Articolul precedentDovezi de iubire
  Articolul următorŐrízője vagy a testvérednek!

  În continuă dezvoltare

  Tânărul Samuel creștea mereu, și era plăcut Domnului și oamenilor. 1 Samuel 2:26

  V-ați întrebat vreodată ce înseamnă a crește? Dar a crește mereu? Ei bine, “a crește” poate avea destule sensuri: a crește nivelul la noul joc, pe care îl joacă toți copiii(a căpăta experiență), a crește numărul de urmăritori de pe Instagram(a mări) și multe alte exemple, toate făcând trimitere la DEZVOLTARE.

  În traducerea din engleză a Bibliei întâlnim următoarea expresie : ” Samuel continua să crească și în statură și pe placul lui Dumnezeu”. Este interesant că, este scris explicit: Samuel, fiind tânăr, creștea în statură (se dezvolta fizic) și deoarece de mic a fost dat pentru a sluji Domnului, ritmul lui de dezvoltare spirituală era unul accelerat.

  “Cu toate că și-a petrecut anii în serviciul Sanctuarului, consacrat lui Dumnezeu, tânărul Samuel nu a fost cruțat de influențe rele și nici de exemple păcătoase. Fiii lui Eli nu se temeau de Dumnezeu și nici nu-l onorau pe tatăl lor; dar Samuel nici nu le căuta tovărășia și nici nu se lua după căile lor rele. Străduința sa continuă era să devină ceea ce Dumnezeu dorea ca el să fie. Orice tânăr are privilegiul acesta. Lui Dumnezeu Îi place foarte mult când copiii, oricât de mici, se consacră în slujba Lui.” {PP 573.1}

  Care credeți voi că este cea mai bună modalitate de a te dezvolta din punct de vedere spiritual? Da! Studiul Scripturii. Exemplul lui Samuel ilustrează clar semnificația sabiei de pe sigla exploratorului.

  V-ați întrebat vreodată care este semnificația ordinii legilor exploratorului, mai bine spus de ce “Să studiez și să mă rog zilnic” este prima lege? Deoarece de aici izvorăsc celelalte. Dacă Samuel nu ar fi știut nimic din Biblie, cum ar fi putut el să își îndeplinească conștiincios datoria și să fie plăcut în ochii lui Dumnezeu? Nu ar fi putut. Cu alte cuvinte, Samuel era un tânăr explorator, care făcea mai mult decât să cunoască legile exploratorului, le trăia efectiv.

  Vă îndemn să urmați exemplul lui Samuel și să studiați Biblia neîncetat, pentru a vă dezvolta din toate punctele de vedere și pentru a crește la fel cum Samuel creștea: “mereu”.

  Rupa Isac, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  În continuă dezvoltare - 2020. Tânărul Samuel creștea mereu, și era plăcut Domnului și oamenilor. 1 Samuel 2:26
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Raspuns pentru suflet

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...