Articolul precedentDovezi de iubire
  Articolul următorŐrízője vagy a testvérednek!

  În continuă dezvoltare

  Tânărul Samuel creștea mereu, și era plăcut Domnului și oamenilor. 1 Samuel 2:26

  V-ați întrebat vreodată ce înseamnă a crește? Dar a crește mereu? Ei bine, “a crește” poate avea destule sensuri: a crește nivelul la noul joc, pe care îl joacă toți copiii(a căpăta experiență), a crește numărul de urmăritori de pe Instagram(a mări) și multe alte exemple, toate făcând trimitere la DEZVOLTARE.

  În traducerea din engleză a Bibliei întâlnim următoarea expresie : ” Samuel continua să crească și în statură și pe placul lui Dumnezeu”. Este interesant că, este scris explicit: Samuel, fiind tânăr, creștea în statură (se dezvolta fizic) și deoarece de mic a fost dat pentru a sluji Domnului, ritmul lui de dezvoltare spirituală era unul accelerat.

  “Cu toate că și-a petrecut anii în serviciul Sanctuarului, consacrat lui Dumnezeu, tânărul Samuel nu a fost cruțat de influențe rele și nici de exemple păcătoase. Fiii lui Eli nu se temeau de Dumnezeu și nici nu-l onorau pe tatăl lor; dar Samuel nici nu le căuta tovărășia și nici nu se lua după căile lor rele. Străduința sa continuă era să devină ceea ce Dumnezeu dorea ca el să fie. Orice tânăr are privilegiul acesta. Lui Dumnezeu Îi place foarte mult când copiii, oricât de mici, se consacră în slujba Lui.” {PP 573.1}

  Care credeți voi că este cea mai bună modalitate de a te dezvolta din punct de vedere spiritual? Da! Studiul Scripturii. Exemplul lui Samuel ilustrează clar semnificația sabiei de pe sigla exploratorului.

  V-ați întrebat vreodată care este semnificația ordinii legilor exploratorului, mai bine spus de ce “Să studiez și să mă rog zilnic” este prima lege? Deoarece de aici izvorăsc celelalte. Dacă Samuel nu ar fi știut nimic din Biblie, cum ar fi putut el să își îndeplinească conștiincios datoria și să fie plăcut în ochii lui Dumnezeu? Nu ar fi putut. Cu alte cuvinte, Samuel era un tânăr explorator, care făcea mai mult decât să cunoască legile exploratorului, le trăia efectiv.

  Vă îndemn să urmați exemplul lui Samuel și să studiați Biblia neîncetat, pentru a vă dezvolta din toate punctele de vedere și pentru a crește la fel cum Samuel creștea: “mereu”.

  Rupa Isac, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  În continuă dezvoltare - 2020. Tânărul Samuel creștea mereu, și era plăcut Domnului și oamenilor. 1 Samuel 2:26
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...