Articolul precedentSuper puterea Cuvântului
  Articolul următorDicsérjed az Urat!

  Dovezi de iubire

  Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică, și i-o aducea când se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an. 1 Samuel 2:19

  Când fiul meu era mic, stăteam cu ochii pe el nonstop. Știam la ce nu este atent, așa că alergam să-l prind înainte să se împiedice de colțul vreunui covor.
  Mai demult, când aveam 16 ani, oamenii mă priveau uneori ciudat, surprinși de sintagma „copiii mei”, întrebându-se probabil câți puteam să am la vârsta aceea. „Vreo 20 și toți exploratori”, le răspundeam celor mai curajoși. Și, deși aveam mulți copii, cunoșteam abilitățile și provocările fiecăruia. Acum, după mai bine de 20 ani, încă mă rog ca Dumnezeu să alerge spre ei înainte să se împiedice de vreun colț de ispită.
  Așa făcea și Ana. Fiul ei, Samuel, era la Templu și slujea alături de Marele Preot al lui Israel. Ea se ruga zilnic pentru binele lui, la fel cum se roagă pentru tine părinții și instructorii. Ei și-ar dori să te protejeze de orice lovitură a trupului sau a sufletului, dar sunt conștienți că acest lucru este imposibil. Atâta timp cât pe acest pământ este păcat, nimeni nu poate fi ferit de suferință. Totuși, un lucru pot face. Îl pot ruga pe Dumnezeu să te protejeze și să-ți dea putere să treci cu credință prin momentele dureroase ale vieții.
  Și pentru ca Samuel să nu uite ca e iubit, Ana îi ducea o mantie în fiecare an. Poate nu știi de rugăciunile părinților și ale celorlalți care te iubesc, dar cu siguranță ei iți oferă daruri care să te asigure de iubirea lor: poate doar o îmbrățișare sau timpul lor, sau poate un sandviș pe vârf de munte, o pereche de șosete uscate spre final de traseu, sau haine și rechizite școlare, sfaturi de viață. Fiecare om arată în mod diferit că te iubește prin cuvinte, gesturi și fapte.
  Dar mai este Cineva care te iubește chiar mai mult, care stă cu ochii pe tine nonstop ca să fii în siguranță, care te ferește de unele dureri, iar prin altele te poartă pe brațe. Da, este Dumnezeu, Părintele nostru ceresc. El te-a asigurat că te iubește ‘cu o iubire veșnică’ (Ieremia 31:3) și iți oferă atâtea daruri minunate – oameni dragi, peisaje superbe, aer, viață…
  Ești atât de iubit, copil minunat! De părinți, de instructorii explo’ și de mulți alți oameni, dar mai ales de Tatăl tău ceresc. Bucură-te de fiecare dar ce-l primești ca dovadă de iubire, oricât de mic ți s-ar părea!

  Andreea Strâmbu, Conducator de Zona – Conferința Muntenia

  Dovezi de iubire - 2020. Mamă-sa îi făcea pe fiecare an o mantie mică, și i-o aducea când se suia cu bărbatul ei ca să aducă jertfa din fiecare an. 1 Samuel 2:19
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Caută viața!

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Fiecare om...

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....