Samuel după ce cade? O vezi ștergându-i obrăjiorii de lacrimi? Vezi câtă delicatețe pune în măiestria cu care lucrează hăinuța pentru el? Tu cum o vezi?
  Eu văd și frumusețea ei. Nu doar o frumusețe a feței, ci și a inimii. Iar aici în versetele de azi, aceasta se vede cel mai bine. O vezi?
  Frumusețea unui caracter curat. Un caracter care reușește să-L vadă pe Dumnezeu în spatele tuturor lucrurilor. Pentru ea, Samuel este răspunsul lui Dumnezeu la cererile ei necontenite.
  Defapt așa i-a pus și numele. “Dumnezeu a ascultat”.
  Însă cel mai mult, eu văd frumusețea ei în modul în încrederea ei în Dumnezeu nu doar pentru ieri și azi, ci și pentru mâine. APentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam.
  Dă-mi voie să explic.
  Ascultă cuvintele ei: “Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului.”
  Ți-ai rugat vreodată părinții pentru ceva, rostind poate în cererea ta și o promisiune? Ceva de genul, dacă îmi vei cumpăra lucrul acela, voi face curat în camera mea în fiecare zi, sau voi lua doar note mari. Îți mai ți primisiunea?
  L-ai rugat vreodată pe Dumnezeu pentru ceva, rostind în rugăciunea ta și o promisiune, uitând poate de promisiune odată ce rugăciunea ți-a fost ascultată? Să nu crezi că Ana nu se putea gândi să facă același lucru.
  Dar era greu pentru ea să nu își țină promisiunea. Și asta nu pentru că se temea de Dumnezeu, ci pentru că avea mai multă încredere în El ca tată, decât în ea însăși ca mamă. Deja știa că El poate. Ce anume? Totul. Mai presus de toate mântuirea. Și a ales ca “toată viața lui să fie dat Domnului”. Iar dacă Samuel a devenit mai târziu el însuși un erou pentru Dumnezeu, acest lucru se datorează mamei sale, și încrederii ei în Dumnezeu.
  Cultivă și tu un caracter frumos pentru Dumnezeu. Închină-te și tu înaintea Domnului, și ține-ți cuvântul. Fă asta super puterea ta.

  Benjamin Stan, Director Exploratori – Uniunea de Conferințe

  Super puterea Cuvântului - 2020. Pentru copilul acesta mă rugam, și Domnul a ascultat rugăciunea pe care I-o făceam. De aceea vreau să-l dau Domnului: toată viața lui să fie dat Domnului."Și S-au închinat acolo înaintea Domnului. 1 Samuel 1:27, 28
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...