Articolul precedentSuper puterea Cuvântului
  Articolul următorDicsérjed az Urat!

  Dovezi de iubire

  Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică, și i-o aducea când se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an. 1 Samuel 2:19

  Când fiul meu era mic, stăteam cu ochii pe el nonstop. Știam la ce nu este atent, așa că alergam să-l prind înainte să se împiedice de colțul vreunui covor.
  Mai demult, când aveam 16 ani, oamenii mă priveau uneori ciudat, surprinși de sintagma „copiii mei”, întrebându-se probabil câți puteam să am la vârsta aceea. „Vreo 20 și toți exploratori”, le răspundeam celor mai curajoși. Și, deși aveam mulți copii, cunoșteam abilitățile și provocările fiecăruia. Acum, după mai bine de 20 ani, încă mă rog ca Dumnezeu să alerge spre ei înainte să se împiedice de vreun colț de ispită.
  Așa făcea și Ana. Fiul ei, Samuel, era la Templu și slujea alături de Marele Preot al lui Israel. Ea se ruga zilnic pentru binele lui, la fel cum se roagă pentru tine părinții și instructorii. Ei și-ar dori să te protejeze de orice lovitură a trupului sau a sufletului, dar sunt conștienți că acest lucru este imposibil. Atâta timp cât pe acest pământ este păcat, nimeni nu poate fi ferit de suferință. Totuși, un lucru pot face. Îl pot ruga pe Dumnezeu să te protejeze și să-ți dea putere să treci cu credință prin momentele dureroase ale vieții.
  Și pentru ca Samuel să nu uite ca e iubit, Ana îi ducea o mantie în fiecare an. Poate nu știi de rugăciunile părinților și ale celorlalți care te iubesc, dar cu siguranță ei iți oferă daruri care să te asigure de iubirea lor: poate doar o îmbrățișare sau timpul lor, sau poate un sandviș pe vârf de munte, o pereche de șosete uscate spre final de traseu, sau haine și rechizite școlare, sfaturi de viață. Fiecare om arată în mod diferit că te iubește prin cuvinte, gesturi și fapte.
  Dar mai este Cineva care te iubește chiar mai mult, care stă cu ochii pe tine nonstop ca să fii în siguranță, care te ferește de unele dureri, iar prin altele te poartă pe brațe. Da, este Dumnezeu, Părintele nostru ceresc. El te-a asigurat că te iubește ‘cu o iubire veșnică’ (Ieremia 31:3) și iți oferă atâtea daruri minunate – oameni dragi, peisaje superbe, aer, viață…
  Ești atât de iubit, copil minunat! De părinți, de instructorii explo’ și de mulți alți oameni, dar mai ales de Tatăl tău ceresc. Bucură-te de fiecare dar ce-l primești ca dovadă de iubire, oricât de mic ți s-ar părea!

  Andreea Strâmbu, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Dovezi de iubire - 2020. Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică, și i-o aducea când se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an. 1 Samuel 2:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...